Reklama:

Żel Duac, czy upora się z trądzikiem ??? (97)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
18-05-2012, 08:21:14

Witam.
Wczoraj byłam u dermatologa. Powiedział, że mój trądzik nie jest duży, ale jednak wiadomo trzeba go leczyć. Przepisał mi żel Duac. Do tego Emulsje Micelarną CETAPHIL do mycia twarzy i z tej samej serii Balsam Do Twarzy i Ciała. Jak wiadomo każda cera reaguje inaczej na leki, ale czy sam Duac pomoże zwalczyć mi pryszcze i może nawet przebarwienia ???
Jak długo trzeba go stosować ?
Czy trądzik po odstawieniu powróci ?
A co z połączeniem Duacu i słońca ?
A co z tą emulsją micelarną i balsamem ? To raczej nie są preparaty do skóry trądzikowej.
Nie wiem czy kiedykolwiek uporam się z tym co się dzieje na mojej twarzy !
gość
25-05-2012, 12:13:00

hej, ja uzywalam przeszlo rok temu.musze jednak zaznaczyc, ze dermatolog przepisujac mi duac powiedzial, ze mojego problemu tradzikiem nie mozna nazwac, ze tak naprawde nie wiem co to znaczy prawdziwy tradzik.
sam zel naprawde fajnie oczywscil mi twarz. tubka wystarczyla na kilka m-cy. teraz malam stresujacy okres, co odbilo sie negatywnie na twarzy, ale mam juz recepte na kolejny duac i z pewnoscia ja zrealizuje w najblizszym czasie.
cetaphil tez mialam uzywac przy duacu, tyle ze balsam jest dla mnie nieco za ciezki.
Początkująca
26-05-2012, 15:02:19

No właśnie czytałam dużo recenzji na temat tego żelu, podobno właśnie działa dobrze tylko tym nawrotem się martwię, ale będę się modlić żeby w moim przypadku on nie wystąpił.
Życzę udanej walki z wypryskami i dziękuję za odpowiedź
gość
26-05-2012, 15:51:19

Na trądzik w żadnym wypadku nie używaj kremu duac. Najlepiej jest używać restoradermu. Świetnie nawilża i chroni skórę... Pozdrawiam
gość
26-06-2012, 18:42:27

Jeśli chodzi o trądzik to polecam epiduo. Naprawdę pomaga i zapobiega trądzikowi. Gdy miałam trądzik stosowałam właśnie ten żel. A duacu nawet nie próbowałam, tego co się o nim naczytałam. Bałam się na niego spojrzeć.
gość
31-07-2012, 14:03:02

Żel duac to śmierć! Boże to jest jeszcze gorsze niż wydłubywanie pryszczy. Najlepszy jest żel epiduo, sama stosowałam więc wiem co mówię. Wyleczył mnie całkowicie, więc polecam.
gość
05-11-2012, 10:34:29

ogólnie wszystkie maści przeciwtrądzikowe epiduo, duac , differin czy inne działają w ten sam sposób czyli wypychają pryszcze na zewnątrz. Dermatolog zawsze do takiej maści przepisuje dodatkowo jakąś delikatną emulsję np. cetaphil dlatego, ze maści i tak podrażniają nasza skore i te emulsje stosujemy rano aby nasza cera zregenerowała się po ciężkiej nocy z maścią, a co do tych maści to każda jest siebie warta, już wszystkich używałam i pomagały na chwile, fakt po jakimś czasie było mniej pryszczy ale blizny i zaczerwienienia nie znikały, wiec wyglądałam jakby mnie pszczoły użądliły na całej twarzy. Chodzę raz na miesiąc lub dwa na peeling kawitacyjny (potocznie nazywany oczyszczaniem) koszt około 100 zł, gdzie kosmetyczka oczyści całą twarz, usunie martwy naskórek przez co twarz jest gładsza i krostki tak nie sterczą
gość
08-01-2013, 19:47:10

Treść zablokowana przez moderatora

gość
15-01-2013, 16:01:36

hej ja od dluzszego czasu mecze sie z tradzikiem i moja pani dermatolog mi przepisala cetaphil i emulsje i balsam i jak dla mnie jest ok emulsja delikatna fajnie sie nia myje a balsam dobry i bardzo wydajny na dlugo starcza do tego punktowo stosowalam dalacin t i na noc maseczke siarkowa robiona w aptece teraz stosuje od kilku dni punktowo duac i maseczke siarkowa na przemian poniewaz uprzedzono mnie ze duac jest silnym lekiem i mam stopniowo przyzwyczajac twarz do tego preparatu od 5-15 min i zwiekszac czas nalozenia a nastepnie zmyc i do tego teraz stosuje doustnie tetralysal zobaczymy czy to pomoze oraz korzystam z zabiegu glykopeel raz na miesiac zobaczymy jakie beda koncowe efekty wszyskim walczacym z tym uporczywym cholerstwem zycze powodzenia ja juz z nim walcze jakies okolo 10 lat
gość
01-02-2013, 23:24:03

Witam. Ja też bardzo długo męcze się z tradzikiem stosowałem różne preparaty i nic. Raz kupiłem sobie Calcium i było tego o połowe mniej więc polecam ;). A dziś Dermatolog przepisał mi Duac własnie przed chwilą posmarowałem twarz.. Zobaczymy jutrzejsze efekty pozdrawiam. Cześć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: