Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
20-10-2007, 10:14:00

A ja mam do was takie pytanie Jestem miesiąc na Izo. Zrobiłem badania i wykazało mi ze mam wynik 524 Fosfatazy Alkalicznej czyli dwa razy jej maksymalna ilosc I w poniedziałek mam isc zrobic badania i zobaczyc czy sie poprawiły. Jesli nie to lekarz powiedział ze przerwie mi leczenie Izo O to pytania:

1. Czy ktos z was tez miał podwyzszoną fosfataze?
2. Czy komus kto miał ją zawyżoną lakarstwo pomogło i ilosc spadła?
3. Czy przerwienie kuracji wiąze sie z czyms w ppstaci wysypu?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
gość
20-10-2007, 11:15:00

do Kingi:

jasne, że wzięłam zalecaną dawkę. Wyszło 150 mg na kg masy ciała, może nawet ciut więcej.

Z tymi włosami to jest chyba najgorzej, bo skórę można ewentualnie przetrzeć papierem toaletowym a włosy? Jak tłuste, to trzeba je umyć. :/ I tak nie przetłuszczają się tak jak przed rozpoczęciem leczenia, no ale wolałabym mieć takie włosy, żebym myła je kiedy ja chcę (np. co 4 dni).

Gosiek
gość
20-10-2007, 11:32:00

Gosiek ale nie przetłuszcza ci sie skóra i włosy tak jak przeed kuracją? nie jest to chyba az tak dokuczliwe prawda??

kinga
gość
20-10-2007, 14:03:00

Zajrzałam tu choć juz jestem po wszystkim od dwóch miesięcy, bo chcę Wam powiedzieć, zebyście wierzyli w ten lek i nie zalamywali się.
Brałam *** przez pół roku w dawce 40mg/dziennie, przy wadze 50 kg. Trzy pierwsze miesiące to była katastrofa, codziennie siedziałam przed tym forum i ryczalam, bo było nawet gorzej niż przed kuracją. Gdy czytałam, ze ludziom się poprawia, ze wszystko znika, ze trzeba cierpliwości- byłam przekonana, ze będę wyjątkiem, ze mnie już nic nie pomoze. Najpierw nie wierzyłam, ze przestanie cokolwiek wyskakiwać. Potem, że można przejmować się już tylko przebarwieniami. I stało się! A potem nie wierzyłam, ze buzia będzie gładka i piękna. A jednak już od dawna nic mi nie wyskakuje, nie mam zaskórników, skóra jest od wewnątrz zdrowa, sucha, gładka. Dziesięc lat walczyłam z tym świństwem, i ze samą sobą, bo już mi psychika nie raz siadała. W trakcie kuracji przestałam odwiedzać to forum, bo nie miałam nic optymistycznego do powiedzenia, a nie chciałam "przesmradzać". No i moze dobrze, ze dałam sobie spokój, bo zdystansowaląm się.
A dziś chcę Wam powiedzieć, ze dzięki tej kuracji patrzę ludziom normalnie w oczy, rozmawiam z nimi, wychodzę do nich, flirtuję, podobam się, jestem sobą, jestem szczęśliwa. Wychodzę na ulicę kiedy chcę, bo z moją twarzą jest wszystko w porządku. Powróciłam do normalności. I już niedługo, jak zbiorę jeszcze więcej sił, zawalczę o swoje szczęście. Czego życzę kazdej smutnej, ukrywającej się buzi :-***
Myślę, że pryszcze to nie tylko przekleństwo, one uczą pokory, a człowiek który choć raz w życiu cierpiał jest bardziej wrażliwy, delikatny i wyrozumialy dla innych.ILA
gość
20-10-2007, 14:04:00

Koniec kuracji po roku czasu.. jakies pytania to zapraszam na gg 6332191
20-10-2007, 14:43:00

A dziś chcę Wam powiedzieć, ze dzięki tej kuracji patrzę ludziom normalnie w oczy, rozmawiam z nimi, wychodzę do nich, flirtuję, podobam się, jestem sobą, jestem szczęśliwa. Wychodzę na ulicę kiedy chcę, bo z moją twarzą jest wszystko w porządku. Powróciłam do normalności. I już niedługo, jak zbiorę jeszcze więcej sił, zawalczę o swoje szczęście.

Ila też bym tak chciała...

kinga
Początkujący
20-10-2007, 17:00:00

Czy jak sie bierez *** to rzezcywiscie trzeba odstawic wszystkie preparaty przeciw tradikowe do samrowania twarzy czy pleców?I czy ten alkochole tez trezba definitywnie odstwaic ani kropelki?
gość
20-10-2007, 17:35:00

a kto w bydg przepisuje?
gość
20-10-2007, 19:16:00

Hej
Potrzebuje informacji od osób z Warszawy. Zacząłem tutaj studiować i oczywiście jestem ***owcem. Problem polega na tym, że mója derma mieszka 300km stąd i nie mam jak dojechać po nową recepte;/ . Znacie jakiegoś dermatologa , który przypisałby mi ten lek? Może iść normalnie do lekarza pierwszego kontaktu w najbliższej przychodni? Potrzebuję szybko recepty bo za kilka dni skończy mi się opakowanie . POMOCY!!!!!

CO do wyglądu mojej skóry:
Biorę Izo 1,5 miesiąca - waże 85kg dawka 20mg/doba. Mało prawda? Ale... Na twarzy praktycznie nic nie mam. Wszystko znikło. Pozostały czerwone, chamskie plamki który wygladają straaasznie nieestetycznie:/ . Wiecie coś na ten temat .... Skóra wysuszona, usta popękane.. ale trzeba cierpieć by być pięknym. Martwią mnie niestety plecy, na których dalej występują duże, bolące ropne prychole. Ale jest ich oczywiście mniej. Jestem dużym optymistą, mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i koszmar się skonczy.

Z góry dziękuje na informacje dotyczące recepty i dermatologa.
Pozdrawiam. Pawełek)

Początkująca
20-10-2007, 22:34:00

Do Gosiek:
25 pazdziernika bede dokladnie 4 mies po kuracji, przyjelam z jakies 130 mg na kg ciala w sumie...w ramach pocieszenia- dzis bylam zrobic sobie zdjecie do paszportu i pani fotograf zachwalala moja piekna cere :D nawet nie trzeba bylo poprawiac w photoshopie, a ostatnio, jak bylam z ponad rok temu robic zdjecie, to myslalam, ze sie ze wstydu spale..fotograf z 20 min poprawial moja cere komputerowo, zeby nie bylo tragicznie co do wlosow, to niestety przetluszczaja sie prawie tak samo, jak przed kuracja, ale skora- o dziwo-nie! Jest normalna, gladka, rozowa, bez blizn, czasami jakies 3 pryszczyki sie pojawia w czasie okresu..odstawilam po wakacjach diane i normalnie dostalam okres w terminie, wiec *** nie wplynal negatywnie na cykl, jak to niektorzy na innych forach mowili...no mam nadzieje, ze dobry stan skory sie utrzyma, bo nawrotu sie boje bardzo, ale trzeba myslec optymistycznie
pozdrawiam, LEELOO

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: