Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
07-01-2010, 18:44:10

Hmm nie wiem jak z tym Twoim lekarzem ale dał CI tyle lekow a dodatkowo w tej maści skladnik taki jak ERYTROMYCYNA to antybiotyk..moim zdaniem troche duzo
Początkująca
07-01-2010, 21:31:16

Ja właśnie o tym wiem.. i on mi powiedział że *** to nie jest antybiotyk.. no dobra.. niech mu będzie że to nie jest antybiotyk, ja się nie znam..
ale nie wiem jak moja wątroba będzie wyglądać po kuracji...
mam brac costam na czczo, później ***, poźniej costam po śniadaniu, poźniej po obiedzie i po kolacji też... no i co drugi dzien *** też w czasie kolacji...
Ja się tak "śmieje" że chyba sobie kupie taki pojemniczek z podziałkami na rano południe i wieczór bo ciężko się połapać...:/
gość
08-01-2010, 08:48:56

witam,
*** biore ponad miesiac wszystko bylo okej do dzis rana, nie wiem tylko czy jest to spowodowane *** czy tez nie. Jak sie obudzilem to myslalem ze umre z bolu, nie moglem praktycznie ruszac lewa dlonia bo odczuwalem okropny bol w nadgarstku. Poszedlem od razu do lekarza 1-go kontaktu zaczal ruszac moja dlonia i okazalo sie ze bol wystepuje przede wszystkim przy ruszaniu najmniejszym palcem do gory. Stwierdzil ze jest to jakies zapalenie wiezadla 5 palca, od nadmiernego szarpniecia pociagniecia. Stan zapalny powoduje bol. Wspomnial tez cos o plynie smarujacym w stawie i przy wiezadlach od teg palca. Bol minie jak nazbiera sie tam plyn, zatem oporcz srodkow przeciwbolwych zalecono mi jeydnie usztywnic ten 5 palec z nadgarstkiem i trzymac w cieple. Ale moim zdaniem *** ma jakis wplyw na to, wydaje mi sie ze moze byl jakis mechaniczne nadszarpniecie, ale branie *** spowodowalo dodatkowo ze ten plyn wysycha i stad bol, sadze ze gdybym og nie bral to takie zajscie nie mialoby miejsca a co wy uwazacie na ten temat?

PB
gość
08-01-2010, 16:33:52

Witam
Biorę *** 2x20mg/24h już ponad miesiąc, na początku lekarz też przepisał mi też dalacin i trilac. Przez cały okres terapii używam maści Clindacne, Epiduo, metronidazol, brevoxyl i wit B6.
Przez pierwszy miesiąc nic nie używałem nawilżającego więc skóra mi strasznie schodziła z twarzy, od kilku dni stosuję balsam Cetphil i jest świetny, skórę mam nawilżoną w ogóle nie widać ze się łuszczy. Ogólnie polecam.
Jeśli chodzi o efekty uboczne to po ok tygodniu miałem czasem krew w nosie ale to już minęło. Teraz kiedy grywam w piłę nożną bolą mnie plecy "w krzyżu".
I najważniejsze mam dużo mniej pryszczy i jeżeli już jakiś wyskoczy to zazwyczaj nieduży, bez ogromnego stanu zapalnego dookoła.
Pozdrawiam
Andrzej
Początkująca
08-01-2010, 17:30:25

Gość 2010-01-08 17:33:52 Witam
Biorę *** 2x20mg/24h już ponad miesiąc, na początku lekarz też przepisał mi też dalacin i trilac. Przez cały okres terapii używam maści Clindacne, Epiduo, metronidazol, brevoxyl i wit B6.
Przez pierwszy miesiąc nic nie używałem nawilżającego więc skóra mi strasznie schodziła z twarzy, od kilku dni stosuję balsam Cetphil i jest świetny, skórę mam nawilżoną w ogóle nie widać ze się łuszczy. Ogólnie polecam.
Jeśli chodzi o efekty uboczne to po ok tygodniu miałem czasem krew w nosie ale to już minęło. Teraz kiedy grywam w piłę nożną bolą mnie plecy "w krzyżu".
I najważniejsze mam dużo mniej pryszczy i jeżeli już jakiś wyskoczy to zazwyczaj nieduży, bez ogromnego stanu zapalnego dookoła.
Pozdrawiam
Andrzej

Pocieszyłeś mnie, że nie jestem jedyną osobą której wątroba po kuracji przestanie istnieć od ilości leków :P:)
gość
11-01-2010, 00:21:13

ta masc ktora ci przepisuje to na recepte jedynie?

z 21 dni biore ale narazie nie jest za dobrze ;/ dalej krostki jakos wystepuja.. mam juz suche usta muse je smarowac coc chwile skora tez dosyc
Początkująca
11-01-2010, 10:17:11

Na recepte, ale idź sobie do jakiegoś zwykłego internisty i popros o przepisanie. Nie powinno byc problemu.a Usta mam zmasakrowane okrutnie ;(
Pozdro
gość
11-01-2010, 16:58:53

Cetaphil jest bez recepty, a na usta używam pomadki *** (dostałem ją z lekiem) i odkąd biorę wit.B6 wydaje mi się że mniej pękają.
/Andrzej
Początkująca
11-01-2010, 19:46:49

Wiesz Andrzej ja też właśnie stosowałam tą pomadkę.. dopóki mi skóra nie zeszła z ust, wtedy musiałam sie przerzucić na taki tłusty kremik podchodzący pod wazelinkę bo po prostu jak smarowałam pomadką na noc to rano miałam wargusie jak po botoksie czy silikonie czy jak zwał tak zwał.. masakrycznie spuchnięte były... B6 powiadasz... spróbuje :)
gość
11-01-2010, 22:53:54

i jak u was bo u mnie zle ehhh

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: