Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
17-11-2006, 10:18:00

Do Roberta
Staram sie byc aktywna, zawsze jak znajde chwilke to napisze, bo co mi szkodzi, a zawsze moze to KUMUS pomoc... Wiadomo 4 dni to jeszcze za krotko by cos stwierdzic, ale juz za kilka dni powinienes zobaczyc jak twoja skora sie zmienia... I podkreslam jeszcze raz, staraj sie wogole nie dotykac rekami twarzy, niczego nie drapac itp. To pomaga- bardzo! Widze sama po sobie 3maj sie i powodzenia Paula
gość
17-11-2006, 14:25:00

Mam tez pytanko. Czy ktos sie orientuje jak z wizyta u kosmetyczki> staram sie niczego nie dotykac dlatego mysle, ze przydaloby sie jakies oczyszczanie itp. Najlepiej to firma THALGO mysle... tylko nie wiem czy przy *** jest to wskazane?? Paula
gość
17-11-2006, 16:38:00

Albo dobra, juz wiem hahah P.
gość
17-11-2006, 22:10:00

W przypadku *** nie wolno oczyszczać twarzy u kosmetyczki ani robić żadnych dermabrazji itp. jest to na ulotce. Pozdrawiam.
gość
18-11-2006, 07:38:00

Witam wszystkich!Ja mam troche inny problem niż Wy... Nie mam trądziku, moja twarz jest raczej gładziutka, ale od prawie pół roku mam na szyi takie dziwne zmiany... To wygląda jak plac pryszczy, ale lekarz powiedzial ze to jakies niebezpieczne bakerie. Probowalam juz leczyć to na kilka sposobów, miałam nawet laserowy zabieg, ale problem powracał. Lekarz powiedział, że nie pozostaje mi nic innego jak zastosować ***. Oczywiście nie przedstawił mi wszystkich skutków ubocznych, powiedział jedynie że będe miała suche usta. Powiedzcie mi proszę, czy skóra rzeczywiście jest taka sucha, czy moge ją jakoś nawilżać podczas leczenia? Czy moge stosować podkład? Strasznie się boję, że moja twarz będzie wyglądała fatalnie, a przecież z twarza u mnie wszystko w porządku... Naprawde nie wiem co zrobić. Błagam odpowiedzcie na moje pytania!! z góry dziękuję i pozdrawiam !
gość
18-11-2006, 15:22:00

Czesc. A propo wczesniejszej odpowiedzi na moje pytanie, to wlansie dowiedzialam sie, ze twarz nawet nalezy oczyszczac u kosmetyczki podczas brania ***, nie wolno samemu nic dotykac ale u kosmetyczki jak najbardziej.
Ty pytasz czy jest tak zle ze skora. To bzdury,m nie przejmuj sie. Faktycxznbie twarz jest wysuszona i usta rowniez, ale mi w zupelnosci wystarczy pomadka ktora nawilza usta a twarz nie jest taka zla, jesli Ty nie masz problemu z tradzikiem na twarzy to niczego nie powinnas sie obawiac. Ja stosuje krem nawilzajacy najlepiej np. nivea soft albo la-roche HYDRAPHASE a podklad rowniez noralnie stosuje inaczej bym sie ludziom nie pokazala Smialo nie przejmuj sie niczym, tylko zastanow sie czy napewno chcesz brac ten ***. Wiadomo na zewnatrz wcale nie jest tak zle ale nie wiem jak u Ciebie z watroba, czy nie planujesz ciazy itp. Jesli chodzi o wyglad zewnetrzny to jest naprawde OK!
Paula
gość
18-11-2006, 16:41:00

Witaj PAULA
Jeśli można u kosmetyczki oczyszczać twarz to jaka metoda jest najskuteczniejsza i wskazana ?
gość
18-11-2006, 17:39:00

A wiec znam jedna wspaniala pania Dermatolog ktora niestety jest z warszawy i bylam u niej tylko 2 razy, poniewaz szczecin a warszawa to jednak wielka odleglosc, ale na stronce jej gabinetu mozna wyczytac wiele ciekawych rzeczy, tu masz prosze wlansie o oczyszczaniu:
W czasie kuracji ***m/*** zwłaszcza na początku leczenia może wystąpić pogorszenie stanu skóry, stąd ważne są zabiegi odpowiednio oczyszczające skórę i zabiegi nawilżające. Skóra w czasie terapii jest bardziej chłonna i wszystkie zabiegi działają intensywniej niż po jej zakończeniu. Wygładzają skórę i przyspieszają ustępowanie zmian.
Zabiegi głęboko złuszczające likwidujące blizenki potrądzikowe można wykonywać dopiero 6 miesięcy po zakończeniu kuracji a powierzchownie złuszczające 1-2 miesiące po jej zakończeniu.

Jak widzisz wiec oczyszczanie jest konieczne. Moja kolezanka wyleczyla sie wlasnie roacutanem czyli to to samo co *** i mwoi, ze oczyszczala skore raz na 2 tyg! Ja mam zamiar robic to przynajmniej raz w miesiacu. Osobiscie polecam firme Thalgo, taki zabieg oczyszczania kosztuje okolo 100-150zl, ale mysle, ze warto sie poswiecic. Oczywiscie idac do kosmetyczki, prosze skonsultuj to z nia, ze leczysz sie tym lekiem i napewno dobierze Ci odpowiendi zabieg, ale goraco polecam gabinety ktore robia zabiegoi wlansie ta firma. Calusy PAULA
gość
18-11-2006, 17:41:00

A zreszta napewno wiecej dowiecie sie spogladajac wlansie do tej stronki. Goraco polecam:
http://www.bella-derm.pl/index2.php?id=301
Paula
Początkująca
18-11-2006, 19:21:00

Hej mam pytanie
andzia22

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: