Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
17-10-2007, 06:25:00

hej wszystkim Czy ktoś moze mi wytłumaczyc czy te wszystkie leki posiadaja ten sam skład i dlaczego różnią się cenowo? za chwilę mam rozpocząć kuracje i nie potrafię sie zdecydować, który lek mam wziąć (roccutane, *** czy ***)? Brałam już *** ale jest najdroższy. nie wiem czy brać polskie odpowiedniki czy pozostać przy ***. Pomocy!!!!
gość
17-10-2007, 07:43:00

z tego co wiem o co ludzie na tym forum mowili to sklad tych lekow jest taki sam sa tansze bo polskie ale polskie ni eznaczy gorsze *** wszedl na rynek pozniej niz *** i pewnie dlatego jest tanszy zeby jakos ludzi do niego bardziej zachecic po prostu konkurencja i dlatego taniej tak mi sie przynajmniej wydaje jesli ja mialabym wybierac wybralabym *** ale to tylko moje zdanie... nie wiem czy pomoglam z wyborze ale sie staralam pozdrawiam
-bidula
gość
17-10-2007, 14:14:00

Ja mam sztuczne łzy HYABAK, kosztują jednak sporo, bo około 30zł, ale są bardzo dobre i bez konserwntów, które mogą uczkodzić oko, szczególnie jak się je długo używa.
Początkująca
17-10-2007, 14:23:00

Chyba faktycznie mam za małą dawkę. Biorę *** juz 8 dzień i nie ma pogorszenia, usta też nie są wysuszone, ale może dlatego, że smaruję je pomadką bebe co godzinę i po każdym posiłku. Wprawdzie nic nowego nie wyskakuje, ale chyba lepiej bym się czuła, gdybym widziała jak mi się skóra oczyszcza.
gość
17-10-2007, 15:02:00

hey zadawałam już to pytanie ale nikt nie odp. prosze napiszcie co otym myślicie! : czy ogólna dawka jest uzależniona tylko od wagi? no bo wyobrażcie sobie taką sytuacje ze jest osoba ważąca 90 kg np i ma średni trądzik, i jest osoba ważąca 50 kg z trądzikiem cięższej postaci. kierując sie wagą, to ta osoba grubsza, cięzsza powinna wziąc więcej opakowań. ale przecież to nielogiczne, skoro miała "lżejszy" trądzik. co wy otym myślicie?

kinga
Początkująca
17-10-2007, 15:30:00

Ja myslę, że dawka jest głównie uzależniona od wagi, a nasilenie trądzika ma wpływ najwyżej na to, czy bierzesz 120 czy 150mg/kg
gość
17-10-2007, 15:32:00

no... możliwe. dzieki Bowian za odp.

kinga
gość
17-10-2007, 15:37:00

a co do twojego problemu Bowian to przecież u każdego jest inaczej- nie każdy ma ten wysyp. a leśli chodzi o wysuszanie skóry, ust to chyba jeszcze troche za wcześnie "oczekiwać" skutków ubocznych. nie martw sie, jeszcze bedziesz miała ich dość! . a jaka dawke bierzesz?

kinga
gość
17-10-2007, 16:19:00

Hej mam pytanie do dziewczyn, czy podczas kuracjii stosujecie jakiś puder, podkład ??? ja smarowałam się leciutko aby plamy i blizny były ciut jaśniejsze, ale strasznie schodzi mi skóra, a podkład dodkowo to podkreśla, i wyglądam fatalnie :/ Czy znacie jakiś podkład lub puder który zakryje plamy albo chociaż je rozjaśni a przy tym nie podkreśli łuszczącej się skóry ? Dzięki za odpowiedz

Kasia
gość
17-10-2007, 18:15:00

16-10-2007 o 20:29, gość :
sztuczna łza to ogólna nazwa, każda firma farmaceutyczna ma inną nazwe, ale skład jest z reguły ten sam. mogą różnić sie ceną. ja używam vidisept ok 7zeta

Dzięki za info POzdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: