Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
06-04-2007, 12:39:00

w ulotce *** jest napisane, że nie można robić żadnych zabiegów złuszczania przez jakiś czas po zakończeniu kuracji ale myślę, że musiałabyś zapytać swojego dermatologa, zabieg nie jest tani teraz ok 350 zeta ale robiony jest co dwa/trzy m-ce w zalezności od potrfela klienta, polecam bo skóra jest naprawdę fajna po tym i naprawdę znikają przebarwienia, aby zlikwidować głębokie dzioby trzeba wziąć większą ilość zabiegów; nie polecam innych zabiegów zwłaszcza RC Peel bo jak już napisaam są zbyt silne - ja miałam skorupe na twarzy po nim; yellow peel jest optymalny pzdr.anka
gość
06-04-2007, 12:59:00

Ja też uważam, że 4 miesiące na izo to za mało. Ja jestem teraz prawie w połowie 5 opakowania (brałam dawkę 20mg dziennie, od kilku dni 30 mg dziennie). Nie wiem, czy to przypadek, ale odkąd zwiększyłam dawkę, nic mi nowego na twarzy nie wyskoczyło (bo plecy nadal się męczą, niestety). Znaczy już wcześniej (po ok. 3 miesiącach brania) wypryski zaczęły pojawiać się rzadziej, bo mniej więcej raz w tyg. Poczekam jeszcze kilka dni i napiszę Wam, czy coś nowego mi wyskoczyło. Ale ja czuję, że moja buzia już jest czysta. Ślady bledną coraz bardziej.

Gosiek

P.S. Wesołych Świąt!
gość
06-04-2007, 16:55:00

Mam pytanie co do okularów przeciwsłonecznych...!! Jakie mają być parametry jakieś tam filtry, polaryzacje, UV itp. Co mają mieć te dobre okularki żeby dobrze chroniły oczy!! Swego czasu Wrocek rozpisywał się tutaj o okularach więc może coś naskrobie na ten temat jak znajdzie chwilkę (z góry dzięki)
Pozdrawiam i życzę smacznego jajka i mokrego... karpia wszystkim ***owiczom!!
MALEŃSTWO
gość
06-04-2007, 18:34:00

Maleństwo, okulary wystarczy jak kupisz u optyka. Oczywiście w domyśle piszę że skoro kupione u optyka to z filterem p/słonecznym. I to wystaczy. Żadne polaryzacje i inne cuda bo szkoda pieniędzy. Wystarczy jak będą miały filtr UV.
Wesołych Świąt!
Wrocek
gość
07-04-2007, 07:40:00

No i byłam u dżinekologa i facetka powiedziała, ze oznaczenie jednego hormonu kosztuje 60zł. A u mnie potrzeba oznaczyc ich z 6. Droga sprawa!!! Powiedziała, ze najpierw przez 5-6 miescięcy będę brała Diane35 lub Yasminelle i może hormony się uregulują [bo mam baaardzo nieregularny okres]. Troche się boję, bo tak sie zastanawiam czy te tabletki nie zepsują ''efektu ***''???
Tzn. czy jak Izo zlikwiduje tradzik i jak przestane brac antykoncepcję i hormony znowu się zbuntują [bo słyszałam, ze po przestaniu znowu się rozregulowuje], to czy trądzik nie powróci???Prosze o pomoc, bo juz sama nic nie wiem...
gość
07-04-2007, 09:13:00

dzieki, za info. ja tam sie pilinguje na okrągło, bo sprawdzialam ze nic mi to nie przeszkadza a pomaga ale uwazac trzeba.

07-04-2007 o 09:40, gość :
No i byłam u dżinekologa i facetka powiedziała, ze oznaczenie jednego hormonu kosztuje 60zł. A u mnie potrzeba oznaczyc ich z 6. Droga sprawa!!! Powiedziała, ze najpierw przez 5-6 miescięcy będę brała Diane35 lub Yasminelle i może hormony się uregulują [bo mam baaardzo nieregularny okres]. Troche się boję, bo tak sie zastanawiam czy te tabletki nie zepsują ''efektu ***''???
Tzn. czy jak Izo zlikwiduje tradzik i jak przestane brac antykoncepcję i hormony znowu się zbuntują [bo słyszałam, ze po przestaniu znowu się rozregulowuje], to czy trądzik nie powróci???Prosze o pomoc, bo juz sama nic nie wiem...

to może napiszę Ci co ja wiem na ten temat.
po 1. nie bierz Diane, bo to swiństwo (wiem nie tylko z własnego doświadczenia)
po 2. jak wyregulujesz hormony tabletkami to nie jest tak ze wszystko wraca do tego co było. a jesli masz nieregularny okrest to warto wziać dobre tabl.
po 3. *** dziala niezależnie czy bierzesz tabletki czy nie. dziala na zupełnie innej zasadzie wiec na moj gust nie ma opcji zeby Ci sie pogorszyło.

nie zrozumialam czy bierzesz juz Izo czy będziesz brala jedno i drugie razem, ale powiem Ci tyle ze jak mozesz brać i to i to to tak wlasnie powinnas zrobic )

dołączam do wysypkowiczów heheh rączki całe w krostkach. okropne to. a nie zauwazyliscie ze to sprawa mocno już przesuszonej skóry na całym ciele ?? kupiłam sobie ogromny pojemnik z kremem do ciala i sie bede smarowac od góry do dołu hehehe
pozdro Pati
miłych świat
gość
07-04-2007, 11:07:00

Witam! Biorę *** już prawie 4 miesiące. Poprawa ogromna Jedyny problem, z jakim się teraz zmagam, to przesuszona skóra. Gdy wyjdę na słoneczko, to od razu jestem czerwona :/ Jaki krem polecacie z filtrem? Jakiej firmy?
HANIA
gość
07-04-2007, 11:17:00

Mi pani dermatolog polecila kilka kremow z filtrem, ale stwierdzila ze najlepszy z nich jest LA ROCHE-POSAY 50+ UVA CLASSE ULTRA CREME. Nie jest on tani, bo 50 ml kosztuje ok 55 zł, jednak ten kto rozpoczal dosc droga kuracje ***, nie powinien chyba zalowac na to pieniedzy.

SUCHY
gość
07-04-2007, 13:02:00

Polecam SVR 60 B LAIT cena ok 60 zł sysiek
gość
07-04-2007, 17:29:00

Dziękuje Pati!!! Ratujesz mnie!!! Tak, biore już ***, od 27 dni. Skóra sucha, ale na twarzy nie tak bardzo. A na tą wysypkę stosuję zwykły krem Nivea, taki z niebieską nakrętką. Jest dobry, bo plamki znikają. Twarzy nie smaruję. Za to usta... Suche na maksa!!! To mowisz, zeby nie stosowac Diane, czyli co polecasz??? Bo ja to jestem zielona zupełnie...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: