Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
23-02-2009, 13:13:00

gratuluje Wam *** za 135zł i piszecie że to mało...?! Ja tez to stusuję i kupuję opakowanie *** w łodzi za niecałe 90zł
gość
23-02-2009, 14:53:00

*** nalezy przyjmowac z posilkiem. Niewazne czy rano czy wieczorem czy w obiad. Dla jego wchlaniania wazne zeby to bylo w trakcie lub tuz po jedzeniu. tyle. Co do badan to robi sie profil lipidowy i ewentualnie proby watrobowe (czyli przed wszystkim AlAT, AspAT). morfologia nie jest potrzebna bo *** rzadko zaburza akurat badania krwi.

Co do stanu skory - jestem w trakcie 9 z 10 opakowan i widze ze skora jest gladka, sucha (niestety) ale zeby calkowicie znikly przebarwienia po pryszczach sprzed kuracji to bedzie trzeba ja zluszczac chocby peelingami. ale to po zakonczeniu kuracji gdy moja skora dojdzie troche do siebie bo zastosowanie peelingu w tym momencie skonczyloby sie utrata naskorka.

Jesli chodzi o stawy i miesnie - dzialania niepozadane to naprawde indywidualna sprawa! Ja przez cala kuracje chodze na aerobik 2 razy w tyg, cwicze w domu i nie mam zadnych z tym problemow. Nie ma sie co przerazac na poczatku i nastawiac ze bedzie zle bo wtedy faktycznie kazdy najmniejszy bol, zmeczenie, zly nastroj wyolbrzymia i interpretuje sie jako efekt uboczny leku.
U mnie dzialania niepozadane sa wylacznie skorne - wysychanie ust, sluzowek, pekanie skory na grzbietowej czesci rąk, luszczenie sie slory na twarzy i glowie - trzeba bylo zmienic kosmetyki na inne i nieco pomoglo...

pozdrawiam wszystkich!
gość
24-02-2009, 09:19:00

w Białymstoku *** za 90zł znajdziecie w galerii "Alfa"

50+100$ na naukę i grę w pokera. Za darmo!!! Czytaj artykuły. Zdobywaj wiedzę. Graj! Wygrywaj pieniądze! http://www.pokerstrategy.com/uCSKFF
Początkująca
24-02-2009, 13:11:00

Kochani!
Każdy szanujący się specjalista dermatolog zanim przypisze lek *** powinien zalecić badania krwi-morfologia, płytki krwi, mikroskopowy rozmaz, cholesterol, glukoza, hormony, testosteron, no i posiew ze skóry, a także badania na obecność lamblii i pasożytów oraz badania ginekologiczne w przypadku dziewczyn, ponieważ nawet tarczyca, lamblie, pasożyty czy policystyczna budowa jajnika mogą powodować trądzik, więc może dlatego niektórzy muszą powtarzać kuracje ***.
Ponadto należy stosować leki osłonowe takie jak wapń, rutinoscorbin i oeparol.
Do mycia cery polecam emulsje cetaphil, a na suchość skóry krem bepanthen, na ciało polecam regenerującą emulsję do ciała neutrogena. Oczywiście rano i wieczorem dodatkowo należy stosować antybiotyki w żelu, kremy bakteriobójcze i odkażające.
*** to pochodna witaminy A, wiec nie bójcie się go przyjmować, faktycznie na początku leczenia przez pierwszy miesiąc lub dwa trądzik zazwyczaj się nasila ale szybko następuje widoczna poprawa, a lek działa gojąco nawet na powstałe blizny. Prawdą też jest, że podczas brania leku mogą pojawić sie bóle głowy i mięśni ale tylko w pierwszym miesiącu dopóki organizm się nie przyzwyczai do leku.
Pozdrawiam [addsig]
gość
24-02-2009, 13:56:00

09-09-2006 o 20:13, gość :
ja biorę *** od ponad dwóch miesięcy. Łykam dwie kapsułki dziennie, więc wychodzi około 0,5 mg. Trądzik się poprawił. Faktycznie usta wysychają ale warto się przemęczyć bo moje syfy nie dawały mi spokoju.[/CYTAT

JA BIORE 2 TABLETKI : RANO I WIECZOREM PO 20mg. BIORE GO JUZ 2 MIESIĄCE I JEST TROSZKE LEPIEJ JUZ. WYLECZY MNIE ON??
gość
24-02-2009, 20:14:00

24-02-2009 o 14:11, debi :
Oczywiście rano i wieczorem dodatkowo należy stosować antybiotyki w żelu, kremy bakteriobójcze i odkażające.

SŁUCHAM?
Ty chyba tego leku nie dostałaś i nie wiesz co piszesz..
Dodatkowe leki zewnętrzne lekarze stosują tylko w ostateczności, gdy trądzik jest bardzo nasilony i tworzy poważne blizny. A skóra jest najczęściej tak sucha i samoistnie się złuszcza, że należy ją nawilżać a nie dodatkowo katować środkami zewnętrznymi.

Poza tym wszem i wobec ogłaszam że *** NIE działa na blizny. Po prostu w związku ze zmianami związanymi z rogowaceniem naskórka, który się złuszcza, blizny zanikają jako taki pozytywny skutek uboczny.
Niewykluczone, że zniknęły by one w czasie naturalnego złuszczania (kwestia czasu) bądź też delikatnych zabiegów kosmetycznych.
Początkująca
24-02-2009, 21:51:00

do Gość
Mój lekarz specjalista dermatolod leczy ludzi retinoidami ponad 18 lat, a uczył sie za granicą, więc ja mam do niego pełne zaufanie. na forum każdy ma prawo wyrazić własną opinię, więc prosze mnie nie krytykować.
Pozdrawiam[addsig]
Początkująca
24-02-2009, 21:57:00

"Dodatkowe leki zewnętrzne lekarze stosują tylko w ostateczności"

Skąd możesz wiedzieć co stosują lekarze w całej Polsce???[addsig]
gość
25-02-2009, 13:05:00

24-02-2009 o 22:57, debi :

Skąd możesz wiedzieć co stosują lekarze w całej Polsce???

Nie wiem co stosują wszyscy, ale stosowanie antybiotyków od początku kuracji to strata kasy - tylko bardziej się podrażnia skórę, a *** i tak wszystko zwalcza. Wiem, bo juz 4 miesiące biorę i nawet największe zgrubienia po prostu się rozeszły. Pozostało tylko jedno i na nie dostałam DUAC /moim zdaniem najlepszy - nie wyciąga na wierzch tylko wchłania/.
Sama Panią doktor poprosiłam o coś zewnetrznego, bo przy *** nie ma potrzeby używania innych specyfików.

Używajcie sobie te super żele, toniki itd - skóra sie przyzwyczai do takich warunków, a potem jeden błąd i kolejne krostki
Ja żadnych specyfików nie używam tylko krem NIVEA i jest SUUUUUUUUUUPER!!!!! I zdaje się że nastąpił cud!
gość
25-02-2009, 17:47:00

25-02-2009 o 14:05, gość :

24-02-2009 o 22:57, debi :

Skąd możesz wiedzieć co stosują lekarze w całej Polsce???

Nie wiem co stosują wszyscy, ale stosowanie antybiotyków od początku kuracji to strata kasy - tylko bardziej się podrażnia skórę, a *** i tak wszystko zwalcza. Wiem, bo juz 4 miesiące biorę i nawet największe zgrubienia po prostu się rozeszły. Pozostało tylko jedno i na nie dostałam DUAC /moim zdaniem najlepszy - nie wyciąga na wierzch tylko wchłania/.
Sama Panią doktor poprosiłam o coś zewnetrznego, bo przy *** nie ma potrzeby używania innych specyfików.

Używajcie sobie te super żele, toniki itd - skóra sie przyzwyczai do takich warunków, a potem jeden błąd i kolejne krostki
Ja żadnych specyfików nie używam tylko krem NIVEA i jest SUUUUUUUUUUPER!!!!! I zdaje się że nastąpił cud!

DO "debi"

Opinia powyżej NIE została napisana przez osobę, z którą weszłaś w polemikę, czyli PRZEZE MNIE.
Jednak częściowo ją podzielam. Oczywiście nie wiem, co stosują lekarze w CAŁEJ Polsce ale wiem że bardzo rzadko zalecają dodatkowe leki zewnętrzne, a większość wprost ZABRANIA stosowania nawet kosmetyków przeciwtrądzikowych (!!)
ponieważ jestem w kontakcie internetowym i bezpośrednim z osobami stosującymi ten lek, a od dobrych 2 lat intensywnie obserwuję internetowa aktywną przyszłych, aktualnych i byłych '***owców'. Pomijam fakt, że sama jestem w trakcie leczenia.
Gwoli przypomnienia - ulotka informuje o zakazie poddawania się zabiegom złuszczającym i wskazaniu do stosowaniu maści oraz kremów NAWILŻAJĄCYCH.
"Nie należy stosować maści ani innego rodzaju miejscowego leczenia trądziku bez zalecenia lekarza prowadzącego"
Jeśli Twój lekarz zaleca używanie takich środków w Twoim wypadku to ok, tylko czemu radzisz innym by robili to na własną rękę?
-- "Oczywiście rano i wieczorem dodatkowo należy stosować antybiotyki w żelu, kremy bakteriobójcze i odkażające. "

Vera.

PS Nie krytykuję Cię, tylko nie rozumiem. A Twoja opinia wydaje się czysto teoretyczna, nawet jeśli tak nie jest w rzeczywistości.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: