Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
28-03-2007, 12:33:00

Wrocek to z oczami ja tez mam i z dlonmi tez takie strupki mi to sie na przedramie rozprzestrzenilo;/ co do opalania moja lekarka wiedzac ze zbliza sie wiosna nie dala mi zadnego kremu z filtrem teraz mam do niej isc ale niewiem czy bedzie mnie na to stac. co do opalania na jednych ulotkach pisze do 6miesiecy na drugich 3miesiace bez opalania wiec bedzie ciezko;/ ale damu rade pozdrawiam Anka
gość
28-03-2007, 13:00:00

Wrocek ja z oczami mam to samo , raz łzawią raz pieką...
ale przeżyjemy!!
Można stosowac przy *** jakieś balsamy brązujące>
Np: GArnier skóra musnięta słońcem??
DOMINIKA
gość
28-03-2007, 13:47:00

hello poradzcie co robic,własnie dowiedzialam sie o tym leku *** ale po przeczytaniu tego forum nie wiem co robić, mam problemy z syfami juz długo i naprawde mam tego dość zaczyna robic sie ładna pogoda i ja uwielbiam sie opalac,dzien w dzien leze na słoncu...a tu ***...moze byc jeszcze gorzej z moją buzią?Niech ktoś doradzi kto bral te tabletki w okresie wiosny i lata.Czekam doradźcie prosze.....
Perełka...
gość
28-03-2007, 13:58:00

U mnie dopiero dzien 17. Cera sie nie swieci, Boze, jakie to wpsaniałe uczucie!!! Moge chodzic po szkole cały dzien i nie musze w kiblu odsysac tłuszczu z twarzy! WSPANIALE!!! Tylko skóra schodzi i make up troche komicznie wygląda... No, ale poza tym da siezniesc! Pogoda dopisuje, fakt, nawet nie zastanawiałam se co do tych kremów. A moze sie cos powaznego stac, jak sie ich nie bedzie stosowac??? I ILE TAKI KREM MNIEJ WIECEJ MOZE KOSZTOWAC???
__________________-
Wisienka16
gość
28-03-2007, 14:22:00

to jeszcze raz ja..pani dermatolog zapisała mi narazie żel Skinoren i mam sie zastanowic nad ***, ten zel stosuje ponad tydzien i juz widze róznice, bo miałam gorzej, no ale plamy i blizny nadal są, niby po 4 tygodniach ma sie wyleczyc mniej wiecej wszystko. postanowiłam narazie sie smarowac i zobaczymy jak bedzie, bo jak sobie pomysle o *** to boje sie ze bede wyglądala jeszcze gorzej, a tu swieta idą i lato i tylko słonko, nie wiem moze ten zel cos pomoże tylko trzeba czasu.... ok ale prosze o porade jesli chodzi o opalanie sie w czasie brania tabletek...
Z góry dziękuję...
Perełka...
gość
28-03-2007, 14:36:00

czesć wszystkim dawno mnie tu nie było postanowilam sobie zrobić przerwe bo co chwile cos nowego sie dowiadywalam martwilam a a tak to zycie jest piekniejsze :D hehe ja juz po 3 miesiacach jestem 2 pierwsze byly 40mg na dobe a ten 3 juz 30mg na dobe. Przed okresem wyskoczyły mi tylko z 2 bombki a tak to czyściutko tylko blizny i przebarwionka sa niestety. Ale to juz pestka. Jutro jade do dermatologa. Wybiki robilam cholesterol tylko podwyzszony i 20 ( w ciagu 2 mies podniosl sie o 10) poza tym wszystko w normie. Skora sie nie przesusza. Uzywam nivea soft na dzien a na noc wazeliny... tak zwyklej wazeliny kosmetycznej!!! jest swietna skora po tym jak u niemowlaczka a duuuuze opakowanie kosztuje 7.50zl niestety usta sie nadal przesuszaja i strasznie mnie to wkurza. Poza tym mam w niektorych miejscach na ciele jakby takie czerwone plamki suche. Jest ich moze kilka i raczej w miescach gdzie sie ubranie ociera. moze to od tego? ma ktos z was takie cudo ? ogolnie jestem zadowolona i nie załuje ze wkładam w to kase. Teraz jeszcze lato to skora bedzie wygladala jeszcze ladniej pozdrawiam. Lenka
gość
28-03-2007, 14:51:00

Hej Lenka! Mi własnie na rękach wysloczyło to samo i nie wiem co robic... Słyzałam, ze pomaga witamina E i , krem nawilzający. Tak pisał ktoś na forum. Okropnie to wygląda, jaby uczulenie. A u mnie to jeszcze pogorszyłam, bo miałam odpał w szkole i popmalowałam sobie panokcie lakierem, ale tym do drewna, hehe. Nie róbcie tego, bo wysypka moze was dopasc. Ale panokcie jak po akrylu, hehe. Pozdrawiam!
28-03-2007, 16:00:00

Witam wszytkich, ja właśnie jade na czwartym opakowaniu Izo, poprawa niesamowita, nic nie wyskakuje mi juz od dwóch miechów, nawet blizny sie wybielaja. Jeśli chodzi o plamy na rękach to też mnie to spotkało. Dermatolog powiedział, że to od nadmiernego wysuszenia skóry i przepisał mi Advantan krem na noc a na dzień Kermuren Plus. Jeszce nie używałem wiec nie wiem czy pomaga Pozdro!
gość
28-03-2007, 16:20:00

Lenka dzięki, że o tym napisałaś - ja też mam te plamki czerwone na ciele, które mają postać takich czerwonych placków - nie krosteczek!! Dokładnie mam na obu rękach te plamy i zauważyłam, że jak je mocno nawilżę to jakoś tak bledną i zmniejszają swój rozmiar!! Okropnie to wygląda - niedługo będzie trzeba zakładać krótkie rękawki a tu takie ozdobniki wątpliwe buuu
Znowu pojawiła mi się ta cholerna wysypka - tyle, że tym razem na ubo dłoniach, a zawsze miałam tylko na prawej!!
MALEŃSTWO
gość
28-03-2007, 19:05:00

Hejka,
Lenka, MALEŃSTWO- te plamki to reakcja na ***, też je mam i dziś jak byłam u lekarza to je mu pokazałam i to mi własnie powiedział. Zatem nie martwcie się to naturalne w czasie kuracji, trzeba natłuszczać

Wyniki badań mam w porządku, a trochę się bałam, bo przy mojej końskiej dawce (60 mg) różne z tym mogło być...
Lekarz mówł ze jest lepiej, ale jeszcze nie tak jak być powinno. Po tej dawce, jaką już przyjęłam byłabym już na samym końcu leczenia, a tu jeszcze tyle przede mną.
Ciągle mi wyłażą bąble, mimo ze już 15 tygodni walki za pomocą ***
Dodatkowo dostałam dziś Aknemycin maść na czerwone plamki na policzkach.
I muszę zaopatrzyć się w kremik z faktorem UVA i UVB powyżej 30, ważne zeby było A i B, a nie tylko sam A lub sam B
Pozdrówka
Kasia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: