Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
13-01-2010, 09:00:20

witam
mam zacząć brać lek *** ale bardzo obawiam się wyglądu.. bardziej niż dolegliwości zdrowotnych :/ czy mógłby mi ktoś z Was przesłać zdjęcia jak dokładnie wygląda skóra ? Czy rzeczywiście tak się łuszczy, że wstyd wychodzić z domu ? Pozdrawiam i z góry dzięki !
Początkująca
13-01-2010, 21:12:09

Hej,ja mam fotki,ale na forum ***.Ale powiem Ci,że mnie skóra nie łuszczy się prawie wcale.Zależy to też od dawki,no i oczywiście od organizmu.Smaruję kremem nawilżającym rano i wieczorem,normalnie się maluję i nie widzę zadnego łuszczenia.Pozdrawiam
Początkująca
13-01-2010, 23:11:03

ok, przejżę sobie.. Generalnie mam nadz że nie będzie mega tragicznie i też będę mogła normalnie sie malować mam zacząć od 20 mg , mam totalnie skórę zniszczoną po trądziku i bardzo żałuje ze tak późno się zabrałam za tą kurację pozdrawiam
gość
14-01-2010, 08:29:25

miss_teeq 2010-01-07 22:31:16 Ja właśnie o tym wiem.. i on mi powiedział że *** to nie jest antybiotyk.. no dobra.. niech mu będzie że to nie jest antybiotyk, ja się nie znam..
ale nie wiem jak moja wątroba będzie wyglądać po kuracji...
mam brac costam na czczo, później ***, poźniej costam po śniadaniu, poźniej po obiedzie i po kolacji też... no i co drugi dzien *** też w czasie kolacji...
Ja się tak "śmieje" że chyba sobie kupie taki pojemniczek z podziałkami na rano południe i wieczór bo ciężko się połapać...:/

Hej! Ja mam to samo biore *** 9 dzień i mam usta jakby je ktos podpalil.... czerwone i suche... mam troszke objawy boli miesni no i buźke mam niezle zaczerwieniona... ale do przezycia poki co....
pogadaj z dermatologiem bo przy *** nie powino sie stosowac zewnetrznego leczenia...
pozdrawiam

Dori
gość
14-01-2010, 09:11:07

no nie powinno sie smarowac masciami tez tak slyszalem choc yyyy.. sam czasem sobie posmaruje jak mi cos wyskoczy miejscowo ;] ja 25 dzien ! sucha skora nawet i usta dosyc mocno bo co jakis czas muse smarowac je ale tak dopiero gdzies od tygodnia mam taka suchosc a nie jak inni tak szybko... nowe mi wyskakuja :-/ 2 razy mi sie zdarzylo wypic po 2 piwka ;] dzisiaj bylem na badaniach krwi i moczu bo mialem isc po 3 tygodniach stosowania leku.... w poniedzialek ide do lekarza zobacymy co powie... bole miesni, glowy nie odczuwane... a chodzae na silownie 2-3 razy w tygodniu, w pilke gralem raz [choc taki skorcz mnie w nodze-lydce jakby lapal ale nie weim czy przez to]. chodzi ktos na saune? bo bylem 2 razy od kad biore lek, niby pytalem doktorki to mowila ze raczej przeciwskazan nie ma .. nic jej o tym nie wiadomo
gość
14-01-2010, 10:05:48

A jakie polecacie krem do twarzy? Zeby nie natluszczal za bardzo i zebym nie wygladal jak choinka swiecaca sie.pozdrawiam
gość
14-01-2010, 12:35:59

Gość 2010-01-14 11:05:48 A jakie polecacie krem do twarzy? Zeby nie natluszczal za bardzo i zebym nie wygladal jak choinka swiecaca sie.pozdrawiam

ja używam nawilżającego z Ziaji - seria HerbikaPlant - z białej herbaty - polecam super krem

Pozdr

Dori
gość
15-01-2010, 15:56:35

Witajcie ja biore *** juz 6 tydz. po 60 mg dziennie czyli 3x20mg i widze ze powli zaczynaja sie zmiany chować. Leczenie trwa od 16 do 24 tyg. wiec jestem cierpliwa choc czasem wkurzam sie poprostu. W moim przypadku jest trudniej poniewaz nie moge jesc czekolady ( czasem ulegam szczegolenie przed okresem), przez swoje problemy z tradzikiem choc mam 27 prawie lat, stracilam prace 31 gr. 2009r. i z taka twarza najpierw musze sie wyleczyc zeby muc szukac pracy....z zawodu jestem Pielęgniarka wiec tymbardziej buzke musze miec sliczną. Sama calymi dniami siedze w domu i jest mi przykro. Co do samego *** to usta mam tak suche ze po nocy najpier musze je namoczyc woda by nie porobic sobie ran...skora jest bardzoi wysuszona oczy swędzą. W ustach sucho jakby, na jakim kacu była...:( do samej twarzy dr kazała stosowac Iwostin matujący. Oprocz tego modlę się oto by cholerne pryszcze wkoncu zniknely bo chyba powoli zaczynamm popadać w depresje...co tu duzo gadać smutno mi i tyle.
Jak ktos ma jakies pytania jeszcze oto moj nr. 886062932 zycze wszystkim szybkiego wyzdrowienia. papa
Początkująca
15-01-2010, 16:53:20

Witajcie ja biore *** juz 6 tydz. po 60 mg dziennie czyli 3x20mg i widze ze powli zaczynaja sie zmiany chować. Leczenie trwa od 16 do 24 tyg. wiec jestem cierpliwa choc czasem wkurzam sie poprostu. W moim przypadku jest trudniej poniewaz nie moge jesc czekolady ( czasem ulegam szczegolenie przed okresem), przez swoje problemy z tradzikiem choc mam 27 prawie lat, stracilam prace 31 gr. 2009r. i z taka twarza najpierw musze sie wyleczyc zeby muc szukac pracy....z zawodu jestem Pielęgniarka wiec tymbardziej buzke musze miec sliczną. Sama calymi dniami siedze w domu i jest mi przykro. Co do samego *** to usta mam tak suche ze po nocy najpier musze je namoczyc woda by nie porobic sobie ran...skora jest bardzoi wysuszona oczy swędzą. W ustach sucho jakby, na jakim kacu była...:( do samej twarzy dr kazała stosowac Iwostin matujący. Oprocz tego modlę się oto by cholerne pryszcze wkoncu zniknely bo chyba powoli zaczynamm popadać w depresje...co tu duzo gadać smutno mi i tyle.
Jak ktos ma jakies pytania jeszcze oto moj nr. kom 886062932 i gg 12116759 zycze wszystkim szybkiego wyzdrowienia. papa ps. powiedzcie co jesc trzeba a czego unikac?
attenta
gość
15-01-2010, 17:15:12

Beato K..

Mam pytania odnosnie tego ze Twoja dawka jak na dawke kobieca jest duza 60mg to naprawde sporo.. od razu zaczelas od 60mg? MOze zbyt duza jest ta dawka dla Ciebie ja narazie przy wadze 86kg biore 40mg choc bede chcial zwiekszyc wiaodmo zeby skrocic czas leczenia. Ile wazysz?

PP

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: