Forum:
Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta
gość
02-01-2007, 18:59:00
hehe no racja. Gorzej jak wyjdzie coś nieplanowanego ja własnie wrocilam z krakowa. Kupilam *** po 129PLN (20mg/30 sztuk) na retoryka. Lekarz przepisał mi dawke 40 mg na dobe. Jakos to mało mi sie wydaje.Ale skoro on twierdzi ze starczy... Mowil tez ze kuracja potrwa tak 3-4 mies. ( tez cos krótko...) Nie chce zeby mi to wróciło (( mam nadzieje ze moja kasa nie pojdzie w bloto chociaz powiem szczerze ze po tych przejsciach z tym "syfem" to juz przestalam wierzyć w cuda... Moze to sie zmieni Czego Wam i sobie zyczę :P. Lena
Witam wszystkich serdecznie.Przeczytalam prawie wszystkie Wasze wypowiedzi bo zdecydowalam sie na kutacje tym lekiem. Mam jednak pytanie czy podczas kuracji mozliwe jest oczyszczanie twarzy i inne zabiegi u kosmetyczki? Prosze o udzielenie odpowiedzi i jezeli mozna to jakie zabiegi sa wskazane. Bardzo dziekuje za pomoc....
Lena niewiem czy to dosc krotko ale moj l;ekarz powiedzial mi dokladnie to samo ze bedzie to trwalo do 4 miesiecy wiec musimy cierpliwie czekac a co do dawki Tobie twoja wydaje sie mala a ja mam o polowe mniejsza mi tlumaczono to faktem iz mam mala mase ciala.wiec musimy wszyscy spokojnie czekac na efekty
3majcie sie cieploo pa
Ani$
Ani$ a moge zapytac ile ważysz mozesz napisac na gg (8302397) :D dziołszki nie lubia rozmawiac o swojej wadze a ciekawi mnie to bo chcialabym to porownac do mojej dawki. no ogolnie nie wiem co o tym myslec. Zobaczy sie jakie beda efekty ... o ile beda pozdro
nie no dla mnei nie jest to problem wczesniej wazylam 54kg ale po swietach to roznie moze byc:P ale gdy lekarka wybrala ten lek tyle jej powiedzialam hmm tak teraz sie zastanawiam dlaczego u mnie zastosowala *** jako pierwszy lekchec zarobienia czy co? bo z tego co czytam to inni wczesniej leczeni byli innymi mniej inwazyjnymi lekami. ja biore tez yasmine ktora mi bardzo pomaga przy tradziku krostki nie sa tak wypukle wyrownuje twarz a w dodatku jest lekiem antykoncepcyjnym i za taki dobor leku dziekuje mojej lekarce zarowno derma jak i ginekolog a co do skutkow ubocznych no to u mnie wysyp(obecnie juz sie zmniejsza) suchosc gardla i ust poczatkowo krew z nosa i co najgorsze bol plecow tylko niewiem czy to skutek *** czy wady kregoslupa.
no to by bylo na tyle teraz pozostaje czekac na eefekty:D
jakies napewno beda pozdrawam
Ani$
Jesli chodzi o oczyszczanie twarzy to slyszalam, ze jest to nawet wskazane, ze powinno sie oczyszczac u jakiejs dobrej kosmetyczki, zeby w zadnym razie samemu sie za to nie zabierac... Ale kiedy po miesiacu brania *** mialam wizyte u dermatologa powiedzial mi, zebym narazie odpuscila sobie wszelkie zabiegi i dopiero pozniej kiedy bede konczyla kuracje (6miesiecy) to jakis zabieg zrobia wlansie na usuniecie wszelkich widocznych plamek czy blizn ktorych w sumie zabardzo nie mam hehe Ale posluchalam go i nie poszlam do kosmetyczki. Musisz sie poradzic najlepiej swojego lekarza. POZDRO Paula
Zapraszam na nowiutkie forum poświęcone tematyce roaccutanu, *** i wszelkich izotretinoin, oraz problematyce trądziku!!!adres: http://izotretinoina.phorum.pl/ szczęsliwego Nowego Roku!!!!!
Witam i dzieki Paula za odpowiedz. Masz racje najlepiej skonsultowac wszystkie pytania i niepewnosci z lekarzem. Wybieram sie w przyszlym tygodniu. Nareszcie! Pozdrawiam serdecznie szczesliwcow,ktorzy maja efekty z ***. Alexx
Moim marzeniem jest to aby moja twarz stala sie jak za dziecinstwa bez ani jednej krosty podejme sie branai *** choc jest on drogi ale warto sie poswiecic a wam zycze wytrwania i sobie tez zreszto tego zycze