Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
14-10-2007, 16:39:00

w niektórych postach pisze zeby przy braniu *** unikąc tłustego , a moja pani dermatolog kazała przyjmowac *** razem z czyms tłustym bo niby ma sie lepiej wchlaniac , mam mętlik w głowie , jak było u was??
gość
14-10-2007, 16:46:00

myśle że powinno sie jeść normalnie, bo z jednej strony nie powinniśmy jeść tłusto, aby cholesterol sie nie podwyższył, ale zdrugiej strony tabletki sie lepiej wchłaniają gdy bierzemy je razem z tłustym posiłkiem. myśle wiec (takie jest moje zdanie) ze złotym środkiem bedzie unikanie tłustych potraw, z wyjątkiem tej gdy jemy tabletke. to dla tych którzy tak bardzo przywiązują wage do tych zasad. ja osobiście nie przywiązuje do tego większej wagi. pozdrawiam.

aha no a czy ktoś mogłby odp. na moje pyt, ktore zadałam troche wcześniej?? plis!

kinga
gość
14-10-2007, 17:04:00

14-10-2007 o 00:35, gość :
Za miesiac skoncze kuracje. To cale leczenie wyobrazalam sbie inaczej.. Marzylam o chwili, kiedy na twarzy nie bede miala zadnego pryszcza. myslalam, ze wtedy bedzie inaczej..
niestety.. po 6 latach z tradzikiem (bardzo czesto cystowym) moja twarz wyglada tragicznie. blizny na policzkach sa okropne. zawsze myslalam, ze da sie to bez problemu usunac ale okazalo sie, ze nie da rady, ze mozna je jedynie "jakos" splycic..
mam dopiero 20 lat i nie wyobrazam sobie dalszego zycia z taka twarza..
od 6 miesiaca kuracji mam kilkanascie mysli samobojczych dziennie.
dzis nawet sprawdzalam w googlach rodzaje samobojstw..
moje zycie to koszmar.

Głowa do góry! Lekarze nie chcą abyś robiła sobie zbyt duże nadzieje, dlatego mówią o spłyceniu. Wierz mi, masz młodą skórę i ona na pewno się odbuduje. Pomożesz jej jeszcze zabiegami w gabinetach dermatologii estetycznej. Będzie dobrze!
Ja mam 31 lat i nauczyłam się żyć z trądzikiem. Jednak ostatnio zauważyłam, że blizny utrzymują się bardzo długo, a skóra nie odbudowuje się w takim tempie. Dlatego zaczęłam szukać leku i trafiłam na to forum. Potem odszukałam lekarza który nie boi się stosować *** w miejscowości odległej o 200km. Dziś jestem na *** 5 dzień.
Lekarze Ci pomogą, musisz w to wierzyć, ale zabiegi możesz robic dopiero 6 miesięcy po ostatniej tabletce. Pomyśl jeszcze o tym, że już żaden pryszcz nie zrobi Ci kolejnej blizny.
Głowa do góry!
gość
14-10-2007, 17:13:00

Znalazłam na różnych forum, między innymi na tym, ale jeśli komuś nie chce się przeglądać 50 stron to polecam:
- do ust - La Roche Posay Ceralip - specjalny balsam do leczenia zapalenia czerwieni wargowej spowodowanej między innymi leczeniem retinoidami
- krem do twarzy i ciała - Cetaphil MD 200ml
- żel do mycia twarzy i ciała - Cetaphil
- kapsułki nawilżające bez wit.A - SVR Topialyse (wyciąg z ogórecznika lekarskiego)
Mam jeszcze krople nawilżające do nosa (sól morska) oraz do oczu (bez konserwantów), ale jeszcze nie wypróbowałam więc nie mogę polecić
Początkująca
14-10-2007, 17:25:00

hej ja tez mam taki sam problem jak ty;mam wysoki cholesterol;//wsumie juz jestem w trakcie brania leku *** ale moj lekarz obnirzyl mi dawke na najmniejsza;/nie wiem co robic;/i jak go zwalczyc;/mam scisla diete a i tak niespada;/boje sie przerwania leczenia;/odpisz jak bedziesz mogl/mogla

Za wysoki tzn.jaki? I jaki miałes/as przed rozpoczęciem kuracji?
gość
14-10-2007, 19:20:00

ktoś gdzieś napisał ze podczas brania *** nie nalezy cwiczyc , a ja wlasnie chcialam cwiczyc bo biore tbletki antykoncepcyjne i boje sie ze przytyje ..... co wiecie na ten temat ??????

p.krosta
gość
14-10-2007, 19:21:00

ktoś gdzieś napisał ze podczas brania *** nie nalezy cwiczyc , a ja wlasnie chcialam cwiczyc bo biore tbletki antykoncepcyjne i boje sie ze przytyje ..... co wiecie na ten temat ??????

p.krosta
Początkująca
15-10-2007, 06:07:00

*** wysusza generalnie wszystko! W stawach jest takie mazidło, żeby nie zetrzeć kości podczas pracy stawu. *** może powodować wysuszenie tego mazidła i przy nadmiernej pracy stawu doprowadzić do jego wysuszenia. To się może, powtarzam może zdarzyć. Ale każdy na *** reaguje inaczej. Proponuję więc nie rezygnować z ćwiczeń, ale też nie przesadzać. Jeśli nic Cię nie boli (mam na myśli stawy) to możesz ćwiczyć. Kontroluj też wyniki, bo nadmiar ćwiczeń podnosi poziom bibirubiny, ale obniża cholesterol. Znajdź złoty środek i zaufaj swojemu organizmowi. Na pewno da Ci znać jeśli będzie coś nie tak.
Początkująca
15-10-2007, 06:08:00

I jeszcze jedno. Nie zaszkodzi jak przejdzieszna dietę nieskocholesterolową. Ja na niej jestem z powodu podwyższonego cholesterolu i już schudłam 2 kg.
gość
15-10-2007, 07:50:00

14-10-2007 o 00:35, gość :
Za miesiac skoncze kuracje. To cale leczenie wyobrazalam sbie inaczej.. Marzylam o chwili, kiedy na twarzy nie bede miala zadnego pryszcza. myslalam, ze wtedy bedzie inaczej..
niestety.. po 6 latach z tradzikiem (bardzo czesto cystowym) moja twarz wyglada tragicznie. blizny na policzkach sa okropne. zawsze myslalam, ze da sie to bez problemu usunac ale okazalo sie, ze nie da rady, ze mozna je jedynie "jakos" splycic..
mam dopiero 20 lat i nie wyobrazam sobie dalszego zycia z taka twarza..
od 6 miesiaca kuracji mam kilkanascie mysli samobojczych dziennie.
dzis nawet sprawdzalam w googlach rodzaje samobojstw..
moje zycie to koszmar.

jak juz pisalam wczesniej na tym forum mozesz przegladnac gdzies z 3 strony wczesniej na splycenie blizn DERMOBRAZJA ktora splyca w 70% te 30 mozesz jak kolega ci odpisal zabiegi kosmetyczne w domu kwasy itd albo czego nie jestem pewna bow eszlo mi teraz do glowny moze mozna wykonac 2 dermobrazje w jakis odstepach i tak to zadziala ?? hmm
ja mam 25 lat i twarz taka jak ty moize gosza bo moj tradzik jest dalej nie wyleczony bo *** narazie brac nie moge!

wiec glowa do gory teraz potrzebujesz czasu i niestety troszke pieniedzy, a tymczasem mozesz uzywac fluidow kryjacych ja uzywam z KOLASTYNA nie drogi dosc kryjacy i gesty.
NIE POLECAM MAX FACTOR drogi i to gowno nie kryje nawet najmniejszego przebarwienia nie mowiac o tradziku.
3maj sie jak chcesz pogadac napisz gg 2696055. pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: