Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-10-2008, 10:35:00

to znowu ja, Gosiek
Pisze, bo znowu jestem wsciekla na stan mojej cery. Jestem przed okresem i wygladam jak potwor - na jednym poliku 3 wielkie czerwone plamy, na drugim jedna wielka czerwona plama. Dochodzi jeszcze plama na czole.
Czyli Zorac g... dziala. Chyba musialabym wylac na gebe domestos zeby mi sie odblokowaly te pory. To nie sa pryszcze z bialym czubkiem na srodku do wycisniecia. Po prostu zapycha mi sie w tym miejscu por i jest czerwone wokol. Juz nie mam sily. Po okresie wygladam wzglednie dobrze, czasem nawet przez 2 tyg. na jednym(!) z policzkow nic mi nie wyskakuje, a zaczerwienienia stopniowo sie zmniejszaja i bledna, ale potem na nowo to samo....
Czy ktos z Was przeszedl wiecej niz jedna kuracje ***? Chcialabym brac go jeszcze raz, zeby moja skora nie meczyla sie z lojem na twarzy I chcialabym zeby po kuracji skora byla normalna, nie tlusta.
Ech... plakac mi sie chce... Na dodatek na mojej cerze widac kazde zaczerwienienie i wszystko dlugo sie goi.... W tym watku na str. 277 byl link do filmiku nt. usuwania blizn po tradziku. I powiedzieli ze tradzik musi byc calkowicie wyleczony.... No to chyba takie zapchane pory u mnie, podskorne grudki nie nadaja sie na laser? Zreszta ja nie mam blizn tylko czerwone slady po syfach, i wiem, ze jakby mi przestaly wyskakiwac te gowna, to zaczerwienienia same by zbladly w ciagu kilku miesiecy.... Nawet nie ma sensu smarowac sie masciami na blizny bo po co, skoro przez lojotok wyskakuje co troche cos nowego?

Rafal-> tez sie dziwie, ze Ci tradzik wrocil, bo pamietam ze zdjec ze miales ladna cere po kuracji! Co na to Twoj lekarz?

Gosiek
gość
15-10-2008, 10:38:00

Placze... A jeszcze 2 tyg. temu ktos powiedzial mi ze mam ladna cere, fakt ze mialam makijaz, ale nawet bez niego wygladalam lepiej niz teraz w makijazu.... Co innego miec jedna plame na twarzy a co innego 6....
Gosiek
gość
15-10-2008, 10:50:00

ja tez przed okres wygladam niezbyt ciekawie...jak narazei jestem 2 miechy po izo i przed okrem wysoczy cos malego ale zaraz znika tylko na czole zawsze mam takie male krostki ale to mi nie przeszkadza...jestem ciekawa jak bedzie to sie rizwijalo dalej ;/

Pati
Początkująca
15-10-2008, 11:18:00

*** a u mnie w mieście w aptece nie ma *** tzn.w tej najtańszej w innych pewnie jest ale drogi zamówić też pewnie można ale *** drogi i jak sie tu nie ***:/ jest za to TRETINEX...niby ten sam skład tylko inna firma i nazwa.Leczył sie ktoś tym może??
V`
Początkująca
15-10-2008, 11:23:00

I jeszcze mam pare pytanek: Czy przed tym jak dermatolog zapisze lek chce mieć jakieś zaświadczenie od ginekologa o stosowanej antykoncepcji?Czy trzeba robić testy ciążowe?Czy przed kuracją robi sie badania i jakie?I czy dawka leku podczas leczenia jest cały czas taka sama czy zwiększa się czy maleje? Z góry dzięki za odpowiedź
V`
gość
15-10-2008, 11:32:00

dawke ustali co lekarz.. to zalezy na jak długo przewidzial twoją kuracje i jak bedziesz ją znosic...jeśli bedzie dobrze moze ci zwiekszyc dawke..ja tam mialam..a jesli chodzi op badania to robolam krew czy wszystko jest ok...no niestety nie było bo mialam za duzo białych krwinek i musialam opuszznic branie izo o miesiac by poprawic wyniki ...powinoo sie brac anktykoncepcje ale to zalezy jakiego masz lekarza...moj lekarz mi nie kazal tz.kazal ale mu powiedzialam ze nie mam pratrnera i nie potrzebuje tego i mi zaufal i mogą chciec od ciebie testu bys sobie zrobila czy w ciąży nie jesteś

Pati
Początkująca
15-10-2008, 11:32:00

a czy ten *** jest na recepte bo właśnie chciałabym żeby nie był na rteceptę bo chodzę już do dermatologa i to na dodatek prywatnie i ta szmata żdziera ze mnie kase. nie dość że za wizytę trzeba płacić to jeszcze za clekarstwa . najpierw przepisała mi tetralysal ale nie pomogło a teraz diane 35. czujecie to bo ja nie mogę w to uwierzyć nie będę łykała takiego świństwa bo czytałam że i tak nie pomoże wątroba mi się zniszczy i wogóle podobno jest strasznie nie skuteczne a jak już pomoże to mało komu!!! już do niej nie pójdę bo jak byłam u dermatologa wszpitalu to ta krowa tym bardziej nic nie pomogła bo zamias leczyć od wewnątrz to przepisała mi tylko jakies mazidło.. i mam zamiar skosztować tego ***!1

ja brałam diane35 i owszem pomogło i było ładnie ale co z tego skoro tego wiecznie brać nie można i po odstawieniu wywaliło mnie 5 razy gorzej:/ a inne tabletki nie dawały żadnych wyraźnych efektów
V`
gość
15-10-2008, 11:33:00

15-10-2008 o 13:32, zuzka1902 :
a czy ten *** jest na recepte bo właśnie chciałabym żeby nie był na rteceptę bo chodzę już do dermatologa i to na dodatek prywatnie i ta szmata żdziera ze mnie kase. nie dość że za wizytę trzeba płacić to jeszcze za clekarstwa . najpierw przepisała mi tetralysal ale nie pomogło a teraz diane 35. czujecie to bo ja nie mogę w to uwierzyć nie będę łykała takiego świństwa bo czytałam że i tak nie pomoże wątroba mi się zniszczy i wogóle podobno jest strasznie nie skuteczne a jak już pomoże to mało komu!!! już do niej nie pójdę bo jak byłam u dermatologa wszpitalu to ta krowa tym bardziej nic nie pomogła bo zamias leczyć od wewnątrz to przepisała mi tylko jakies mazidło.. i mam zamiar skosztować tego ***!1

ja brałam diane35 i owszem pomogło i było ładnie ale co z tego skoro tego wiecznie brać nie można i po odstawieniu wywaliło mnie 5 razy gorzej:/ a inne tabletki nie dawały żadnych wyraźnych efektów

TAK *** jest na recepte..
Początkująca
15-10-2008, 11:36:00

jak z nią kiedyś rozmawiałam to powiedziała że ją nie interesuje czy współżyje czy nie antykoncepcja musi być...A zresztą w środę ide to wszystko mi powie
V`
gość
15-10-2008, 11:49:00

witam,
jestem 2,5 miesiaca po kuracji wszystko ladnie mi zeszlo zostaly tylko blizny i czerwone plamy ktore w ogole nie znikaja i ogolnie nie wygladam przez to najlepiej , ale nie o tym chcialem pisac. Od jakis 2 tyg pojawiaja mi sie bolace krosty ale w nietypowych miejsach, z tylu glowy tak mozna powiedziec we wlosach. W ogole ich nie widac ale czuje ze sa. Mial ktos cos takiego? na twarzy raczej wszystko ok ale boje sie ze niedlugo wszystko powroci do stanu sprzed kuracji :/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: