Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
31-07-2007, 17:34:00

Kasiu ja moge Ci odpowiedziec na te pytania bo jestem juz na *** 4miesiace wiec odpowiedz di pierwszego pytania...1)nie mozna wychodzic na slonce poniewaz zarzywajac ten lek jest bardzo silny i w czasie przyjmowania tego leku skora na twarzy jest bardzo wrazliwa i moglyby zostac blizny poi wypryskach..dlatego trzeba urzywac filtrow pprzeciewslonecznych;]ja uzywam;]
gość
31-07-2007, 17:39:00

a jesli chodzi o kremy to wrecz wsazane jest ich uzywanie...ale tylko nawilzajacych a nie natluszczajacych o tym trzeba pamietac...podkladu rowniez mozna urzywac ale tych aptecznych i bardziej przebadanych dermatologicznie;]czyli np z firmy Vichy lub La-roche-posay...tylko trzeba liczyc sie z kosztami...podlady takie kosztuja okolo 80zl...ale nie powoduja podraznien ani nowych wypryskow;]polecam;]
gość
31-07-2007, 17:41:00

31-07-2007 o 15:55, gość :
Witam. Mam ten sam problem co całą reszta obecnych- otóż trądzik, który nie daje żyć. Zmagam się z tym okropieństwem od 6 lat. Niby przez ten cały czas jestem pod stałą kontrolą dermatologa, lecz leczenie, które mi zaleca NIGDY nie dało chociażby zadowalających efektów- zmagam się z tragicznie suchą skóra,a na tym wielkie ropne pryszcze plus powierzchnia skóry "wulkaniczna"- monstrualne zaskórniki, jeden na drugim. Już ponad rok (z ok. dwumiesięczną przerwą) zażywam Tetralysal. I jest po prostu strasznie! Wygląda na to, że mój organizm zaczął traktować ten lek jako witaminki, a nie antybiotyk. Po wakacjach mam zacząć kurację *** i w związku z tym miałabym kilka pytań:
1) Dlaczego nie wskazanym jest wychodzić na słońce podczas kuracji?
2) Czy można używać chociaż krem nawilżający?
3) Czy można używać podkładu/pudru?
4) Słyszałam, że aby zapobiec ciąży powinno zażywać się tabletki hormonalne. Czy po odstwieniu ich wraz ze skończoną kuracją trądzik wraca?
5) Jaka jest pzreciętna dawka ***?
6) Mając obecnie suchą skórę, co będzie podczas kuracji?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i trzymam kciuki za ***owców
-Kasia

odp:
1. mozna chodzic po sloncu ale musisz nawilzac buzke kremem z filtrem(oczywiscie chodzic nie lezec i opalac sie bo mozna dostac poparzenia slonecznego na for ever)
2.No krem nawilżajacy jest wskazany(moze byc physiogel nawet ja go mam)
3.No w pierwszych miesiacach to skóra nic nie bedzie przyjmowac zadnego makijazu bynajmniej tak u mnie bylo
4.Nie mam pojecia bo ja nie biore anty..
5.w zaleznosci ile derma ci ustali i jak ci badania na krew wyjda
6.ja maialam okropny wysyp i cale platy skory mi schodzily i to starasznie wygladalo i mnie sie kazdy brzydzil i pytal co mi sie stalo naprawde u mnie bylo strasznie ale to zalezy jak twoj organizm bedzie tolerowal izo i jak to zadzial u ciebie bo nie kazdy ma tak jak ja np....
mam nadzieje ze pomoglam chociaz troszke 3maj sie cieplutko -----anula
gość
31-07-2007, 17:43:00

na twoje kolejne pytanie odpowiem kasiu ze przewaznie zalecane jest aby stosowac *** okolo 6miesiecy...trzeba uzyskac odpowiednia dawke 120mg na kg masy ciala czy jakos tak;]i jezeli uzyskasz ta dawke to wtedy jest malo szans na powrot tradziku;]
gość
31-07-2007, 17:46:00

jak ktos ma jakies pytanka to pisac;]chetnie pomoge;]bo sama wiem jak to jest
gość
31-07-2007, 17:49:00

na twoje kolejne pytanie odpowiem kasiu ze przewaznie zalecane jest aby stosowac *** okolo 6miesiecy...trzeba uzyskac odpowiednia dawke 120mg na kg masy ciala czy jakos tak;]i jezeli uzyskasz ta dawke to wtedy jest malo szans na powrot tradziku;]
gość
31-07-2007, 17:49:00

gość
31-07-2007, 18:10:00

jak ktos chce pogadac to pisac na tlena anuleczka-1991@tlen.pl jesli ktos chce sie wyrzalic albo pogadc..chetnie pomoge
gość
31-07-2007, 18:22:00

" na twoje kolejne pytanie odpowiem kasiu ze przewaznie zalecane jest aby stosowac *** okolo 6miesiecy...trzeba uzyskac odpowiednia dawke 120mg na kg masy ciala czy jakos tak;]i jezeli uzyskasz ta dawke to wtedy jest malo szans na powrot tradziku;] "

napewno to dziala na takiej zasadzie ? nie widzi mi sie bo waze ponad 90kg :D
gość
31-07-2007, 18:35:00

Witajcie. Biorę *** około 1,5 miesiąca w dawce 30 mg. czuje się kiepsko chociaż są plusy. Moje czoło które było tragiczne znacznie się poprawiło ale na obu policzkach wyskakują takie skurczybyki podskórne tragedia, płakać mi się chce. Smaruję je od kilku dni ivostinem żelem punktowym trochę pomaga. Mam nadzieję że to wszystko minie i nie wróci. A co do skutków ubocznych: tradycyjnie suche usta no ale jest tu jeden plus mają ładny różowy kolor a naturalne mam bardzo czerwone. Skóra delikatna swędząca, nóżki poobcierane gdzie tylko można. Na przedramionach wysypka. Pozdrawiam i życzę wszystkim aby kuracja izo zakończyła się sukcesem.AMELKA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: