witam wszystkich ja stosowałam *** 9 m-cy było pięknie do 6 m-cy po skończeniu kuracji potem wszystko wróciło w nasilonym stanie byłam załamana 4 tysie wydane i nic miało być 99.9% skuteczności porażka odłożyłam drugie dziecko na póżniej bo przecież nie można w trakcie ani 2 lata po . Lekarz widział moje załamanie i zmusiłam go żeby mi pomógł upierał się na 2 terapię powiedziałam mu że dosyć już wydałam że musi mi pomóc innym sposobem i udało się taniej , bez wyrzeczeń i skutków ubocznych . zapisał mi antybiotyk unidox solutab brałam 3 m-ce Duac gel do smarowania na ajnoc na krostki maść ichtiolowa oraz przeszłam kurację własną krwią tzw. autohemo 9 zastrzyków z mojej krwi pobranej z ręki i od razu wstrzykniętej w pośladek zaczyna się od 2 cm i co drugi dzień odpowiednio 4-6-8-10-8-6-4-2 i koniec koszt to ok 300 zł ( 30 zł pobranie i zstrzyk) a jeżeli chodzi o codzienną pielęgnację to mam trochę ułatwione bo pracuję w perfumerii i wypróbowałam wszystkie kosmetyki do cer trądzikowych sprawdziła się jedna marka CLINIQUE seria anty blemisch 3 kroki tylko wtedy są efekty 1-mydełko lub żel kto co woli 2-lotion 3 nawilżacz i na to specyfiki od dermatologa . Stosując 3 kroki Cliniqa trzeba uzbroić się w cierpliwość ponieważ na początku morze wysypać to dobry objaw bo skóra się oczyszcza trzeba poczekać ok m-ca na efekty nasza skóra odnawia się 28 dni. Dobrze stosować 3 kroki z antybiotykiem ponieważ wysyp jest mniejszy. Całą kurację skończyłam w listopadzie i do dziś jest ok tylko jakieś pojedyncze syfki przed okresem ale nadal stosuję Cliniqa. \jakby co służę pomocą i radą . POZDRAWIAM WSZYSTKICH .