Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-02-2009, 12:11:00

ja właśnie stosuje *** 6 miesiąc i jest lepiej ale nie zadowala mnie to chodziłem juz do 4 dermatologów i zaden mi nie pomół licze ze tym razem bedzie inaczej biore 30mg dziennie moze to za mało??ostatnio strasznie zaczeła mi sie łuszczyc skóra to normalne?
gość
26-02-2009, 12:12:00

ja właśnie stosuje *** 6 miesiąc i jest lepiej ale nie zadowala mnie to chodziłem juz do 4 dermatologów i zaden mi nie pomół licze ze tym razem bedzie inaczej biore 30mg dziennie moze to za mało??ostatnio strasznie zaczeła mi sie łuszczyc skóra to normalne?
gość
26-02-2009, 17:08:00

Na zacząłem kurację jesienią 2005. Po około 2 latach znowu zaczęło się coś pokazywać. Oczywiście było tego mniej i w łagodniejszej formie ale i tak mnie to irytowało. Na drugą kurację zdecydowałem się pod koniec zeszłego roku i trwa do dziś. Wizualnie jest ok zero czegokolwiek ale jeszcze trochę do końca mi pozostało.

ps. jeśli komuś zostało coś leku po kuracji pisz lezz@o2.pl
Początkująca
26-02-2009, 21:06:00

24-02-2009 o 14:11, debi :
Kochani!
Każdy szanujący się specjalista dermatolog zanim przypisze lek *** powinien zalecić badania krwi-morfologia, płytki krwi, mikroskopowy rozmaz, cholesterol, glukoza, hormony, testosteron, no i posiew ze skóry, a także badania na obecność lamblii i pasożytów oraz badania ginekologiczne w przypadku dziewczyn, ponieważ nawet tarczyca, lamblie, pasożyty czy policystyczna budowa jajnika mogą powodować trądzik, więc może dlatego niektórzy muszą powtarzać kuracje ***.
Ponadto należy stosować leki osłonowe takie jak wapń, rutinoscorbin i oeparol.
Do mycia cery polecam emulsje cetaphil, a na suchość skóry krem bepanthen, na ciało polecam regener do ciała neutrogena. Oczywiście rano i wieczorem dodatkowo należy stosować antybiotyki w żelu, kremy bakteriobójcze i odkażające.
*** to pochodna witaminy A, wiec nie bójcie się go przyjmować, faktycznie na początku leczenia przez pierwszy miesiąc lub dwa trądzik zazwyczaj się nasila ale szybko następuje widoczna poprawa, a lek działa gojąco nawet na powstałe blizny. Prawdą też jest, że podczas brania leku mogą pojawić sie bóle głowy i mięśni ale tylko w pierwszym miesiącu dopóki organizm się nie przyzwyczai do leku.
Pozdrawiam

Cześć Debi
Mam do Ciebie prośbę, mianowicie czy możesz mi napisać kto jest Twoim dermatologiem? Mój specjalista dermatolog chyba jest dobry, ale wydaje mi się, że ma trochę mało doświadczenia jeśli chodzi o stosowanie ***. Ty pisalaś o kilku sprawach, które wydają mi się dość istotne, a mój lekarz nie polecał takich badań np. zespół policystycznych jajników
kasik
Początkująca
27-02-2009, 11:20:00

cześć hascik
To nie zespół, tylko jajnik może mnieć budowę policystyczną. U mnie to np. jest przyczyną problemów z cerą, ale nie tylko. Ja na to dostałam tabletki horonalne Yasminelle.
Podaje:
DERMAL Specjalistyczny Ośrodek Dermatologiczny
Dr med. Aleksander Wroński
ul. Nowy Świat 17
15-453 Białystok
tel. 085 744 51 15

Do Very
Faktycznie moglam czegoś nie dopisać o tych zewnętrznych maściach. Ja np miałam gronkowca i dlatego musialam zewnętrznie używać antybiotyku.
Pozdrawiam [addsig]
Początkująca
28-02-2009, 14:12:00

Witam! właśnie wczoraj lekarz przepisał mi *** (po14 latach walki z syfami!!!) Mam ogromną nadzieję,że okaże się skuteczny, bo jeśli nie, to chyba nic mi nie pomoże poczytałam już o alkoholu, tabletkach anty, depresji itd, ale mam małe pytanko odnośnie diety- czego unikać,a co jest zalecane? słyszałam, że nie powinno się jeść produktów, które zawierają wit.A, bo może dojść do hiperwitaminozy A, prawda to czy fałsz? bo nie wyobrażam sobie spędzić pół roku bez pomidorów, sera czy marchewki. i jeszcze jedno: jakie są efekty po 3 miesiącach? bo dokładnie za 3 m-ce mam wesele siostry- mam być druhną itd, więc chciałabym "jakoś" wyglądać a boję się,że akurat wtedy nastąpi "wysyp" albo coś takiego
dzięki za wszelkie rady
wojdan
Początkująca
28-02-2009, 14:32:00

Debi dziękuję za odp
Nieprzysiadalna w moim przypadku po 3-mach było już oki powodzonka
kasik
gość
28-02-2009, 16:15:00

witam. Jest ktos moze z Trojmiasta kto przechodzi druga kuracje *** itp i zna lekarza, ktory druga kuracje przeprowadza. Moja lekarz uwaza ze jedna kuracja wysarczy a poznie jak tradzik powroci to mozna maziac sie masciami porazka. Mam tradzik o 12 roku zycia aktualnie mam 20 lat i wszystkiego dosc nie mowiac jak to dziala na moja psychike. Poszlam do mojej lekarza aby ja namowic a ona nic. Moz nie wrocil w 100 % ale te 2 0 % to zawsze wiecie. Czasem boja sie zaznac bo mysle obudze sie i znow jakas bobma na policzku i co ze dwie a nie cala buzia ale to jest wkurzajace a pozniej plama a ze sladami po tradziku tez nie moge nic zrobic dopuki mam nowe zmiany,. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam agniessszka
gość
28-02-2009, 18:11:00

28-02-2009 o 15:12, nieprzysiadalna :
Witam! właśnie wczoraj lekarz przepisał mi *** (po14 latach walki z syfami!!!) Mam ogromną nadzieję,że okaże się skuteczny, bo jeśli nie, to chyba nic mi nie pomoże poczytałam już o alkoholu, tabletkach anty, depresji itd, ale mam małe pytanko odnośnie diety- czego unikać,a co jest zalecane? słyszałam, że nie powinno się jeść produktów, które zawierają wit.A, bo może dojść do hiperwitaminozy A, prawda to czy fałsz? bo nie wyobrażam sobie spędzić pół roku bez pomidorów, sera czy marchewki. i jeszcze jedno: jakie są efekty po 3 miesiącach? bo dokładnie za 3 m-ce mam wesele siostry- mam być druhną itd, więc chciałabym "jakoś" wyglądać a boję się,że akurat wtedy nastąpi "wysyp" albo coś takiego
dzięki za wszelkie rady

W praktyce wystarczy ze nie będziesz jadła marchewki kilogramami ani przyjmowała suplementów zawierających wit A
Co do efektów po 3 miesiącach - to kwestia indywidualna. Najczęściej jest już po ewentualnym wysypie. Ja np go jeszcze nie miałam (właśnie dobija mi 2 miesiąc brania IZO) i skóra jest na tyle oczyszczona, że mam nadzieję to już mnie nie dotyczy
Mogę Ci natomiast zagwarantować, że cera będzie wyszuszona, czyli kryjący makijaż będzie się bez problemu trzymał
gość
01-03-2009, 12:36:00

Hej. A czy ma jakieś znaczenie pora przyjmowania leku? I czym najlepeij popijać izo? Moja derma mówiła że chudym mlekiem, co złagodzi nudności. Znowu niektórzy mówią że trzeba zjeść coś tłustego.Oliwa z oliwek byłaby ok?
ola

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: