Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
16-09-2007, 10:48:00

witam mam pytanie do ciebie

mozesz mi podac cene aktualną leku *** 20mg 100kaps , 200 kaps w niemczech

spr kolezanka i napisala ze *** (inni tanszy odpowiednik) 65 euro za 200 kaps tu piszecie ze 64 euro za 100 kaps mozecie podac aktualna cene jaka panuje w niemczech to dla mnie bardzo wazne. I dokładnie co to jest *** czy akenormin. Bo ja chce braz ***
gość
16-09-2007, 14:36:00

po 3 misiacach derma pozwoliła stosowac masc RETIN A, ma działanie złuszczajace wiec warstwami schodzi naskorek i powolutku blizny spłycaja sie. Z moja demrmatolog znam sie bardzo dobrze, w zaufaniu powiedziala ze te wszystkie masci na blizny to pic na wode, tylko wyciaganie kasy. wiec nie wiem czy warto. Ja od jakichs dwoch tygodni blizny smaruje Retinem i juz widac poprawe fajnie sie złuszcza tylko uwaga nie mozna go stosowac zbyt szybko po odstawieniu izo i unikac słonca gdy skora jest posmarowana. pozdro b.
gość
16-09-2007, 14:38:00

dermatix kosztuje ok 150 zeta !!!! ja podziekuje wole retin
gość
16-09-2007, 14:42:00

Witam! Nie było mnie tu chyba z miesiąc, widzę, że przybyło 10 stron aż! U mnie na jesień cera troszkę sie pogorszyła, na prawym policzku mam jakies zaczerwienienia, jakby syfy, ale to nie syfy... Mam nadzieje, że to zniknie. Najbardziej martwi mnie inna kwestia, mianowicie: nie miałam okresu od 5 miesięcy! Nie wiecie może, czy to od *** moze sie tak rozregulowac? Strasznie się tym martwię... A u mnie już 175 dzień chyba, nawet nie licze. Prosze o pomoc!
16-09-2007, 16:39:00

27-08-2007 o 21:04, kibiusa :
Witam wszystkich forumowiczów (zwłaszcza tych zrozpaczonych).Czytam tak sobie od kilkunastu minut Wasze wypowiedzi i szczerze powiem, że są mi bardzo bliskie.Otóż przez kilka lat borykałam się z bardzo uporczliwym trądzikiem, którego za cholerę nie mogłam się pozbyć.Historia zaczęła sie ok6 lat temu. Na początku wszyscy myśleli, że to oczywiście od złej diety i czekolady. Rodzice nie chcieli współpracować, więc wziełąm sprawy w swoje ręce. Po przeczytaniu kilku postów na forum, mogę jednomyślnie stwierdzić, że chyba brałam już wszystko co zostało tu przytoczone.Począwszy od Differinu. Elocomu, Isotexu (nie wiem może to jakaś zagraniczna odmiana Isoteku) i wiele, wiele innych maści, tabletek.Szczerze mówiąc brałam chyba już wszystko co jest dostępne na polskim rynku. Wszytsko to bezskutecznie, bo jak tylko kończyłąm kuracjię, trądzik pojawiał się ze zdwojoną siłą Myślałam, że już nigdy się nie wyleczę.Próbowałam różnych zabiegów dermatologicznych (wypalanie laserem)kuracji róznych znachorów i domowych sposobów.Nic na mnie nie działało i nikt tak na prawde nie potrafil mi powiedziec co mi jest :/ W akcie rozpaczy pojechalam do Niemiec do dermatologa, ktory przepisal mi Roacutane (rzekomo najsilniejszy, dostepny lek na tradzik )Treaz jest nawet polska wersja tego leku. Kuracja trwala 6 miesiecy i jest masakrycznie droga (ok 3.000 zł)byc moze teraz ceny sie zmienily, bo lek jest bardziej dostepny. Twarz po kuracji mialam jak niemowle.Zadnych pryszczy, przebarwien - niczego! Tabletki dosc niebezpieczne(maja skutki uboczne) ale sosby, ktore TO przezywali lub przezywaja, sa w stanie wszytsko zrobi, zeby odzyskac normalny wyglad. Zasadniczo kuracja wystatrcza i tradzik NIGDY juz nie wraca.Zdaza sie jednak, ze tradzik u niektorych osob wraca ponownie.Tak bylo u mnie po 2 latach idylli zaczelo mnie ponownie wysypywac na twarzy.Zrospaczona pobieglam do lekarza, ktory przepisal mi leki , ktore juz bralam wczesniej.Masakra. Ale pojawilo sie swiatelko w tunelu.Przepisal mi tez tabletki hormonalne DIANA. I juz po 3 miesiecy zobaczylam ogromna poprawe.Chodzi w tym o to , zeby byc bardzo cierpliwym i przetrzymac najgorszy okres.Biore je do dzisiaj czyli ok 2- 3 lat. Do tej pory nie m zadnych probelmow z tradzikiem, czasami nawet zapominam ,ze go mialam. Jestem tego swiadoma, ze to nie zalatwilo w 100 proc. mojego problemu , tylko go zatuszowalo (raz probowalam odstawic i wszystko zaczelo powracac- nie wiem jak to u innych zadzialalo- byc moze zniknie na zawsze). Jest to jednak sposob dla wszytskich tych , ktorzy zmagaja sie z tradzikiem juz dluzszy okres i nie moga juz na siebie patrzec, Ja przez to popadlam w depresje i nic nie chcialam robic, nawet z domu wychodzic.Dzieki tym tabletkom stanelam na nogi, odzyskalam pewnosc siebie i sile na dalsza walke z tradzikiem.
pozdro

JA TEZ BRALAM DIANE35 I MNIE NIE POMOGLA... POZA TYM DIANE NIE WOLNO BRAC DLUZEJ NIZ 2 LATA!!! TO NIE TABLETKI ANTY ALE TEZ LEK!!!!!!!!!!!
gość
16-09-2007, 16:40:00

DIANE TO NAJSILNIEJSZA NA RYNKU DAWKA HORMONOW DLATEGO NIE WOLNO JEJ STOSOWAC DLUGO!
gość
16-09-2007, 18:26:00

Diana moze pomaga dziewczynom, ktorym raz na jakis czas wyskoczy a nie osobom kwalifikujacym sie do izo.
Jak bylam u ginekologa po plastry i powiedzialam ze biore izo to on, ze Diana zalatwila by sprawe - zasmialam mu sie w twarz.
gość
16-09-2007, 20:27:00

wkorzające jest podejście niektorych lekarzy...czasem mam rażenie ze na temat leczenia trądziku mam więcej wiadomości ) moj dermatolog stwierdził ze wystarcza mi dwa miesiace izo po 20 mg na dobe ;] i jak tu sie nie denerwowac ) Olcia
gość
16-09-2007, 22:36:00

16-09-2007 o 16:38, gość :
dermatix kosztuje ok 150 zeta !!!! ja podziekuje wole retin

Zalezy jakie ma sie blizny i problem z nimi..

ja szykuje sie na laser a wiadomo jakie to koszta..
gość
17-09-2007, 10:45:00

hejka wszystkim !!! ja od dzisiaj zaczynam kuracje *** naczytałam się różnych rzeczy i na początku się bałam ale stwierdziałam żę warto spróbować mam nadzieje że *** pomoże i mnie.pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: