Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-01-2008, 00:22:00

Wlasnie Kinga,

ja skonczylam kuracje 17go stycznia i planuje tak na poczatku lutego zaczac stosowac krem na blizny.
A jak Twoja skora reaguje na noscar (swoja droga ja planuje kupic dermatix - masz jakas opinie na ten temat co lepsze?)

Ja widze, ze z dnia na dzien moja skora jest coraz mniej sucha i ogolnie okej (nic nie wyskakuje; wzielam 13 opakowan).
Oczywicie mam paranoje i codziennie po obudzeniu nerwowo dotykam twarzy - w poszukiwaniu czegos - ehhh stare przyzwyczajenie :/
Ostatnio mialam nawet taki sen, ze mialam ze 20 syfow na brodzie - okropne uczucie.

Mam przeogromna nadzieje, ze to juz nie wroci, i wiecie co?

Nikt, kogo ten problem nie dotyczy tego nie doceni, ale uwazam, ze My wszyscy powinnismy dostac medale za to, ze przetrwalismy, albo trwamy w tej kuracji; ile scierpielismy, ile poswiecen, ile wytrwałości...

Małgo
gość
30-01-2008, 08:43:00

Witam wszytskich. Dzis jest moj 3 dzień bez ***. Moja kuracja trwala 11 miesięcy przy dawce 30 mg na dobe. *** skutecznie rozprawil sie z wszytskimi pryszczami juz w 4 miesiacu kuracji. Na twarzy pozostalo tylko kilka niewyraznych przebarwien. Chcialbym sie dowiedziec od kogos, kto leczenie zakonczyl wczesniej ode mnie jak wyglada buzka w miare uplywu czasu... Czy negatywne zmiany powracaja??

AHMED
gość
30-01-2008, 10:14:00

wie moze ktos w ktorej aptece w Radomiu mozna dostac podklad unifiance z la roche , lub w ktorej w Lublinie mozna dostac probki tego podkładu????]
Magda
gość
30-01-2008, 11:11:00

hej jak nie ma w aptekach u was zamów w aptece internetowej przyniosą Ci do domku mam ten podkład dobry jest ale juz nie uzywam bo on matuje

XENIA
gość
30-01-2008, 11:21:00

hejka

wlasnie jak nie masz u siebie w aptece to zamow w internecie ten podklad faktycznie ciezko kupic w Bialymstoku mozna go kupic tylko w 2 aptekach :D a ja mam ten podklad i dalej uzywam kryje doskonale, zatuszuje nawet najgorsze swinstwo na twarzy. Moja dermatolog powiedziala ze nie ma przeciwskazan do uzywania tego podkladu przed jego nalozeniem trzeba tylko dobrze nawilzyc skore odczekac pare minut i mozna sie maskowac :P

pozdrawiam
Aqua
gość
30-01-2008, 11:34:00

tylko wlasnie jak ktos nie kupowal tego podkladu wczesniej to tak w internecie ciezko dobrac, ja bym mogla zmowic to przez internet ale ja wiem ktory i jaki odciec a osoba ktora nie wie to bedzie miala problem. Trzeba dobrac podklad co do efektu krycia bo jest ich z 4 od srednio kryjacego po całkowicie kryjacy tak samo jest z kolorem La Roche posay ma bardzo mała game kolorów tez chyba tylko 4 ktore róznia sie bardzo mocno wiec ja bym radzila znalesc jednak apteke ktora ma probki podkladu i wyprobowac. Poniewaz 11 rozni sie znacząco od 12. Podklady sa dosc drogie wiec nie warto wydawac kasy i kupic w internecie a potem okaze sie ze twoja twarz bedzie pomaranczowa bo za ciemny kupilas.

Wiec po dluzszym namysle odradzam kupowania podkladow przez internet osoba ktore jeszcze nigdy ich nie uzywaly.

Bo jesli znasz dokladnie podklad i numerek odciania to spokojnie w internecie mozna zamowic

Pozdrawiam
Aqua
gość
30-01-2008, 11:36:00

to dziwne bo mój dermatolog zakazał stosowania płynnych podkładów bo nawet najlepszy zatyka w jakimś stopniu pory i skóra nie oddycha i ponoć tylko w kamieniu można stosować ale to nie tylko mój dermatolog mówi

XENIA
gość
30-01-2008, 11:54:00

hehe

no to widac kazdy dermatolog ma inne zdanie na ten temat ale zreszta jak ze wszystkim :D moj mi nie zakazal ja go stosuje izo lykam miesiac i nic sie nie dzieje :D a podklad w kamieniu zatyka pory tak samo jak w plynie. A jednak podklady La Roche Posay zostaly stworone przede wszystkim do cery trądzikowej co nie mozna powiedziec o podkladach w kamieniu ktore sa tylko i wyłącznie do wykonczenia makijarzu nakladajac je tak czy siak zatykasz pory i to prawde powiedziawszy nie wiem czy nie bardziej niz podklady plynne ktorych konsystencja jest o wiele bardziej luzna niz podkladu w kamieniu

poniewaz podklad w plynie zawiera znaczna ilosc wody

ale na ten temat mozna polenizowac bardzo dlugo najlepiej niech kazdy ma zaufanie do swojego lekarza

slyszalam ze ludzie sie leczyli u dermatologow ktorzy zakazali czymkolwiek smarowac twarz nawet kremem :D wiec kazdy lekarz ma inne poglady nawet co do *** jeden ci go nie przepisze a drugi owszem

Ja mam zaufanie do swojej Pani dermatolog bo nigdy mnie nie zawiodla :D

pozdrawiam
Aqua
gość
30-01-2008, 11:56:00

Własnie ngdy przed tem go nie używałam dlatego bardziej chodzi mi o próbki , a moze wiecie w ktorej aptece internetowej moga przeslac mi darmowe próbki
Magda
gość
30-01-2008, 12:14:00

heja

wiesz co nie mam pojecia w ktorej ale zawsze mozesz napisac do paru aptek i sie zapytac czy jest taka mozliwosc zeby ci wyslali.

a jak tam ***owcy wasze buzki bo moja dobrze sie czuje nawet skora mi sie nie luszczy za to pory sa ladnie odblokowane twarz sie ladnie oczyszcza a gdyby nie ten pryszcz podskorny jeden na policzku ktory w dodatku mnie boli to byloby super

ide dzisiaj po kolejne opakowanie izo do apteki i zaczynam juz drugi miesiac (albo dopiero drugi miesiac) ale jestem nastawiona do tego bardzo pozytywnie nawet moj chlopak widzi wielka poprawe i sie cieszy bo w koncu daje mu dotknac swoeje twarzy :D hehe

pozdrawiam
Aqua

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: