Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
15-06-2007, 15:31:00

witam wszystkich !!
skończyłem właśnie kuracje i chciał bym się zapytac jakiego kremu lub żelu stosować do nawilązania skóry no i coś na blizny dobrego by się przydało
z góry dzięki !
pozdrawiam
15-06-2007, 15:57:00

Pytan sporo ale nikt nic niwi .. :/

Gdyby bylo mozna, to juz polecialabym po jakis krem na blizny.. jesli nie jestem do konca pewna ( nie wiem czy stosowanie takich kremow mozna podpiac pod "intensywne zabiegi zluszczajace", ktorych, jak mowi ulotka robic w trakcie leczenia i 6 miechow po nie mozna), to wole nie ryzykowac.

Napewno po kuracji uzyje metody najskuteczniejszej, jak slyszalam jest to laser..mam nadzieje, ze usunie wszystko a za ciekawie nie jest..
gość
15-06-2007, 21:22:00

W czoraj bylam u dermatologa i zapytalam o Cepan bo juz go stosuję od paru dni- powiedziała, że można , jak najbardziej, używać. Generalnie nie można używać niczego, co wysusza. A Cepan jest tłusty. Tyle w odpowiedzi na Wasze pytania. Ale zdołowalam sie troche...pogorszylo mi sie, zwłaszcza na jednym policzku. To dopiero trzeci miesiac, moze tak ma być...ale derma spojrzala na mnie z rezygnacją i zapytała "Pani naprawdę bierze ten ***?" Cholera. Miałam chwilę załamki.
gość
15-06-2007, 23:12:00

ee tam, nie przejmuj sie, ja biore ponad 5 miesiac i mam aktualnie 4 nowe przybytki: 2 lewy policzek, 1 pod broda i 1 k.ucha i wszystko stany zapalne (biore na to dodatkowo encorton).. ale mysle, ze ten wysyp jest kolejnym etapem ***owym, wiec ne przejmuj sie, slyszalam nawet o wysypie w ostatnim miesiacu...
gość
16-06-2007, 08:17:00

Czy jest ktos na forum kto kupuje, tretinex ( to samo co izo tylko inna nazwa handlowa, zawiera isotretynoinum) w Katowicach taniej jak 120 pln? Jeśli tak to proszę o info z góry dziękuje. Ja szósty tydzień na dawce 40mg/dobe jest znaczna poprawa, ale u mnie chodziło o wyleczenie pleców twarz była ok tylko za uszami robiły mi się dość duże zmiany skórne. Może ktoś ma podobny przypadek?
gość
16-06-2007, 10:19:00

Hmm..to zdania Dermatologow sa w takim razie podzielone, bo moja sie na kremy przeciwbliznowe nie zgadza i mowi tylko o nawilzaniu w trakcie kuracji..
ja juz nie wiem gdzie jest prawda...
gość
16-06-2007, 14:53:00

16-06-2007 o 10:17, gość :
Czy jest ktos na forum kto kupuje, tretinex

Ja osobiscie nie stosuje tego leku ale stosowal go moj kolega ktory tez mial problemy z tradzikiem..efekt..idealnie podleczona skora ,gladziutka jak pupcia niemowlecia

Witam wszystkich...Mam 17 lat a tradzik od pol roku...Ogolnie musze powiedziec ze nie jest zle bo mam wysypane tylko policzka,czolo czyste,plecy i klatka pirsiowa rowniez...ale co z tego jak to wyglada strasznie a do tego bardzo boli,stracilem poczucie wartosci i wstydze sie wychodzic do ludzi a do tego mam wrazenie ze wszyscy mnie wytykaja palcami...Moja historia jesli chodzi o dermatologow jest bardzo krotka...Bylem dwa miesiace temu u pani dermatolog (w Katowicach ul.Panewnicka w przychodni Mek-Med) i przepisala mi trzymiesieczna kuracjeTetralysal'em..Na poczatku byla nawet poprawa bo pryszczy zaczelo wyskakiwac mniej a slady po starych zaczynaly blednac..Ale po dwoch miesiacach kuracji wszystko zaczelo wracac i znowu to samo od poczatku wiec postanowilem go odlozyc...Nastepnie powiedziala ze musze zaczac kuracje ROA ale wlasnie chodzi o to czy nie lepiej jej powiedziec zeby przepisala mi *** bo jest o wiele tanszy a niczym sie nie rozni od ROA..Aha i czy nie warto poczekac z kuracja *** do konca wakacji?
A teraz kilka pytan do Was:
--Czy podczas stosowanie ROA lub *** mozna sie wystawiac na sloce??
--Jaki wplyw ma opalnie na tradzik??
--Jakie sa najlepsze preparaty do pielegnowania skory,oczu.nosa,ust??
--Waze 55 kg przy wzroscie 173..Jaka by byla najlepsza dawka dla mnie??

P.S
Jesli chodzi o cene ROA to we Wloszech kosztuje 38 euro za 30tab/20mg czyli okolo 150 zl to ponad o polowe mniej niz w Polsce..

Prosze o szybka odp. na moje pytania..
gość
16-06-2007, 16:09:00

A teraz kilka pytan do Was:
--Czy podczas stosowanie ROA lub *** mozna sie wystawiac na sloce??
--Jaki wplyw ma opalnie na tradzik??
--Jakie sa najlepsze preparaty do pielegnowania skory,oczu.nosa,ust??
--Waze 55 kg przy wzroscie 173..Jaka by byla najlepsza dawka dla mnie?

Prosze o szybka odp. na moje pytania..

1. Nie mozna sie opalac ale zyc to sobie normalnie mozesz i chodzic po słoneczku pod warunkiem ze bedziesz twarz zwłaszcza chronic wysokim filtrem.
2. Opalanie tyle ma do tradziku ze jak sie opalisz to ci przebrawienia opalaja i niby je przykrywaja, niby bo w rzeczywistosci tylko opalenizna przykrywa ten tradzik, zasusza krostki na jesien znowu mmmaaasakrrraaa .............
3.Do pielegnacji tych wysychajacych "czesci" kropelki do oczu napewno jakies poleci ci farmaceuta, podobnie cos do noska a do usta dodawana jest fajna nawilzajaca pomadka, i dla mnie akurat była swietna. Teraz w ogole stosuje tylko krem zwykły nivea i mi osobiscie lezy najlepiej
4.. Ja jestem troszke chudsza od ciebie, no niewiele o 2 kg, i brałam 30 mg i wg mojej dermy to jest najodpowiedniejsza dawka dla takich chudzielcow jak powiedziała teraz akurat musiałam ciagnac sama na 40 mg. Dolegliwosci sa wieksze, bola pelcy troche i w ogole to ciagłe zmeczenie i sennosc czasem przytłacza ale staram sie o tym nie myslec czy cos boli czy nie robie co musze dalej
Ja na twoim miejscu zaczełabym tak we wrzesniu ale decyzja nalezy do ciebie. Ja sie troszke ukrywam przed słoncem choc chciałoby sie poopalac Achaaa,,,, jak juz wezmiesz sobie *** nie przejmuj sie wysypem u mnie było dobrze dopiero w 3 miesiacu teraz jest 6 i jest super. Troszke mam przebarwien na tym felernym policzku ale jakos za bardzo sie juz tym nie dołuje.

i taka ciekawostka. szukałam czegos i przypadkiem trafiłam na KOZIERADKE a raczej na jej skład i opis. Kupiłam i te przebrawienia niby niby znikaja tzn bledna, no cudow nie ma, ale cos mi sie wydaje ze to pomaga, no chociaz troszke moze pomoze, chociaz pije ja i tak na cos innego, to tylko taki skutek uboczny Tylko uwaga jak ktos nie chce przybrac na wadze i ma tendencje do tycia lepiej niech nie probuje Ma wade jesy ochydna w smaku. Aaaa i moja dermapowiedziała mi kiedys ze te wszystkie masci ktore maja niby pomogac na przebrawienia i blizny to pic na wode. Ja tam sie trzymam mikrodermabrazji chociaz to dopiero za 6 miechow Ciekawa jestem czy mozna by było wczesniej tak bym chciała Ja koncze niedługo, za jakis tydzien, mam nadzieje ze zostanie tak jak jest bo jest w porzadku i juz nigdy tego swinstwa juz nie zobacze , pozdrawiam wszystkich Basiek
Początkująca
16-06-2007, 19:37:00

hej! kurcze biore *** od 2 tygodni i nie mam wielgachnych pryszczy ale ja nigdy nie miałam! mam za to pełano zaskurników i grudek! całą twarz Mam pytanie czy mi ten *** to pomoze na te moje zaskórniki i grudki? jak u Was jest ? wyleczyliscie sobie twarz z grudek i zaskórników czy jestem na to skazana na całe życie? a no i biore juz 2 tyg i nie mam ani troche suchej skóry tylko troche usta! nawet moge powiedziec ze jeszcze bardziej mam tłusta niz wczesniej! czy to normalne? czy cos nie tak?
gość
16-06-2007, 20:35:00

Basiek a twoja derma nie pozwala Ci korzystac z mikro w czasie terapi izo? bo ja mialam zabiegi mikrodermabrazji jeszcze jak uzywalam *** i wiem ze nie tylko ja (pozdrowienia dla Hani:***) im wczesniej zaczniesz leczyc przebarwienia tym lepiej przynajmniej tak mi sie wydaje:P ale zapytaj lekarki ja mialam w czasie brania i korzystam z mikro juz po kuracji;p. pozdrowki dla wszystkich Ani$:***

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: