Reklama:

ZAPALENIE MIESZKA WŁOSOWEGO GŁOWY. WYLECZONY!!! (25)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
19-03-2015, 00:45:40

Witam. Może wiecie gdzie w internecie mogę kupić szampon Selsun 2,5 %? Bardzo potrzebuję bo juz kolejna kuracja lekami od dermatologa nie pomaga i jestem zrezygnowany.
Z góry dzięki za odpowiedz.
gość
12-04-2015, 19:12:21

Witam,borykam się z tym problemem od roku.Byłem u dermatologa który zapisał mi płyn sterydowy,oraz płyn pirolam,trochę pomogło ,ale na bardzo krótko.Zrezygnowany zacząłem przeszukiwać strony internetowe w celu znalezienia jakiegoś leku lub sposobu na wyleczenie zapalenia mieszków włosów głowy. Trafiłem na tę stronę gdzie ktoś napisał że wyleczył to choróbsko stosując szampon selsun 2,5 %.Ponieważ pracuję w Holandii to nie było problemu z zakupem tego szamponu ( cena to 10 euro za 125 ml ).Stosowałem i przyznam że choroba ustąpiła ale w 80 %.Większość pryszczy ropnych zniknęła lecz po jakimś czasie wychodziły nowe.Jednak najgorsza była ropna rana zgrubienie wielkości paznokcia na czubku głowy która nie dawała się wyleczyć ( ani do fryzjera bo wstyd itd.)I właśnie wtedy przypomniałem sobie o cebuli którą kiedyś zastosowałem w formie utartej papki na palec od nogi tzw.zastrzał i pomogło już po kilku dniach.Tę samą strategię zastosowałem na głowie i jak dotąd super,mija tydzień od kuracji i ani jednego pryszcza a co najważniejsze rana ropna na czubku głowy się zagoiła , nie ma tego zgrubienia. Być może będę musiał powtórzyć zabieg no ale lepsze to nisz antybiotyk.Kuracja ta polega na starciu cebuli jednej lub dwóch na papkę i nałożeniu jej na głowę rano i nowy okład na wieczór -pozostawić przez całą noc.Następnie rano umyć włosy i znowu nanieść cebulę i tak 3 dni (do tego raz lub dwa razy w tygodniu używam dalej szamponu selsum 2.5%) .Mi pomogło i dodam że o wiele lepszy i szybszy efekt nisz po stosowaniu farmaceutyków przepisanych przez dermatologa.Życzę powodzenia i wytrwałości w stosowaniu.Jeżeli komuś pomoże to proszę o wpis na tym forum.Pozdrawiam S.J.
gość
28-04-2015, 12:48:51

Selsun 2,5% można kupić na Allegro - ja kupiłem za 53zł. Miałem na głowie masakrę ale już się stanowczo poprawiło. Musze jednak zaznaczyć że mycie takie jak opisują nie działało !!! Zacząłem myć codziennie rano i po tygodniu czacha przestała dymić.
Każdy ma inną skórę a na mnie zadziałało właśnie tak.
Próbujcie Pozdrawiam. D.W.
gość
01-10-2015, 21:24:10

Witam serdecznie.
Otóż od roku mój mąż również męczył się z owym problemem. Żadne maści przepisane przez dermatologa nie pomagały. Zaczęłam więc szukać rozwiązania na własną rękę. Dodam tylko że ja borykam się z trądzikiem na twarzy od kilku ładnych lat z tego też powodu przypadkowo natrafiłam na "OLEJ TAMANU" który początkowo miał być przeznaczony tylko dla mojego wcześniej wspomnianego trądziku.
''Zastosowanie
Olej Tamanu (Kamani) wywiera działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwreumatyczne, pobudzające regenerację tkanek. Opisano przypadki wyleczenia gangreny, łuszczycy, przewlekłych trądzików, owrzodzeń, trudno gojących się oparzeń, wyprysków, dermatoz - za pomocą tego oleju. Z bardzo dobrym skutkiem stosuje sie olej z Calophyllum inophyllum i w leczeniu ukąszeń owadów, odmrożeń, zmacerowanej skóry, blizn na podłożu zapalnym''
Po pierwszym zastosowaniu wykwity ropne na skórze głowy męża ograniczyły się do minimum, po tygodniu ani śladu :) aaa i np. ja zakupiłam olej z firmy Paese innego nie testowałam gdyż nie było takiej potrzeby.
Z czystym sumieniem mogę go Państwu polecić.
gość
18-12-2015, 15:43:15

Nie trzeba szukać po świecie cudownych leków! Mój syn miał problem z zapaleniem mieszków włosowych znalazłam w internecie, że macierzanka ( czasami występuje pod nazwą macierzanka piaskowa) leczy. Kupiłam zioło macierzanki koszt ok. 3,60 zł i codziennie naparem przemywałam synowi zakażone miejsca. Nie jest kuracja dla niecierpliwych bo rezultat był widoczny po około 1,5 miesiąca ale gołe place po wypadniętych włosach zaczęły zarastać a po zapaleniu nie zostało śladu. Tak że polecam w 100% macierzankę to naprawdę działa !!!
gość
13-11-2016, 05:24:11

Powodem zapaenia mieszków jest osłabienie systemu imunologicznego organizmu. Trzeba zrobi morfologię, uzupełnić organizm o witaminę b6 i myc włosy szamponem propolis. PO trzech tygodniach problem z głowy
gość
10-03-2017, 08:02:02

Dokladnie taka sama historia i bardzo pomog selsun 2.5
gość
20-06-2017, 10:45:33

Selsum 2,5% - super!!! Dziekuję - mnie po 10 latach wyleczył z tego dziadostwa !!!!
gość
18-07-2017, 01:35:38

ja mialem ostre zapalenie na glowie i stosowalem wiele rzeczy i nic.. az wreszcie sporbowalem tego selsun 2,5 %.. pierwsze tygodnie wg opisu na ulotce ale slabo to pomagalo na te wielkie bąble... wiec zaczalem smarowac te bąble tym szamponem bez rozcienczania z wodą. Na noc i na dzien smarowalem tym glowe i w ciagu miesaca z okropnych bąbli po 2-3 cm srednicy praktycznie znikło wszystko.. męczylem sie z tym pare lat.. Takze z tym selsun 2,5 % to nie sciema ale tez nie namawiam kurowania tego jak ja :P Ja zaryzykowalem stosujac to prosto na skóre i pozstawiajac bez mycia glowy. mi nie wyjarało glowy ani nie zostawilo skutkow ubocznych.. A i od razu ostrzegam ze jak sie przestanie uzywac tego szamponu to moze nawrocic wszystko takze polecam tak czy owak raz na jakis czas umyc tym glowe
gość
08-10-2017, 13:36:06

Hej, ja stosuję od kilku tygodni tabletki na receptę Axotret i szampon Paraderm z kwasem salicylowym(fioletowy) i po kilku latach posiadania mieszków włosowych mam już tylko lekkie zaczerwienienia ! Mam nadzieję, że ten problem już nie wróci. Nie czuję żebym miała coś pod skórą, znów czuję się dobrze sama ze sobą :) Jestem szczęsliwa z tego powodu :):)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: