Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
08-01-2007, 18:03:00

Witam!!!Ja walczę z trądzikiem od 14 roku życia a mam teraz 29 lat, więc wychodzi że prawie połowa mojego istnienia to trądzik.Mam już dosyć.Czasami jest dobrze ale nie na tyle aby pokazać się ludziom bez tapety na twarzy. ale w większości to pryszcz na ptyszczu.Jak uda się "zaleczyć" to zaraz wychodzą nowe i tak wokoło.Wybrałam już masę antybiotyków i leków działających miejscowo i jak większość wydałam na nie majątek. Nie wiem jak Ty ale ja kilka tygodni temu podjęłam decyzję i zaczynam od czwartku brać ***. Boję się skutków ubocznych ale te syfy tak dały mi popalić że zaryzykuję.Mam tylko nadzieję że pomoże i tak jak większość z Was piszących tu będę się cieszyć piękną buźką .Pozdrawiam wszystkich walczących z tym paskudztwem i dołączm do grona od czwartku.
Początkująca
08-01-2007, 18:07:00

Hej Lenka A jak się czujesz po tygodniu brania????
gość
08-01-2007, 18:25:00

jestem zbyt leniwa aby czytac wszystkie poprzednie wypowiedzi wiec moze ktos napisac jakie moga byc skutki po wypiciu niewielkiej ilosci alkoholu? bo na 100dniowce trzeba miec humorek
gość
08-01-2007, 19:13:00

Tak Lenka ja wlansie stosuje AA Help, napisz pozniej jakie odczucia, mam nadzieje, ze i Tobie podpasuje
Jesli chodzi o DAWKOWANIE 40mg to trzeba to brac koniecznie oddzielnie, nie mozna brac 2 tabletek naraz... Powinnas brac jedna wlansie np 9 rano a pozniej 21. Jak zapomnisz nawet tabletki a przypomnisz sobie o 18 to musisz wtedy wziasc jak najszybciej a ta druga tak pozniej niz 21 jesli bralabys o tej dotychczas. Nie wolno brac ich naraz.
Jesli chodzi o alkohol to lepiej nie pij, ja sylwestra przezylam bez alkoholu i dobrze mi z tym hehe, a na 100dniowce tez zamierzalam miec "humorek" a troche przedobrzylam tak jak wieksozcs mojej szkoly i teraz nikt nie chce filmu ogladac ze 100dniowki jak ujrzal siebie w akcji haha Ale dobrej zabawy mimo wszytsko- zrobisz jak bedziesz chciala, ale nie polecam jak pewnie reszta ***owiczow. Pozdrawiam Paula
gość
08-01-2007, 19:15:00

Ahh jeszcze jedno, lepiej odloz ta masc ktora przypisala Ci lekarka bo zgadzam sie z reszta, ze niczego zewnetrznie nie mozna stosowac. szcezgolnie jak sama piszesz, ze Cie pieklo itp. *** pomoze sam w sobie Paula
Wtajemniczona
08-01-2007, 19:33:00

Dzięki Paula za odpowiedź Tak mi sie własnie zdawało, że to trzeba rozłozyc ale chciałam miec pewność
A z alkoholem lepiej nie eksperymentować, ja bym sie poświęciła dla dobra twarzy ;P
gość
08-01-2007, 20:24:00

No mi lekarz powiedział ze mam brac najlepiej dwie naraz!!! Skąd takie rozne opinie. Biore naraz rano 2***20.I jest dobrze.A co moze sie stac,a jak inni biorą?Prosze o opinie bo sie wystraszyłąm

Magda z Poznania
gość
08-01-2007, 20:52:00

ale fajna giera :D --> http://www.gierkionline.pl/gry/Gry+Smieszne/Acne!.html hehe mi od razu lepiej Lenka
gość
08-01-2007, 20:59:00

A z tym AA help to nie wiem jeszcze. Uzylam 2 razy ale mile uczucie po umyciu jest i co wazne sie fajnie pieni a nie jak ostatnio kupilam jakis daremny to mialam uczucie jakbym sie smalcem smarowala a nie zelem mysle ze jest ok i niedrogi. Pisze tam nawet ze to specjalnie do takiej skóry wysuszonej- atopowej czy jak jej tam takze dzieki za rade Paula pozdrowionka.Lenka aaa i z ta dawka podwojna to nie wiem ale ja biore tez 2*** 20mg rano i wieczorem...
gość
08-01-2007, 21:36:00

No mi sie wydaje a praktycznie jestem pewna, ze powinno sie brac te tabletki w jakims odstepie czasu, bo w ulotce bylo napisane o ile pamietam, ze jesli zapomnisz tabletki rano to nie bierz 2 naraz wieczorem czy cos takiego a nawet przepisze Wam z ulotki : "W przypadku pominiecia jednej dawki leku nalezy przyjac ja jak najszybciej. Jesli jednak zbliza sie czas przyjecia nastepnej dawki, nie nalezy uzupelniac pominietej dawki, lecz kontynuowac leczenie zgodnie z zaleconym dawkowaniem. NIE NALEZY PRZYJMOWAC PODWOJNEJ DAWKI W CELU UZUPELNIENIA POMINIETEJ DAWKI" A wiec widzicie... choc wiadomo, ze ta "dawka" wlansie moze oznaczac dla kogos 2 tabletki i chodzi o to, zeby nie brac np 4 naraz.. Juz sama nie wiem ale jak dla mnie wynika z tego, ze powinno sie brac je pojedynczo. Ale jesli Tobie lekarka kazala naraz to chyba nie ma w tym nic zlego, rozniue to mozna interpretowac. Ja wiem, ze mialam brac 2 razy dziennie i robie tak jak zalecano, dokladnie doradzic nie umiem. Paula

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: