Reklama:

Zapalenie mieszków włosowych - Pytanie do specjalisty. (47)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
09-03-2008, 08:53:00

po pierwsze zmień dermatologa i kup soie krem firmy Biotherm Homme aktywnie regenerujący (może być po golrniu ) i smaruj ale nie grubo ! powinien pomóc albo zatuszować zmiany przez dobre nawilżenie
gość
01-02-2009, 18:46:00

ja też miałam gronkowca mieszków włosowych. u mnie objawiało się to w postaci dużych krost ( wyglądało to jak wrzód). było dość uciążliwe. pojawiały się zaraz po depilacji. początkowo próbowałam domowymi sposobami pozbyć się problemu, ale było jeszcze gorzej. po tym jak jeden znikał kolejny pojawiał się z kolegą. mój lekarz polecił mi autoszczepionkę. jak dotąd nic nie powraca. jestem uwolniona od choroby. zamiast bawić się w leczenie domowymi sposobami idźcie do lekarza.
gość
23-04-2009, 11:39:00

ja mam taki problem na udach i dermatolog przepisala mi zel Duac. Dopiero 2 dzien stosuje jak beda efekty to dam znac :_) pozdrawiam\
gość
15-12-2009, 13:36:12

DZIEŃ DOBRY, MAM ZAPALENIE MIESZKÓW WŁOSOWYCH.... MA SKÓRZE GŁOWY Z TYŁU GDZIE ROSNĄ WŁOSY POJAWIAJĄ SIE WYPRYSKI.... PO STOSOWANIU KURACJI OD LEKARZY TO WSZYSTKO SIE PODLECZY I PO JAKIMŚ CZASIE WRACA DOKŁADNIE W TYCH SAMYCH MIEJSCACH... NIE WIEM CO MAM ROBIĆ, ILE RAZY MOŻNA ZMIENIAĆ LEKARZY....A JUZ NIE WSPOMNĘ O WYDANYCH NA TO PIENIĄDZACH...ALE TO NIC GDYBY TO POMAGAŁO:(
to już stosowałem
Antibiotic

Curam 625 mg
Amoksiklav 500+125mg
Sumamed 500mg
Azimycin 500mg
Claritine
Ramoclav 500+125mg

Kremy

Bactroban
Skinorem !
Fucidin
Pimafucin

Płyny

Aknemycin
Aknemycin Plus
Davercin

Może mi ktoś pomóc??
gość
11-08-2010, 10:42:39

Witam przez prawie 4 lata zmagałem sie z zapaleniem mieszków włosowych stosowałem wszystkie ww antybiotyki na chwilke bylo ok ale pozniej wracaloi tak na okrągło az straciłem nadzieje... od kilku miesięcy nie stosuje zadnych leków i jest ok a wszystko dzieki temu ze Pani fryzjerka przez przyapdek polecila mi szampon antybakteryjny i maść(tu akurat antybiotyk)ale to dzieki szamponowi który mozna kupic w aptece bez recepty mogę znów obcinac włosy na krótko, co wczesniej bylo dla mnie koszmarem.... szmapnon stosuje caly czas raz na dwa trzy dni koszt szamponu okolo 35-40zl
gość
15-08-2010, 21:33:02

Gość 2010-08-11 12:42:39 Witam przez prawie 4 lata zmagałem sie z zapaleniem mieszków włosowych stosowałem wszystkie ww antybiotyki na chwilke bylo ok ale pozniej wracaloi tak na okrągło az straciłem nadzieje... od kilku miesięcy nie stosuje zadnych leków i jest ok a wszystko dzieki temu ze Pani fryzjerka przez przyapdek polecila mi szampon antybakteryjny i maść(tu akurat antybiotyk)ale to dzieki szamponowi który mozna kupic w aptece bez recepty mogę znów obcinac włosy na krótko, co wczesniej bylo dla mnie koszmarem.... szmapnon stosuje caly czas raz na dwa trzy dni koszt szamponu okolo 35-40zl
gość
15-08-2010, 21:35:04

Gość 2010-08-15 23:33:02
Gość 2010-08-11 12:42:39 Witam przez prawie 4 lata zmagałem sie z zapaleniem mieszków włosowych stosowałem wszystkie ww antybiotyki na chwilke bylo ok ale pozniej wracaloi tak na okrągło az straciłem nadzieje... od kilku miesięcy nie stosuje zadnych leków i jest ok a wszystko dzieki temu ze Pani fryzjerka przez przyapdek polecila mi szampon antybakteryjny i maść(tu akurat antybiotyk)ale to dzieki szamponowi który mozna kupic w aptece bez recepty mogę znów obcinac włosy na krótko, co wczesniej bylo dla mnie koszmarem.... szmapnon stosuje caly czas raz na dwa trzy dni koszt szamponu okolo 35-40zl
Mam taki sam problem czy mozesz napisac jaki to szampon?
gość
24-01-2011, 00:15:36

Gość 2010-08-15 23:35:04
Gość 2010-08-15 23:33:02
Mam taki sam problem czy mozesz napisac jaki to szampon?
gość
04-03-2011, 19:26:32

Witam Sam zmagam się z Tą horobą wiec powiem wam że mam dobrego dermatologa i stosuje na to atybiotyki dousten nazwa Tetralysal i rózne inne sierodki do mycia i golenia i wszystko super zchodzi i się goi skura miałem coś takiego w głowie i okolicy ust gdzie zarost wiecej pytan napisz moze coś pomoge nr gg 4841604 Pozdrawiam i życze powrotu do zdrówka
gość
29-05-2011, 11:26:43

Witam ja stosuję prze pewien czas lek Biseptol w tabletkach
Powiem szczerze że kiedy biorę te leki choroba związana z zapaleniem mieszków włosowych ustała
Biseptol nie jest drogim lekiem kosztuje w granicach 5-7 zł za opakowanie tabletek sprzedawany jest na recepte
Mi pomaga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: