Reklama:

*** (1034)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
23-11-2009, 12:48:18

no tak ale co do tego wyciskania to wiadomo ze nawet jak nie bierze sie *** *** itp to nie powinno sie wyciskac ale dlaczego tak zabraniaja podczas kuracji... czy potem zostaja jakies slady czy o co wogole chodzi ?
a czy jakmacie takie wielkie biale ze no lada moment wybichna to i takim delikatnie nie mozna pomoc? :P

ehh nieiwem moze to tez jst spowodowane tym ze mam okres (chociaz normalnie nie zauwazam wiekszych zmian podczas okresu) ale morde mam paaaskudna

una
gość
23-11-2009, 17:07:51

una kobieto jak chcesz to wyciskaj nikt ci przeciez nie zabroni...ale to tylko dla Twojego dobra jest zebys nie wyciskała a *** sam da sobie rade tylko trzeba czasu na to!leczenie jest meczace ale to zrobic trzeba sie pomeczyć aby pózniej cieszyc sie ładną twarza ja uzywam maści acnemycin tylko nie wiem czy dobrze napisałem i jest super na takie sprawy

Paweł
Początkujący
24-11-2009, 09:53:58

To własnie skutki uboczne tego antybiotyku... Byłas u dermatologa?? Może zmiana leku na inny rozwiąze ten problem.
gość
24-11-2009, 22:08:19

Witam!
Mam jedno zasadnicze pytanie czy podczas kuracji można palić papierosy..?
gość
25-11-2009, 09:08:30

czytajcie te posty.temat papierosow i alkoholu pojawial sie juz kilkanascie razy.

p.s. na krosty polecam dodatkowo masc tormentiol.kosztuje 5zl a jest rewelacyjna ;)
gość
25-11-2009, 09:11:21

MOJE WCZEŚNIEJSZE POSTY :

"Witam! Od 4 listopada (2009) (16 dni) biorę ***. Czytałam wzcześniejsze posty jakie kto dostał dawki i tp. . Ja przy wadze 60 kg zażywam 2 tabletki *** 20 g co drugi dzień i co drugi 1 tabletke 20g [1/2/1/2/1/2] . Zawsze miałam idealny wzrok. Widziałam w nocy prawie jak nietoperz :P .. Teraz jest godzina 17 a ja przy zapalonej lampce (ktra znajduje sie co prawda na drugim koncie pokoju) ledwo widzę literki na klawiaturze. Wiem że to od tabletek bo cały czas widziałam świetnie. Jeździłam samochodem w nocy po lesie. Teraz wieczorem nie moge wyjechać na oświetlona lice bo nie widzę drogi.. Co do innych skutkw ubocznych to : straszne wyschła mi skra, wyskakuje mi znacznie więcej małych syfkw na szczęście mało szkodliwych, usta to mam tak wysuszone i popękane że szkoda gadać, owszem miałam kłucie w klatce piersiowej ale to po wypiciu dwch piw. Jestem osobą nerwową i od kilku lat mam depresje. Mj wygląd jest głwnym powodem mojej depresji. Biore lek dopiero 16 dni, a miałam już 2 załamania nerwowe.. Mj lekarz mwił że Re*** został wywołany w Ameryce gdyż powoduje depresje (w moim przypadku może ją pogłębić) i była za duża liczba samobjstw po stosowaniu tego leku.. Są takie dni że spałabym całymi dniami i zaszyła się w domu sama. Wiem że jak bym była sama mj stan psychiczny znacznie by się pogorszył. Na szczęście mam przyjacił z ktrymi spotykam się codziennie i wymyślają mi rżne rozrywki żebym o tym nie myślała..

Zawsze największe problemy z cerą miałam przed i podczas okresu. Tyle że wtedy to były 1 do trzech stanw zapalnych, ropnych, a teraz przed okresem wyszło mi tego 10 ;/ .. Po 2 dniach z 10 zrobiło się 7 bo część się połączyła - zlała. To obrzydliwe i załamujące.. Nie wiem co mam z tym zrobić.. Nie powinnam ale stosuje peeling i wyciskam ile się da..

Dodam jeszcze tylko że moja kuracja ma mnie wynieść 5 tys. Wiec jeżeli to mi nic nie da to nie wiem co ze sobą zrobię.

Mam jeszcze kilka pytań :

Jak to jest z paleniem papierosw i piciem alkoholu? Lek po tym gorzej czy wolniej działa? Ja jak zapale to mi się czasem w głowie kręci..

Czy wy też macie problem ze wzrokiem w nocy?

Właśnie wyczytałam że osoba 16letnia bierze ten lek. Jak to jest możliwe?? Mi lekarze od 15 roku życia że jedyne co mi pomoże to re*** ale że muszę być pełnoletnia.. Teraz mam lat 21 i dopiero zaczęłam kuracje.

I jeszcze jedno pytanko czy *** działa też na wągry ??

Pozdrawiam i życzę wszystkim ładnej, zdrowej cery i wytrwałości .

Gosia

Dziękuję wszystkim za udzielone mi odpowiedzi. 5ty tydzień borę ***. Dopiero za 2 tyg. widzę się ze swoim lekarzem.. Tak jak zawsze miałam niesamowicie dobry wzrok - zwłaszcza w nocy - teraz po godzinie 17 boję się wsiąść za kłko samochodu bo nie widzę drogi i jadę na wyczucie.. Mam na twarzy kilka stanw ropnych ktre teraz są pokryte wysuszoną skrą. Jak z jednego zerwałam delikatnie skrkę zaczęła wyciekać ropa, pźniej zrobił się strupek. Standardowo co kilka dni coś mi z tego wycieka. Boję się wychodzić z domu tj. bardziej spotykać ze znajomymi bo zawsze na przywitanie buziak w polika, jakieś wygłupy - ktoś mnie niechcący walnie w twarz i wiadomo co może się stać.. Tak jak nigdy nie narzekałam na plecy teraz jak przejadę ręką to czuję że mam więcej wągrw niż na nosie (a mj nos jest tak "zawągrowany" jak truskawka ;P). Chciałam kierować jeszcze jedno pytanko do wszystkich co stosują *** bądź stosowali :

Czym myjecie twarz ?

ja zawsze stosowałam peelingi i toniki ktre raczej wysuszały skrę teraz wiem że jest to nie wskazane.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości

Gosia"

...

Listopad 2009 :
8 dni temu przestałam brać tabletki ...
Brałam je przez niecały rok (bez kilku dni) i pochłonęłam w tym czasie 17 pudełek. Moja mama farmaceutka nie zgadza się na większą dawkę lekw .. Z lekarzem nie konsultowałam się od jakichś 2 miesięcy. Z moją twarzą jest lepiej niż na początku jednak nie do końca dobrze.. czoło mam gładkie jednak na nosie dalej wągry, na policzku jakby źle zrośnięta skra i jakiś zaskurniak jak i w okolicach brody. Plecy mam gładziutkie więc jest co do tego wielka zmiana ale za to w okolicach ud i pośladkw robią mi się wielkie bolące grudki ktre nie spodziewanie eksplodują jak wcześniej... Nie wiem co mam robić.. Usta cały czas wysuszone.. Lekarz ***. w pprzyszłym tyg. wraca z urlopu.

Czy ktoś z was brał tak długo taletki?
Komuś nie pomogły?
Ktoś miał dalej takie problemy jak ja?

Pozdrawiam

Gosia "

Parę dni temu byłam u lekarza.
Stwierdził że teraz przerwa, a za 4 msce zaczynam kurację laserami która może jeszcze wynieść od 5 do 15 tys. zł ...
Jestem załamana :( ...
To co mam w okolicach ud i pośladków - mój lekarz stwierdził że to może być jakiś wirus..
Jeszcze minimum pół roq bez solarium, tatuowania, kolczykowania..
gość
25-11-2009, 18:41:04

Kilkanaście.? Tylko jakoś nigdy nie było na nie odpowiedzi.
gość
25-11-2009, 21:55:54

witam, zaraz skoncze pierwsze opakowanie leku a biore dawke 60mg dziennie. pale papierosy i robie inne brzydkie rzeczy i wszystko jest ok, z buzka dobrze i wogule, tylko mam sporo wagrow na nosie..:/nie chce cisnac bo raz juz probowalam i tylko mialam strupa. nie wiem czy moge zastosowac jakis delikatny peeling na sam nos. jakos sie nie doczytalam tutaj odpowiedzi na takie pytanie. z gory dziekuje za okazana pomoc ps. pomadka neutrogeny jest 100x lepsza od tego *** ktory daja w aptekach, a plyn micelarny wymiata pozdr. Kalorina
gość
26-11-2009, 08:46:27

jesli sie dobrze szuka to sie znajdzie. trzeba tylko uwaznie czytac.niekoniecznie wszystkie wpisy, ale chociaz czesc z nich bo pytania sie powtarzaja
gość
26-11-2009, 08:51:59

witam, do karoliny :tak jak juz wczesniej wpisywalam, co do papierosow to nie mam pewnosci, ale jesli chodzi o alkohol to moj derm powiedzial ze to niekoniecznie chodzi o tradzik (ja z kolei myslalam ze alkohol moze wymyc dzialanie leku) ale mozna nabawic sie zapalenia trzustki o ile dobrze pamietam.od czasu do czasu mozna wypic ale tylko symbolicznie.mowil tez ze nie mozna robic peelingu i chyba jest to napisane w ulotce.polecam masc tormentiol bo ladnie i szybko goi rany, nawet po stanach zapalnych.powodzenia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: