24-02-2009 o 14:11, debi :
Kochani!
Każdy szanujący się specjalista dermatolog zanim przypisze lek *** powinien zalecić badania krwi-morfologia, płytki krwi, mikroskopowy rozmaz, cholesterol, glukoza, hormony, testosteron, no i posiew ze skóry, a także badania na obecność lamblii i pasożytów oraz badania ginekologiczne w przypadku dziewczyn, ponieważ nawet tarczyca, lamblie, pasożyty czy policystyczna budowa jajnika mogą powodować trądzik, więc może dlatego niektórzy muszą powtarzać kuracje ***.
Ponadto należy stosować leki osłonowe takie jak wapń, rutinoscorbin i oeparol.
Do mycia cery polecam emulsje cetaphil, a na suchość skóry krem bepanthen, na ciało polecam regener do ciała neutrogena. Oczywiście rano i wieczorem dodatkowo należy stosować antybiotyki w żelu, kremy bakteriobójcze i odkażające.
*** to pochodna witaminy A, wiec nie bójcie się go przyjmować, faktycznie na początku leczenia przez pierwszy miesiąc lub dwa trądzik zazwyczaj się nasila ale szybko następuje widoczna poprawa, a lek działa gojąco nawet na powstałe blizny. Prawdą też jest, że podczas brania leku mogą pojawić sie bóle głowy i mięśni ale tylko w pierwszym miesiącu dopóki organizm się nie przyzwyczai do leku.
Pozdrawiam![]()
28-02-2009 o 15:12, nieprzysiadalna :
Witam! właśnie wczoraj lekarz przepisał mi *** (po14 latach walki z syfami!!!) Mam ogromną nadzieję,że okaże się skuteczny, bo jeśli nie, to chyba nic mi nie pomożepoczytałam już o alkoholu, tabletkach anty, depresji itd, ale mam małe pytanko odnośnie diety- czego unikać,a co jest zalecane? słyszałam, że nie powinno się jeść produktów, które zawierają wit.A, bo może dojść do hiperwitaminozy A, prawda to czy fałsz? bo nie wyobrażam sobie spędzić pół roku bez pomidorów, sera czy marchewki. i jeszcze jedno: jakie są efekty po 3 miesiącach? bo dokładnie za 3 m-ce mam wesele siostry- mam być druhną itd, więc chciałabym "jakoś" wyglądać
a boję się,że akurat wtedy nastąpi "wysyp" albo coś takiego
![]()
dzięki za wszelkie rady![]()
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.