Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
07-12-2008, 09:59:00

Dzięki Inde. Przynajmniej ja zmniejszam swoje wątpliwości do minimum.
Początkująca
07-12-2008, 16:39:00

hej! witam wszystkich!
Jak każda z nas mam problem z trądzikiem już od ponad dwóch lat. Zażywałam już różnych preparatów począwszy od zinerytu po tetracyklinę, którą łykałam ostanio. Moja dermatolog stwierdziła (był to jakoś w marcu), żebym zgłosiła się do ginekologa. Tak też zrobiłam, pani ginekolog przepisała mi tabletki antykoncepcyjne Syndi35, ale nie widzę żadnej poprawy.
Ostatnio jednak pani dermatolog, do której chodziłam poinformowała mnie o leku ***, ale nie bezpośrednio.
W każdym razie przeczytałam wasze posty i mam pytanie. Niektórzy piszą, że dostali wysypu, a inni że nie. Ja jestem w klasie maturalnej no i już za 2 miechy czeka mnie 100dniówka. Boję się, że po wysypie, nawet kosmetyczka nie będzie w stanie zakryc moich syfów.
Mam też pytanie, czy wykonanie potrzebnych badań polega tylko na pobraniu krwi, czy są to bardziej specjalistyczne badania???

Z góry dziękuje za odp [addsig]
malutka09
Początkująca
07-12-2008, 16:39:00

hej! witam wszystkich!
Jak każda z nas mam problem z trądzikiem już od ponad dwóch lat. Zażywałam już różnych preparatów począwszy od zinerytu po tetracyklinę, którą łykałam ostanio. Moja dermatolog stwierdziła (był to jakoś w marcu), żebym zgłosiła się do ginekologa. Tak też zrobiłam, pani ginekolog przepisała mi tabletki antykoncepcyjne Syndi35, ale nie widzę żadnej poprawy.
Ostatnio jednak pani dermatolog, do której chodziłam poinformowała mnie o leku ***, ale nie bezpośrednio.
W każdym razie przeczytałam wasze posty i mam pytanie. Niektórzy piszą, że dostali wysypu, a inni że nie. Ja jestem w klasie maturalnej no i już za 2 miechy czeka mnie 100dniówka. Boję się, że po wysypie, nawet kosmetyczka nie będzie w stanie zakryc moich syfów.
Mam też pytanie, czy wykonanie potrzebnych badań polega tylko na pobraniu krwi, czy są to bardziej specjalistyczne badania???

Z góry dziękuje za odp [addsig]
malutka09
gość
07-12-2008, 18:58:00

Czy ktoś podczas brania *** uprawiał intensywnie jakiś sport ? Po 7 latach walki z trądzikiem zdecydowałem się na *** jednak nie chciałbym rezygnować ze sportu. Nie biorę żadnych dopalaczy, odżywek etc. Pozdrawiam.
gość
07-12-2008, 19:49:00

Siemanko. biore Izo 1,5miesiaca i cwicze na siłce wiec chyba mozesz dalej trenowac mi nic nie jest , niebola mnie ani stawy ani miesnie. Jak z odzywkami to niewiem ale ja teraz zaczelem jesc kreatyne. pozdrawiam

Turysta
gość
07-12-2008, 21:22:00

Jestem na barrdzo zaawansowanym stopniu 6tki weidera - koncze za tydzien. na silce nie cwicze bo mi sie robia zmiany ropne na paluchach - wiec silownia bylaby bez sensu. ale jak tylko sobie poradze z tym to zaczynam. co do odzywek krea czy jakis hormonalnych anaboli to mija sie to z celem w polaczeniu z izo. jeden gosc nawet przy bialku mial powiklania jakies. ale kazdy organizm reguje inaczej. ja np. mam przy palcach powiekszenie ziarniny. a weidera trzaskam be problemu. komus sie to przytrafila ta przekleta ziarnina?
gość
07-12-2008, 23:39:00

Po tych wszystkich wypowiedziach zastanawiam sienad swoim lekarzem ktory wmawial mi ze *** powiniene brac z jakies 4 miesiace....
Piotr
gość
07-12-2008, 23:51:00

Dla wszystkich zdesperowanych.
Dzis obejzalem film o czlowieku ktoremu schodzi skora z prawie calego ciala,ktory chodzi caly czas w bandazach, meczac sie w okropnych bolach.Podejzewam ze w wieku ok.20 lat. a wygladal na 60.Straszne!
Dlaczego tak mnie zainteresowal?Otoz nie dlatego zeby wmowic sobie ze sa na swiecie ludzie ktorzy maja gorsze problemy od tradziku.
Najbardziej probowalem doszukac sie w tym filmie odpowiedzi, na bardzo nurtujace mnie pytania.

Dlaczego Bog pozwolil ludziom tak cierpiec,bez zawinienia,bez grzechu.
Interesowal mnie rowniez fakt skad ow czlowiek bral nadzieje do zycia, mimo ze wiedzial ze za niedlugo umrze, a mimo wszystko potrafil pomimo calego bolu cieszyc sie z zycia, pomimo jego wyglady wciaz nie wstydzil sie siebie patrzal ludziom prosto w oczy.

I to jest dla mnie akt prawdziwej odwagi.Mam dla niego wielki podziw i szacunek.
Piotr
Początkująca
08-12-2008, 01:52:00

08-12-2008 o 00:39, gość :
Po tych wszystkich wypowiedziach zastanawiam sienad swoim lekarzem ktory wmawial mi ze *** powiniene brac z jakies 4 miesiace....
Piotr

zalezy jaka dawke bierzesz, jesli w 4 miechy dojedziesz do 120-150 mg/kg to spoko, tylko lepiej ze sie nie bedziesz meczyc rok. inna sprawa ze to wieksze obciazenie tak naraz, zalezy od wagi, stanu organizmu itp[addsig]
Inde
gość
08-12-2008, 17:41:00

Witajcie. Jako, ze jestescie bardzo zorientowani w temacie, mam pytanie: Bralam 2 tygodnie *** 20mg potem przez miesiac 40mg i cera juz ani troche mi sie nie przetluszcza, wygladzila sie ladnie. Jednak tabletki mi sie skonczyly i nie mam narazie mozliwosci kupienia kolejnych (dluga historia). Jak myslicie, jak zareaguje moja twarz? Czy po 1,5 miesiecznym leczeniu jest pewne, ze bedzie nawrot?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: