Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
31-12-2008, 09:24:00

Może i na ulotce to i zależy od wagi, ale w rzeczywistoście to wątpie. Ja uważam że dawka powinna zależeć od rodzaju twojej cery. Jeżeli masz skóre wrażliwą to zbyt duża dawka może powodować spore kłopoty. Skóra będzie ci się czerwieniła po nałożeniu nawet najdelikatniejszego kremu (oczywiście w czasie stosowania tego preparatu), naskórek będzie ci się strasznie łuszczył. Ja ważę 70 kg, mam bardzą wrażliwą skóre twarzy, i przy braniu dawki 20 mg na dobe, miałem właśnie takie kłopoty jak wyżej.
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pytaj. Pozdro!
:-)
Początkujący
31-12-2008, 09:34:00

Jeżeli masz pytania to pisz: GG: 12650262
gość
31-12-2008, 10:25:00

witajcie!
biore *** juz 7 miesiecy. dawka obecna 30mg/dziennie. zrobilem wczoraj badania i wyniki przerazily mnie. ast: 85 (norma 0-38 ), alt 131 (norma 0-41). uzywalem przez cala kuracje oslony watrobeowe- glownie essentiale ***, jednak przez ostatni miesiac dwa - hepatil. wyniki watrobowe strasznie sie pogorszyly, pozostale sa w normie.

moj lekarz jest na urlopie. poczekam te kilkanascie dni i zjawie sie u niego. poki co mysle o samodzielnym zmniejszeniu dawki do 20. obecnie przyjalem nieco ponad 90mg/kg, do 120 a tym bardziej do 150 brakuje.

czy mieliscie podobne wyniki ? jak sobie z tym radziliscie?

waze 65 kg
Początkujący
31-12-2008, 10:52:00

Ja tam nie robiłem żadnych wyników i jakoś tam żyje
gość
01-01-2009, 19:42:00

no ja biore juz dwa tyg ten *** i w zasadzie nie mam zadnych wiekszych skutkow tylko troche usta suche. martwi mnie to ze skora nie schodzi mi z twarzy ja serio wolalabym zeby juz sie złuszczyla i zeby byla nowa ;/;/ a tu nic;] lekko sucha a jak posmaruje kremem to juz w ogole nie iwdac ze biore lek;/
gość
01-01-2009, 22:17:00

przeciez skora nie zluszczy Ci sie tak po prostu i zejdzie jak wężowi mi sie luszczy strasznie w okolicach ust, 2-3 godziny bez kremu i juz mam takie suche platy, wiec nie wiem czy masz tego zalowac
alien
gość
01-01-2009, 23:35:00

To zalezy od rodzaju twojej cery. I od dawki która przyjmujesz. I lepiej nie chcij zeby ci się łuszczyła ta twarz. Bo szybko nowego naskórka nie będziesz miał przyjmując ten lek. Pozdro Marcinek2210
gość
02-01-2009, 09:08:00

A ja biorę *** od października 20mg/h .Łojotok znikł dopiero teraz a jest styczeń.Cera się lekko łuszczy i przesusza.Po jakiś 2 miesiącach brania leku tradzik znikł z twarzy.Ale teraz mam lekki wysyp nie przejmuje sie tym ponieważ to znak że skóra sie oczyszcza .Najbardziej cieszy mnie to ze przez jakiś czas bede miał spokoj z łojotokiem wiadomo ze po zakonczeniu kuracji łojotok wroci naszczesie mniejszy niz przed kuracja.
gość
02-01-2009, 16:03:00

tradzik mam juz 9 lat,probowałam wszystkiego czego sie dało,poprzez zwykłe antybiotyki(brałam ich okolo 12 ) masci robione na recepte,dawercin, zabiegi u kosmetyczni,mikrodermabrazje,tabletki antykoncepcyjne ,hormony,poprostu wszystko co sie da,polowy nazw juz nawet nie pamietam,najgorsze w tym wszystkim to ze trafiłam na fatalnego dermatologa,chodze do niego juz 4 lata,przez ten okres wyprobował na mnie wszystkie leki jakie zna,by na koncu przepisac mi to co naprawde pomoglo czyli ***, zazywam juz 4 miesiace,na poczatku nie widziałam poprawy,nie mial on na mnie tez zadnych skutkow ubocznych poza wyschnietymi wargami to mnie niepokoiło,badania na watrobe wyszły bardzo dobrze,od okolo miesiąca jest duza poprawa nie wychodzi ani jeden wyprysk,wszystkie zaskorniaki zeszły,lek zazywam nadal,w trakcie uczeszczam tez na zabiegi na Beaty Tek,ktory wygładza moja skore poprzez odbudowywanie tkanki,nie bede opowiadac jak to dziala bo sie na tym nie znam,w kazdym razie nie jest to zadne chemiczne scieranie naskorka,dlatego mozna skore leczyc juz przy kuracji ***,na zabiegi uczeszczam do warszawy,ale bedac przez swieta u rodziny w krakowie,znalazlam jedyne studio w ktorym zabieg ten sie wykonuje,jesli ktos jest zainteresowany podam dokladny adres,studio odnowy biologicznej na ulicy krolowej jadwigi, osobiscie polecam,po okolo 8 zabiegach moja skora jest coraz gładsza i znikaja zmiany potradzikowe, wszystkim zazywajacym *** zycze wytrwałosci damy rade
gość
02-01-2009, 17:06:00

Przy łykaniu Izo, robisz sobie jeszcze jakieś zabiegi na twarz?

Powodzenia.......

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: