Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
19-07-2009, 12:42:00

Witam.
leczę się *** od 3 miesięcy, mam problem z trądzikiem na barkach, plecach i delikatnie na klatce piersiowej , teraz moje pytanie:
w niektórych miejscach syf zniknal calkowicie tzn. nic nie wyskakuje, skora jest gładka, tyle że po każdym pojedynczym pryszczu, który zniknął ma skórze została czerwona plamka, więc wizualnie moj trądzik zmienił się tam o tyle że nic nie wystaje

te czerowne plamki zniknal?? ile to moze potrwac?? czy możliwe ze zacznie to znikac dopiero gdy zakoncze kuracje ***, gdy skóra już nie będzie taka wysuszona??
gość
20-07-2009, 08:38:00

halo, dawki są dobierane wg osobniczych właściwości i stanu pacjenta i nie powinno sie go brac na własną ręke (to tak odnośnie tego ogłoszenia, ze 'kupie').

hmmm, ja zaczerwienienia zadnego nie miałam.. ale brałam *** nie *** (może jest lepszy? nie wiem). w każdym razie wydaje mi sie, ze powinno zniknąc..
gość
21-07-2009, 14:21:00

Cześć. Biorę *** ponad 2 tygodnie 3 kapsułki 20 mg dziennie. Na razie tylko dwa razy miałam krwawienie z nosa i oczywiście wysuszoną skórę na twarzy - szczególnie w okolicy ust. Kupiłam w W-wie na Chłodnej właśnie za 99 zł. Nie wyglądam jakoś tragicznie, ale leczyłam się już wszystkim i nic nie pomagało, więc w końcu lekarka zaproponowała ***. Jestem dobrej mysli. Pozdrawiam,
gość
22-07-2009, 15:04:00

mialam okropny trądzik. przez rok brałam ***, po roku buzia czysta, ani jednego pryszcza przez następny rok.
a teraz wysyp. gorzej niż przed leczeniem. nie ma czystego miejsca na mojej twarzy, syf przy syfie. no ale mialam rok spokoju. chyba sprobuje jeszcze raz, jesli derma sie zgodzi. bo nie umiem juz na siebie patrzec...
gość
25-07-2009, 14:35:00

Bardzo proszę o czyjąś radę.
Również mam duże problemy z trądzikiem, jak dotąd pomagaly mi tabletki antykoncepcyjne, ale gdy tylko chcialam zrobić sobie od nich pól roku przerwy- trądzik wrócił w tak masakrycznej postaci,że szybko do nich wróciłam i dopiero po kolejnych 5 miesiącach skóra mi sie spowrotem w miarę wygładziła, choc zostaly blizny..
Moj problem jest o tyle inny,ze moj tradzik jest spowodowany mocno zawyzonym testorenem wiec wystepuje na tle hormonalnym a nie z powodu zlej diety czy wieku dojrzewania.
Mocno zastanawiam sie nad rozpoczeciem tearpii *** gdy tylko skoncza sie wakacje ale mam tez duze watpliwosci czy on mi pomoze...
Glownym argumenetem na to zeby rok sprobowac przemeczyc sie z tym *** jest fakt,ze nei chce spoworotem wygladac jak zombie po odstawieniu hormonow chocby w celu zajscia w ciaze.
Moze ktos z was rowniez ma problemy z hormonami i potrafi mi doradzic?
Mutek
gość
26-07-2009, 10:49:00

hm... raczej ie pomoze ci na tradzik hormonalny. Jesli masz problemy z hormonami to po prostu moze warto zastosowac terapie hormonalna?
gość
28-07-2009, 02:01:00

Witam!
Ja *** zażywam od mniej więcej pół roku i jestem bardzo zadowolony z efektów. Pryszcze prawie całkiem znikły, przebarwienia bledną. Biorę 2 tabletki dziennie po 20 mg każda. Ten lek ratuje mi życie! Zalecaną kurację miałem na 7 miesięcy ale pewnie i tak jeszcze przynajmniej 2 miechy będę musiał to brać, tylko po to, żeby dobić to ***, z którym męczyłem się od 5 lat(a mam 17). heh, najważniejsze, że jest znacząca poprawa ;-p
gość
28-07-2009, 09:09:00

Witam
ja brałam *** 5 miesięcy jedną tabletkę 20 mg dziennie. miesiąc temu skończyłam kurację. trądziku w sumie nie ma, chociaż przed miesiączką wyskakują jeszcze pryszcze, ale są na tyle słabe, że po dwóch dniach ulegają samodestrukcji. jedynym moim problemem są teraz blizny. mam ich całą twarz i wyglądam, jakbym miała jednak trądzik. ale idzie je zatapetować, przynajmniej nie boli. mam tylko nadzieję, że kiedyś w końcu znikną mi te okropne blizny. od września znowu zaczynam brać *** (mam nadzieję). ogólnie mogę powiedzieć, że jest wart swojej ceny. Pozdrawiam wszystkich pacjentów i życzę powodzenia
gość
05-08-2009, 16:48:00

ja biore *** od 35 dni dawka na dobe to 1 kapsułka dziennie, z efeltów nie jestem zadowolona bo mam policzki i tak pełne syfu... a czoło czyste... to troche dziwne... Ze skutkami ubocznymi walcze... boje sie nawrotów i mam bardzoo duze blizny. Skutki uboczne to suchość oczu i złuszczająca sie skóra , ogromny łupież i to tyle . Pozdrawiam
Początkująca
06-08-2009, 16:12:00

Witajcie, od miesiaca biore ***, mialam duzy problem z tradzikiem i dlatego zdecydowalam sie na kuracje tym lekiem. Wczesniej naczytalam sie na temat tego leku, ale o dziwo czuje sie bardzo dobrze, jedyny problem to wyschniete usta mino, ze ciagle je natłuszczam. Jednak warto sie podjac leczenia tym lekiem poprawa prawie natychmiastowa przynajmniej w moim przypadku)) co bardzo mnie cieszy i szczerze go polecam [addsig]
Malena4

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: