Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
08-07-2009, 18:43:00

ja *** koncze brac w poniedzialek, wzielam 14 opakowan (w Łodzi najtaniej jest w aptece kwiaty polskie 89,90), na twarzy nigdy nie mialam tragedii, ale dekolt, ramiona i plecy wygladaly jak Grunwald po bitwie... moglabym jeszcze wziac 2 opakowania, ale z racji tego, ze wyjezdzam nad morze wspolnie z doktorka postanowilysmy zakonczyc leczenie. Nie mialam czegos takiego jak nagly wysyp, tylko od czasu do czasu pojawial sie jeden, ale wielki pryszcz, ktorego dalo sie przezyc, teraz jest bardzo dobrze, wreszcie moge zalozyc bluzke z dekotem, co wczesniej bylo niemozliwe.... Pamietajcie o kremie z filtrem na twarz, bo sa osoby, u ktorych po kuracji pojawialo sie cos na ksztalt tradziku różowatego, bo skora jest bardzo wrazliwa.. Duzo sie naczytalam o skutkach ubocznych utrzymujacych sie badz pojawiajacych po zakonczeniu kuracji, np niechec do przebywania w towarzystwie, probemy ze schudnieciem nawet przy diecie, suchosc warg nawet kilka lat po kuracji lub u chlopakow plamy i łuszczenie sie naskorka na penisie... o ile ostatni problem mnie nie dotyczy tak tych pierwszych sie nieco obawiam bo zrobil sie ze mnie odludek, a zawsze lubilam towarzystwo, ale to, czego najbardziej sie boje to jednak nawrot tego cholerstwa, bo walcze z tym od osmiu lat i nie mam juz po prostu sił...
pozdrawiam wszystkich "zaatakowanych przez obcych"
M.
gość
09-07-2009, 16:51:00

a co jesli chodzi o wągry?? czy jest tak samo skuteczny w ich leczeniu jak czystego tradziku?? bo u mnie problem to praktycznie same wągry na calym czole a jakiego takiego trądziku to raczej nie mam ewentualnie jakies pojedyncze krostki nie za wiele
gość
09-07-2009, 18:26:00

jesli chodzi o wągry, to ja czuje, ze one sa tylko jakby schowane, wycisnac ich nie sposob, ale jednak sa nieco rozszerzone... tak czy inaczej *** na te przypadlosc nie polecam, raczej oczyszczanie skory u kosmetyczki...
gość
10-07-2009, 08:30:00

CO DO UNIDOXU. Stosowalam go powracajac do niego czterokrotnie. Pomagal 3 razy. po skonczeniu dawki tabletek przepisanych przez moja dermatolog na twarzy nie mialam nawet zaskornika cera byla niesamowicie gladka. Po jakims czasie tradzik zaczal wracac, znowu.. Wiec za rok powtorzylam kuracje, efekt byl ten sam- zero tradziku i pewnosc siebie wzrosla o 100%. Ale tradzik znow wrocil, kolejny raz leczylam sie Unidoxem. Kolejny raz poprawa a po kilku miesiacach cholerstwo wrocilo :] Gdy kolejny rok zaczelam go uzywac nawet juz nie pomagal. Podarowalam go sobie... Ale reasumujac powiem tak, warto sprobowac bo skora jest zaj...sta po nim, trzeba sie jednak liczyc z tym ze tradzik moze pojawic sie znowu-jak u mnie. Proszac jednak o niego Waszego dermatologa pamietajcie ze to antybiotyk, nie stosuje sie go w lecie bo podczas kuracji powinno sie unikac przebywania na sloncu. Ja lykalam go kazdej jesieni. Jestem juz w wieku w ktorym tradzik powinien juz mijac:P Sprobuje stosowac *** jesli mowicie ze naprawde dziala na dlugo... Pozdrawiam!
gość
10-07-2009, 08:33:00

09-07-2009 o 18:51, gość :
a co jesli chodzi o wągry?? czy jest tak samo skuteczny w ich leczeniu jak czystego tradziku?? bo u mnie problem to praktycznie same wągry na calym czole a jakiego takiego trądziku to raczej nie mam ewentualnie jakies pojedyncze krostki nie za wiele

tak tak tak! ponawiam pytanie:P prosze powiedzcie czy znikaja po nim zaskorniki, i otwarte i zamkniete, hm?? bede wdzieczna za odp. buzki
gość
10-07-2009, 09:15:00

hej,kolezanko która wypowidała sie o unidoxie prosze cie o kontakt ,widze ze jedziemy na tym samym wozku mi tez super pomogl ( na krotko) moj numer gg 3643019
gość
10-07-2009, 17:38:00

w kwestii UNIDOXU moge powiedziec tyle, ze bralam go ja, bralo pare kolezanek i wszystkim pryszcze wracaly...
a co do *** i wagrow to pisze raz jeszcze, ja juz koncze kuracje, ale pory nie zamknely sie calkiem, w trakcie leczenia cos takiego jak wagry i zaskorniki nie istnieja, ale pory przynajmniej ja mam nieco rozszerzone i uwazam, ze *** to nie jest wlasciwy sposob na pozbycie sie wagrow.
M.
gość
11-07-2009, 11:45:00

Czy to prawda że im mniejszy problem tym mniejsze prawdopodobie nstwo nawrotu?
gość
13-07-2009, 12:05:00

11-07-2009 o 13:45, gość :
Czy to prawda że im mniejszy problem tym mniejsze prawdopodobie nstwo nawrotu?

nie prawda- ja mialam mały problem, wybrałam odpowiednią dawkę i po 2 miesiacach mam znowy podskórne krosty, które nie maja ujścia i nie da się ich wycisnąć.
gość
14-07-2009, 09:29:00

z tego, co wiem, to nie ma czegos takiego jak kuracja podtrzymujaca izotretinoina. jezeli pojawia sie nawrot, to wymaga on jedynie leczenia miejscowego lub czasami brania antybiotykow. u mnie bylo tak, ze skonczylem kuracje *** z efektem rewelacyjnym jednak potem pojawily sie znow krostki (mniej nasilone) i mialem miejscowy retinoid. na koniec jeszcze moj dermatolog skierowal mnie na zabieg kwasami zeby zluszczyc naskorek i moja buzka od tego czasu wyglada jak pupcia niemowlecia :D :D :D pozdr!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: