Reklama:

Żel Duac, czy upora się z trądzikiem ??? (97)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
29-09-2015, 13:13:47

Duac to niczym cud na cerę trądzikową. Jestem mega zadowolona, po 3 dniach stosowania widać bardzo duże rezultaty. Podkreślam, że należy stosować bardzo cienką warstwę, aby nie doprowadzić do przesuszenia skóry. Lek rewelacja. polecam
gość
07-10-2015, 14:44:15

Ja osobiście stosuje ten żel, i powiem szczerze jak na drugi tydzien efekty są przez pierwsze dwa dni od używania wyskakiwały mi kroski bolące ale już po kilku dniach potem na twarzy nie miałam ani jednej jest naprawdy wart uwagi, niestety jego cena 80 zł odstrasza ale mi pomógł, jestem bardzo zadowolona. Polecam.
gość
07-10-2015, 15:35:48

Treść zablokowana przez moderatora

gość
14-10-2015, 22:55:04

trodzik to nie przeziebienie i nie wyleczy sie go w 7 dni czy miesiac. Jest to choroba 'przewlekla' Co prawda to dermatolog okreslil moj tradzik jako średi ale rozumiem wszystkich ktorzy borykaja sie z naprawde duzym tradzikowym problemem. sama taki mialam okolo14 r.z. i go zaniedbalam przez co zbierm teraz paskudne wyniki.
Aktualnie jestem po 3 miesiecznej kuracji ISOTREKSIN ŻEL + WIT PP + EFFECLAR DUO PLUS. Rezultat calkiem niezle.
Od dwoch tygodni DUAC + EFFECLAR DUO PLUS + 27JONOW CYNKU. Efekty..hmm naeazie podrazniona skora ale robie przerwy i stosuje duac na noc a jak widze ze bardzo mam podrazniona skore robie noc/dwie przerwy.
Należy pamiętać że to sa ANTYBIOTYKI trzeba je zmieniac (wg zlecen lekarza). Nawilzamy skore przy ich stosowaniu!! Najlepiej kremem do skory tlustej(nie zatyka porow) albo kremem lagodzacym. Powodzenia!!!!!!!!!!!!
gość
17-10-2015, 22:09:55

Każdemu pomaga coś innego i taka jest prawda. Ja używałam duac w 2011 miałam okropne chrosty o ile mozna to bylo tak nazwac, bo ni to pryszcz czy wysypka no nie wazne. na całym lewym policzku to miałam . Został mi przepisane właśnie ten żel... jestem mega zadowolona z niego po tym świństwie na budzi nie zostało ani śladu. WyleczyL mi ten krępujące problem. dzisiaj posmarowalam nim twarz znowu bo moja dermatolog sstwierdziła że jak mi pomógł i zadnych problemow z nim nie bylo to może przepisać go i tym razem ;) .... nie wiem jak będzie ale mi wcześniej na prawdę pomógł mam nadzieje ze teraz tez pomoże.
gość
17-11-2015, 17:18:45

Przez ponad 1,5 roku używałam kremu robionego z hydrokortyzonem . Miało to fatalne skutki gdyż uzaleznilam twarz od niego. 2 tygodnie po odstawieniu męczyłam sie z okromnie suchą twarzą. Ponadto dostalam trądziku posterydowego. Nie jest to zwykły trądzik. to malutkie, białe krosteczki, nie do wyciśnięcia, rozsypane po całej twarzy (dodam że zawsze mialam nieskazitelną cerę). Dermatolog przepisala mi DUAC i jestem strasznie zawiedziona. Zadna z krostek nie zniknęła a co najgorsze krem tak strasznie wysusza skórę ze jest to bardzo widoczne. Dla dziewczyn z podobnym trądzikiem ,NIE POLECAM.
gość
16-12-2015, 11:02:02

moj syn uzywa na tradzik masc-krem Totes Meer Salbe z firmy Schaebens i jest bardzo zadowolony (smaruje twarz przez tydzien i ma namiesiac spokuj)Polecam Ania z Bremen:
gość
29-02-2016, 10:46:41

Odradzam używanie, kupowanie Duacu, to na prawdę nie jest warte. Poczytajcie w necie co to paskudztwo potrafi zrobić na twarzy!
gość
20-04-2016, 22:52:04

co za bzdury piszecie.lek ten jest w czolowce w leczeniy tradzika.juz po pierwszym dni wszystko mi zniknelo uzylam jedego opakowania I dzisiaj po 10.latach moja skora jest doskonala uzywam tylko wody .u mnie duac nie dzialal Na szyje u rece I wtedt uzywalam mydla siarkowego.
gość
27-04-2016, 11:53:13

duac najlepszy!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: