Reklama:

pokrzywka cholinergiczna, alternatywne leczenie, czas trwania (1757)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
17-11-2012, 15:53:35

A więc. Po wielu lekarzach, testach i probach udalo się. Problem znika powoli ale znika. Umnie dopiero lekarz w niemczech poradzil sobie z pokrzywka, jeszcze nie wyeliminowana w 100% ale w 60% i zbliżamy sie coraz bardziej do pełnego wyeliminowania. A teraz opisze na tyle ile tojest możliwe co umnie zdiagnozowana i jak jest leczone.
Lekarz już zdiagnozował mnie po rozmowie telefonicznej i powiedział jak to leczyć. Mimo że moja znajomosc niemieckiego nie jest super hiper. Problemem jest polaczenie nerwowe ktore jest zablokowane w okolicy szyji i powoduje ono ze uklad trawienny jest scisniety i w fazie ciaglego stresu oraz problem z przeplywem limfy w organizmie. Leczenie zaczelo sie od masazu limfatycznego i elektrostymulacji połączeń nerwowych. By rozprezyc uklad trawienny. Do tego codzienne długie spacery oraz masaze dysz wodnych na basenie. Chodzi o masowanie strumieniem wodnym szyji, plecow i brzucha. Pomaga i to bardzo od 8grudnia do 18go grudnia znow bede na masazach i calej tej kuracji. Postaram sie opisywac co i jak. Pozdrawiam wszystkich.
Początkujący
17-11-2012, 21:36:35

Masaż wodny działa relaksująco na układ nerwowy, podobnie jak pływanie. Pozostałe wywody co do mechanizmu powstania pokrzywki są moim zdaniem dziwaczne i nie mają pokrycia w anatomii i fizjologii człowieka.
Początkujący
18-11-2012, 16:56:28

drogi Panie"lekarzu" jesli to dziala i choroba zanika oraz poprawia sie wszystko w organizmie to chyba cos jest na rzeczy. A moze Pan sie powinien doksztalcic, a nie po "staropolsku" odrazu jadem i kwasem pluc. Wiem jedno, jest to jeden z lepszych lekarzy w niemczech, wyleczyl juz wielu ludzi a duzo przyjezdza do niego z USA i Kanady. Sadze, ze nie wzielo sie to z magi i reklamy w mediach a z umiejetnosci i wiedzy jaka posiada.
Początkujący
18-11-2012, 19:37:10

Życzę powodzenia.
Początkujący
18-11-2012, 22:31:30

@bazyli83 podaj maila do siebie
gość
22-11-2012, 19:09:37

te bazyli wez sie czloweku. Dzięki doktorowi "Lekarz1" wyleczyłem się z pokrzywki.wiec licz sie ze slowami. tobie radze dokształcić się z kultury bycia i szacunku dla drugiego czlowieka.i zamilczl lepiej juz jak masz tak pisac
gość
23-11-2012, 17:58:43

Witam,
rok temu zmienilem prace i po 3 tygodniach musialem zrezygonowac z powodu pokrzywki.
Regula jest jedna ZAWSZE, tylko i wyłącznie wysypuje mnie w nocy.
Minął rok i nadal mnie meczy (chociaż na kilka miesiecy znacznie oslabla). Obecnie biore 30mg Encortonu, Xyzal i Clemastinum i sie uspokoilo, na 20m Encortonu wysypalo trochę.
Nawet w klinice nie znalezli przyczyny.
Przeswietlenie pluc i zatok - ok.
USG brzucha - ok
Kał na pasozyty i lambie - ok
mocz - ok
Ponadto wyniki: FT3, FT4, TSH, PSA, IGG, IGE, ALAT, ASPAT, GGTP, glukoza, mocznik, kreatynina, sód, potas, CRP(Vitros), MCV, MCH, MCHC, płytki krwi, hemoglobina, erytrocyty, ASO, CRP, RF - ok
To co jest poza norma:
leukocyty 14 tys [norma 4-10] - badanie na encortonie, przed podaniem encortonu bylo 7,1.
Bilirubina calkowita -31 l'mol/L [norma3 - 22] rowniez na Encortonie, nie byla badana przed podaniem sterydów.
hematokryt - 39,7 [40-54] - od lat zawsze mialem min. ponizej normy.
W limfocytach, te % odstaja od norm ale sporo tego jest. zreszta na sterydach to chyba normalne.
Mocz: glukoza, bilirubina, cialka ketonowe 2+, azotyny, leukocyty - wszytsko nieobecne, ciezar w normie (1,030).
Jakies pomysly co można by jeszcze zbadać?
Dieta (sam ryz i woda niegazowana) nic nie dala. Zmiana proszku, pokoju, sprzatania itp zero reakcji.
Zawsze, tylko i wylacznie pojawia sie w nocy. Rano jak wstaje to juz powoli znika.
Lekarze juz nie wiedza co robic.
Ostropest też nie pomogl. Herbatki pokrzywa, bratek polny nie rozwiązuja sprawy.
Jakieś sugestie?
gość
23-11-2012, 18:05:50

komentarz do tego co wyżej (autor ten sam)
Nie ma pewności, że przyczyna byla w pracy.
Co prawda nigdy przedtem nie mialem czegoś takiego.
Z jednej strony zaczeło sie po ok tygodniu w nowej pracy (było tam troche chemii, dziwna benzyna lejaca sie litrami, ktorej opary sie wdychalo.)
Jednak od samego poczatku pokrzywka pojawiala sie tylko w nocy, lub pozniejsyzm wieczorem (najwczesniej chyba ok 18, im wczesniej tym bylo gorzej).
Ranow stalem mialem kropki na czole, a po powrocie z pracy o 14 zero sladu, nasteonego dnia to samo.
Jakis tydzien tak bylo, a pozniej sie rozszalalo na calego, kazdego dnia z aga wygladalem coraz gorzej, za dnia znikalo, a nastepnego ranka bylo gorzej niz wczesniejszego.
Początkujący
24-11-2012, 10:17:51

A powiedzcie od którego roku życia macie pokrzywke?
Ja od 2 klasy liceum, a pamiętam że wtedy dostawało się różne szczepionki min. przeciw gruźlicy ale być może jeszcze inne których nie pamiętam. Może tu tkwi problem? Jakieś zmiany we krwi czy coś.
gość
24-11-2012, 15:34:25

hahaha wymyslajcie dalej!! kabaret nie forum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: