Reklama:

brzydkie bikini!!! (45)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-11-2007, 17:18:00

hmmm... musze powiedziec ze ja tez mam problem... zaczelam sie golic jako "gówniara" i nic o tym nie wiedzialam, teraz mam strasznie brzydkie b.lizny ;/ ;/ ;/ teraz juz wiem jak sie golic i juz mi nic nie wyskakuje, ale jak mam sie pozbyc tych blizn wygladaja okropnie i tak samo boje sie reakcji mojego chlopaka, to jest moj najwiekszy kompleks
gość
30-11-2007, 17:18:00

hmmm... musze powiedziec ze ja tez mam problem... zaczelam sie golic jako "gówniara" i nic o tym nie wiedzialam, teraz mam strasznie brzydkie b.lizny ;/ ;/ ;/ teraz juz wiem jak sie golic i juz mi nic nie wyskakuje, ale jak mam sie pozbyc tych blizn wygladaja okropnie i tak samo boje sie reakcji mojego chlopaka, to jest moj najwiekszy kompleks
Początkująca
01-12-2007, 14:42:00

Skoro aż taki to problem, dlaczego nie pójdziecie do dermatologa, aby przypisał Wam jakieś maści/ żele/ cokolwiek? Myślę, że w waszym przypadku zastosowanie miałyby jakieś specyfiki stosowane przy trądziku. Jeśli się wstydzicie iść z tym do specjalisty, to proponuje spróbować: Zineryt (antybiotyk na trądzik w płynie, koszt ok. 45 zł, można kupić bez recepty), Benzacne lub Brevoxyl (ten drugi droższy choć taki sam skład jak pierwszy - wysusza syfy), Effaclar K (krem do twarzy co prawda, ale można przecież smarować wszystkie partie skóry, z którymi są problemy. Effaclar K przyśpiesza gojenie syfów, poprawia stan skóry, rozjaśnia przebarwienia potrądzikowe. Kosztuje ok 40 zł). Niemniej taka samodzielna kuracja jest dośc droga bo nie wiadomo, czy któreś z tych specyfików pomoże w wystarczający sposób. Z tego co wiem, na takie przebarwienia pomaga np. Metronidazol (w maści i tabletkach) - antybiotyk na grzyby. On akurat jest relatywnie tani, ale nie dostaniecie go bez recepty chyba że macie aż takie znajomości w aptece.
gość
03-12-2007, 07:43:00

jedyne wyjście to laser
zapłacić za tyle seansów ile potrzeba i problem z głowy
mam ten sam problem, przechodziłam i depilacje i wyrywanie (o zgrozo to był koszmar)
pokładam nadzieję w laserze.
gość
27-02-2008, 01:54:00

heja nie wiem czy ktos sie jescze tu odezwie.. bo co wchodze na jakies forum to juz jest stare... a problem dalej jest.. powiem wam ze co na niektorych komentarzach niezle sie usmialam.. ale to tylko przez chwile bo problem jest naprawde straszny.. mam to samo i niestety mecze sie juz z tym laaaaaadnych pare lat.. ja uzywam wosku i sama to robie powiem wam ze na poczatku moglam siedziec w lazience przez ladnych kilka godzin zmuszajac moja reke do oderwania tego wosku powiem jedno niesamowity bol.. no ale coz trzeba sie poswiecac... ale powiem wam kiedy bylam w hiszpanii poszlam tam do kosmetyczki i miala typowo ORYGINALNY brazylijski wosk i prawie nic mnie nie bolalo.. normalnie w porownaniu z tym naszym niebo a ziemia.. ale niestety dalej mialam te kroski..najczesciej uzywalam sudokremu jest to krem dla dzieci a nie nawilzajacy.. bron Boze nie uzywajcie nawilzajacych bo wybuchniecie zanim wyjdziecie z lazienki.. po ostatnim pobycie w hiszpanii kupilam sobie ten brazylijski wosk i narawde 1000000 razy mniej boli ale najgorsze jest to ze nie da sie go kupic nawet w polsce (kupilam niby oryginalny nawet na allegro i to nie jest to) wiec narazie do moich najwiekszych przyjaciol po depilacji nalaza penseta i igielka do wyciagania wrosnietych wloskow ale to i tak straszne.. czasami naprawde nie chca wyjsc i zbiera sie ropa a to juz jest najgorsze... a gole sie na zero wszystkie wlosy od podbrzusza az po krocze.. chcialam isc na laser ale jak juz bylam w gabineci i sie co nieco pytalam pani powiedziala mi ze laser jest tylko do lini majtek wiec zrezygnowalam bo chcialabym wszystko.. slyszalam rozne opinie ze strasznie boli ze jest poparzona skora ze i tak odrastaja wlosy.. nie mam pojecia co mam zrobic... ale chyba sie przejde na ten laser moze chociaz pozbede sie wlosow do granicy majtek to i tak dobre ale zeby zadzialalo.. nie wiem czy wy tak macie ale jak patrze na te wszytskie kobiety w bikini w telewizji to tak im zazdroszcze ze nie musza niczego ukrywac ... dzisiaj jak sobie usiadlam przed kompem to spedzilam na wielu forach ladnych kilka godzin.. pozapisywalam co nieco i zobaczymy... najwyzej jak ktos sie jeszcze tu odezwie to napisze co zdzialalam... aha ale powiem wam ze od kilku tygodni szoruje cale miejsce szczotka i troche pomoglo juz jest ich troche mniej... ale naprawde SZORUJE znaczy ze szoruje i nie zadna gabka tylko szczoteczka (ale nie do zebow )... i staram sie codziennie.. zaciskam zeby.. boli jak cholera ale wole juz przebolec codziennie 2 min i miec troche lepiej... jak cos mi wpadnie do glowy to jeszcze napisze.. buziaki dla wszystkich dziewczyn.. musimy sie trzymac razem... w koncu znajdziemy jakis cudowny lek...
Początkująca
05-03-2008, 19:41:00

ja jakiegoś strasznego problemu z tym to nie mam , ale zawsze pomaga mi krem po depilacji-veet przeciw wrastaniu włosków. nie wiem czy on jest dostępny osobno bo ja go miałam razem chyba z kremem do depilacji. Ale generalnie jest ok , nie ma zaczerwienien dzieki niemu , i włoski takie miękkie odrastają (nie słabsze , tylko miękkie) , poza tym chyba ułatwia im jakoś wybicie się przez skórę bo po zastosowaniu tego kremu nigdy nie mam problemów z wrastaniem jedynie jakies tam sporadyczne przypadki , ale to naprawde raz na jakiś czas. Ja nie ryzykowałabym sama czegoś używać w tamtych okolicach , skoro mowicie , ze jest z wami dość krytycznie to chyba lepiej już się poradzić lekarza , ktory odpowiednio wam dobierze specyfiki i nie s*** sprawy jeszcze bardziej. Pozdrawiam.
Olunia Michasia :)
gość
17-03-2008, 13:23:00

Uwaga dziewczyny!!! Od grudnia 2007 walcze z tymi wrasatajacym wlosami. Zaczela sie tak: kupilam sobie depilator brauna, uzywalam cale wakacje i az do listopada na cale nogi i bikini , po czym stwierdzilam, ze i tak zbliza sie zima, wiec zaczne golic i sie zyletka i co?! TRAGEDIA!!!! po 1 tygodniu zaczley mi wyskakiwac takie malenkie czerwone krostki, a nastepnie zauwazylam czarne plamki pod skora...coz by innego-wlosy! poszlam do dermatologa dala mi lek w sprayu, nic nie pomogl,ale wpadalam na genialny pomysl...wyciskac sobie te czarne plamki. I coz, po 2 tygodniach wyciskania poszlam do innej dermatolog, dala mi Xerial 30 SVR, uzywalam na przemian z wyciskaniem... Zapytacie i jak? Wiec tak: wydaje mi sie, ze Xerial mniej mi pomogl niz wyciskanie. Teraz jak jakis sie pojawia pod skora, to go wyciskam, i tak juz od 3 tygodni, zostaja brazowe plamy, ktore nie schodza za bardzo. Na razie nie gole sie w ogole, ale zaraz jest lato!!! Nie wiem co robic, zamierzam pojsc do apteki po Oceanic Pharmaceutic Oxeril 30, odpwiednik Xerial, polowe tanszy. Jesli uda mi sie wygrac z wrastaniem wlosow, to zostana mi chyba blizny brazowe, a jesli znow zaczne sie golic to znow mi beda wrastac!!! Nie pojde z takim owlosieniem do dermatologa, bo sie bede wstydzic. Naprawde nie wiem co poczac!!!! POMOCY!
gość
26-03-2008, 16:53:00

tez mam ten problem i kosmetyczka u której depiluje woskiem okolice bikini doradziła mi abym co jakiś czas zapuściła włosy i ogoliła maszynką NOWĄ aby je wzmocnić (bo depilowane są coraz słabsze i mają większy problem z przebiciem się) a dodatkowo obowiązkowy jest peeling co pare dni i dezynfekcja po goleniu.

gość
26-03-2008, 16:55:00

tez mam ten problem i kosmetyczka u której depiluje woskiem okolice bikini doradziła mi abym co jakiś czas zapuściła włosy i ogoliła maszynką NOWĄ aby je wzmocnić (bo depilowane są coraz słabsze i mają większy problem z przebiciem się) a dodatkowo obowiązkowy jest peeling co pare dni i dezynfekcja po goleniu.

gość
27-04-2008, 19:42:00

01-12-2007 o 15:42, szachistka :
Z tego co wiem, na takie przebarwienia pomaga np. Metronidazol (w maści i tabletkach) - antybiotyk na grzyby. On akurat jest relatywnie tani, ale nie dostaniecie go bez recepty chyba że macie aż takie znajomości w aptece.

antybiotyk na grzyby
proponuje zapoznac sie z definicja slowa ANTYBIOTYK a dopiero poozniej wypowiadac sie na forum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: