Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
10-11-2008, 13:23:00

ja pie...dole ja już nie mam siły czekać kolejnego miesiąca...pewnie po nowym roku dostane tą je...aną recepte ku..wa 7 lat z tym gównem i jeszcze czekać to zwarjować idzie mimo że teraz nie wyglądam tak strasznie to i tak żyć mi sie nie chce:/ Zuzka
gość
10-11-2008, 17:06:00

08-11-2008 o 20:11, gość :
Witam.
Od 22 września dołączyłem do grona osób zażywających podany preparat, także biorę już 6,5 tygodnia. Przez pierwszy miesiąc brałem tretinex, lecz przerzuciłem się na ***, bo jest o 30zl tańszy, a skład identyczny. Jestem teraz na dawce 20+10 czyli 30mg/dzień.
Na początku wystąpiło pogorszenie, po miesiące widoczna poprawa i teraz po 6 tygodniach nastąpiło ewidentne pogorszenie-dosyć mocno mnie wysypało. Zaniepokoiło mnie to bardzo
Dlatego zwracam się z prośbą do osób, które są już w wyższym stadium. Czy takie nagłe pogorszeni po 6 tygodniach jest normalne?? Bo miałem nadzieję, że będzie już tylko lepiej...
Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam

Witam!
biore mniej wiecej tak samo dlugo jak ty i dokladnie tak samo ostatnio strasznie mi sie pogorszylo. Pytalam mojej dermatolog i ona jest zdania, ze to normalna reakcja (babka zna sie na zeczy bo pisala prace doktorancka na temat TRETINEXU) i kazala mi cirpliwie dotrwac do 2 miesiecy.
Zycze wytrwalosci!
gość
10-11-2008, 18:29:00

Zuzka! Jak teraz się zastanowiłam to ja tez męczę się z trądzikiem 7 rok.. i też muszę czekać ale ze względu na zbyt niski poziom trombocytów. Rozumiem Cię doskonale, bo kiedy wreszcie zdecydowałam się na *** (wcześniej miałam antykoncepty, kilka kuracji antybiotykiem, i stosowałam szereg innych specyfików) okazało się, że nici z moich planów..
Co do Twoich wyników.. Czy robiłaś je na czczo i nie jadłaś nic poprzedniego dnia po 21? Jeśli tak, to proponuję przejść na dietę niskotłuszową, owoce, warzywa, dużo wody, soków i ruchu! O ile to by nie pomogło - wybrierz się do specjalisty chorób wewnętrznych, bo złe wyniki nie pojawiają się bez przyczyny..
Życzę powodzenia

LadyMe
gość
10-11-2008, 18:55:00

witam dzis 22 dzien z izo +26 dni z tetra . poprawa minimalna te duze nie chca zejsc masakra zalamka czasem mnie dopada jak dzis choc teraz mi przechodzi troche. Odczuwalne skutki to sucha skura suche usta i oczy pieka tak pozatym to czekam .Mam pytanie 1 jaki podklad uzywac zeby zakryc te syfy?? taki co nie zatyka porow i gdzie kupic i po ile tak miejwiecej?? a co stosujecie na usta bo pomatka zwykla nie daje rady sobie ?? co polecicie?? i ile to kosztuje i czy na recepte??
gość
10-11-2008, 21:29:00

Hej
zaczynam od jutra stosować ***. 30 mg na dobę: 10 rano, 20 na noc.
A co z pomadką. dostałam jedną gratis od swojej lekarki tj. POMADKA DLA OSóB PRZYJMUJąCYCH ***. Ale powiedziała mi zeby upomnieć sie o ta pomadkę w aptece, a co mnie wcale nie zdziwiło pomadki nie ma nigdzie. Wiec zadzwoniłam do firmy która produkuję ten lek *** (tj BLAU FARMA) i powiedziałam ze nie ma przy nich pomadki a doktor powiedziała ze muszą koniecznie być, bo bardzo wysuszają usta. Wiec pani kazała mi podać swoje dane i wysle mi pocztą pomadki. Wiec o swoje trzeba sie zawsze upominać. KAROLINA pozdrawiam wszystkich
gość
10-11-2008, 22:47:00

yy..a nie mozesz sobiekupic zwyklej pomadki za 2 zł w sklepie ?? ja taką mam :D:D i jest lepsza niz te inne za 10zł...bo sprawdzilam juz ich duzo przez kuracje
i roche dziwne ze ponad 2 miechy po nadal musze jej uzywac ;| jakies 4 razy na dzien ....

Pati
gość
11-11-2008, 10:37:00

Witam,
co do pomadek to "ta ze sklepu" w wiekszosci przypadkow jest nie skuteczna (biore prawie dwa miesiace i mnie nic nie daly). Polecam na dzien balsamy do ust´ np."BLISTEX"
gość
11-11-2008, 11:22:00

tylko ze pomadki zwykłe nie pomagają.
a ta specjalna pomadka do leku "***" ma wiecej składników nawilżajacych i szybko usta sie po niej goją. a pomadki typu nivea czy jakies wazeliny nic nie pomagają. wiec warto sie troche natrudzic i zdobyc pomadkę ***. szczerze mowiąc jak ktos woli chodzic z popękanymi ustami to jego sprawa.
gość
11-11-2008, 17:18:00

bzdury prawisz. Pomadka dodawana do izo to mniej wiecej to samo co szmelc za 2 zl. Zainwestuj 8zl w balsam do ust Tisane i masz problem rozwiazany
gość
11-11-2008, 19:11:00

Polecam balsam do ust z neutrogeny : http://www.strefalekow.eu/product/details/sport/neutrogena-balsam-do-ust.html

Szczególnie dla chłopaków ponieważ usta nie wyglądają jakby były czymś smarowane a efekt jest świetny! Usta szybko się goją a do tek smak i zapach tego balsamu jest świetny! Przy tym błyszczyku co dostałem od dermatologa *** jest mi nie dobrze i chce mi się wymiotować ;/ pozatym usta mega się błyszczą :p
Pozdrawiam
Grzechu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: