Reklama:

***, jakie efekty po kuracji ?? (410)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
08-04-2008, 18:03:00

*** jest bardzo silnym antybiotykiem i nie powinno się w tym czasie zażywać alkoholu,bo może zaszkodzić nie tylko zdrowiu ale też spowodować,że lek nie będzie powodował żadnego działania. Jeżeli chcemy osiągnąć dobry efekt to należy przestrzegać pewnych zasad
gość
08-04-2008, 22:59:00

ja zazywam *** pół roku tradzik wczesniej miąłam straszny a teraz śliczna gładka buźka... i od 4 miesiecy chłopak który za mna szaleje;D nic tylko leczyć buźke i szaleć;d
gość
09-04-2008, 10:49:00

ja to już nie wiem co robić brałem *** pare lat temu, wszystko wróciło nie wiem czy powtórzyć kurację czy może Tetralysal? przynajmniej tańszy
gość
09-04-2008, 22:12:00

ja to już nie wiem co robić brałem *** pare lat temu, wszystko wróciło nie wiem czy powtórzyć kurację czy może Tetralysal? przynajmniej tańszy

Mecze sie z ta przykra choroba juz 8 lat, nie bede opisywal etapow bo nie ma to sensu (zreszta sytuacja podobna do wiekszosci z ciezkim tradzikiem). Biore *** juz 3 tydzien i mam pytanie w zwiazku z tym nawrotem po kilku latach (bo tego sie boje najbardziej ;/ ). Jaki miales tradzik, czy na poczatku kuracji (2tydz) miales duzy wysyp na twarzy czy moze kuracja przebiegala bez takich objawow ? Probowales dowiedziec sie co jest przyczyna nawrotow i czy mozna je ponownie zaleczyc *** ? Nawrot tradziku jest we wzmozonej, bardziej nasilonej formie czy lagodnej ? Jaka brales dawke dzienna i przez jaki czas ?

Te pytania dotycza wszystkich nieszczesnikow ktorzy maja podobny problem z nawrotami co w/w. Prosze o w miare dokladna odpowiedz...

Piotr
gość
09-04-2008, 22:22:00

aha jeszcze jedno... Moze ktos zna jakies statystyki dotyczace % leczonych pacjentow u ktorych wystapil nawrot tradziku ? Moze bardziej na to podatni sa ludzie z okreslonym rodzajem tradziku lub np gdy ktos na poczatku kuracji nie przechodzi wysypu i caly ten syf zostaje w skórze zahibernowany lub cos w ten desen. Jezeli ktos ma jakiekolwiek info na ten temat to prosilbym o podzielenie sie ta wiedza.
gość
11-04-2008, 10:53:00

W trakcie leczenia w sumie nie miałem jakichś większych nasileń. Wręcz przeciwnie-sam nie wierzyłem w to że mam gładką cerę. Wiesz to już trochę czasu minęło więc szczegółów nie pamiętam ale z tego co wiem to brałem największą dawke-30mg? rano jedna kapsułka i wieczorem. Stopniowo zmniejszałem dawkę, jak zacząłem brać jakoś w marcu to na przełomie maja/czerwca przestałem. Byłem bardzo zadowolony, że wreszcie coś mi pomogło. I fakt, przez 2 lata było całkiem ok. Moja dermatolog niestety przeniosła się gdzie indziej, więc nie mam z nią teraz kontaktu, ale chyba zadwonie do niej, bo nie chce iść do innego specjalisty... Aha i pamiętajcie o nawilżaniu, Ci co teraz biorą ***. No i chrońcie koniecznie twarz przed słońcem, bo z tego co wiem to w trakcie kuracji słońce jest niepożądane, Powodzenia wszystkim życze w walce z tym shitem...
gość
11-04-2008, 16:46:00

W trakcie leczenia w sumie nie miałem jakichś większych nasileń. Wręcz przeciwnie-sam nie wierzyłem w to że mam gładką cerę. Wiesz to już trochę czasu minęło więc szczegółów nie pamiętam ale z tego co wiem to brałem największą dawke-30mg? rano jedna kapsułka i wieczorem. Stopniowo zmniejszałem dawkę, jak zacząłem brać jakoś w marcu to na przełomie maja/czerwca przestałem.

Jezeli nie wazysz 30 kg to nie brales dawki maksymalnej, maksymalna dawka to 1mg/kg masy ciala dziennie... Ja biore 3 tyg. i od tygodnia jestem na maksymalnej tzn 4 tabletki po 20mg dziennie (2x20mg rano i 2x20mg wieczorem) - waze 80kg.

Mozliwe ze brales za malo i za krotko, przy mojej maksymalnej dawce bede je bral nie wiecej niz 4 miesiace, a niektorzy z was kuracje koncza po 6-9 miesiacach (oczywiscie przy mniejszej dawce). Jednak nie wyobrazam sobie np dawki tylko 40mg/dzien - na poczatku taka bralem i nawet suchych ust nie mialem, nicm zadnych skutkow ubocznych...
gość
19-04-2008, 20:31:00

na ile starcza 30 tabletek?
gość
19-04-2008, 22:22:00

na ile starcza 30 tabletek?

Co to za glupie pytanie ? Przeciez to prosta matematyka, 30/4=7,5 - czyli tydzien i pol dnia...
gość
21-04-2008, 06:23:00

06-01-2008 o 20:37, gość :
Podstawowe skutki uboczne to suchość skóry na twarzy,więc smaruję ją kremem atopra(jest dostępna w aptece ok 18 zł)używam podkładu,ale zauważam,że nie szkodzi mojej skórze,jest przeznaczony do skóry suchej i zawiera wodę.Jest wysyp-zauważyłam to na swojej skórze,ale warto się przemęczyć .Smaruję usta pomadką nawilżającą, bo są spierzchnięte i suche.Podczas sposowania tego leku mam skórę wrażliwą.Pani dermatolog zaleciła mi jeść dużo tłuszczy biorąc tabletki,gdyż wit A zawarta w nich lepiej się wchłania.Naprawdę trzeba uważać na wątrobę i nie spożywac alkoholu.Ten lek jest teratogenny-uszkada płód,więc najlepiej nie współżyć.Trochę też bolą mnie kości.pozdrowienia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: