Reklama:

Uczulenie na palcach (12)

Forum: Skóra

Początkujący
08-02-2015, 22:54:35

Witam wszystkich, mam nadzieję, że ktoś będzie umiał mi pomóc bo mam już dosyć latania od dermatologa do dermatologa.
No ale od początku.
Wszystko zaczęło się ubiegłego roku w marcu.
Skóra na palcach zaczęła mnie swędzieć, pod światło było widać pod skóra takie kropki po rozdrapaniu wylewała się chyba surowica lub jakiś przezroczysty płyn.
Skóra robiła się przesuszona i zaczęła pękać co powodowało i powoduje ból do dziś. Lekarz stwierdził Egzeme przepisał maść lecz nie pomogła zbytnio, kilka razy później miałem maści jak w aptece które nie działały, jedyną jaka w miarę łagodzi to triderm, lecz gdy sie ją odstawi wszystko wraca.
Próbowałem masę sterydowych masci, aloesowych, wit a i e, i wiele innych lecz nic nie pomaga.
mam to na obu dłoniach, przeważnie tylko na palcach wszystkich oprócz wskazujących, czasem też swędzi też w okolicach kostek i po wewnętrznej stronie nadgarstka pojawia się zaczerwienienie ale to bardzo rzadko.
Świąd pojawia się w nocy (tj. budzę się i muszę drapać do krwi) i czasem w dzień.
Latanie po dermatologach nic nie przyniosło a ja mam już dosyć.
Wyczytałem, że może to być spowodowanie grzybem candida, Zakupiłem reklamowany suplement Paraprotex i jak na razie wydaje mi się, że jest trochę gorzej niż było, 2 palce spuchły na kilka dni.
Macie jakieś pomysły jak to wyleczyć bo ja już nie wiem co robić
gość
09-02-2015, 16:36:01

To moze byc swierzb poczytaj sobie o nim i poogladaj zdjecia w internecie i zobacz czy sa podobne to Twoich rak. Ma on rozne formy wiec na jednym zdjeciu nie zaprzestawaj. Jest to pasorzyt i trudno sie go pozbyc ale Twoj opis mi pasuje
gość
09-02-2015, 22:12:58

Pod światło te kuleczki wygladają podobnie jak na tym zdjeciu
http://1.bp.blogspot.com/-sg4A229rP2M/Ucm9t9G2WII/AAAAAAAAP_M/vfsR7ssZ1YI/s1600/DSC_1582.JPG
i po jakimś czasie palce wygladaja tak:
http://img839.imageshack.us/img839/2415/1009288z.jpg
są tak jakby trochę opuchnięte tak minimalnie i jeden paznokiec jest pofałdowany
gość
12-02-2015, 10:47:30

sprawdź może to wyprysk potnicowy/potnica- to też rodzaj egzemy, przy niej pojawiają się takie kuleczki z bezbarwnym płynem pod skórą- dodatkowo strasznie swędzi
gość
24-02-2015, 19:12:28

Witam ja mam to samo no może nie w takiej dużej ilośći ale mam na palcach w koło paznokci paznokcie są pogruchotane swędzi z samego rana jak diabli a jak rozdrapie taką kropeczkę to piecze jakby sili nasypali a mam to od... 3-4 lat? dermatolog mi wciskał kity ze to uczulenie na środki chemiczne... i kazała sparować regenerum i używać rękawic do wszystkiego fakt troche pomogło ale wraca jak nic... ja to biorę na swój rozum często i gęsto krem i tłuste maści zeby do suchej skóry nie dopuścić pomadka ochronna jest najlepsza na już pęknięte ranki i kremmi wazelinka i krem i cały czas w koło zwątpiłam w medycynę :) nic nie pomaga nikt nie wie co to jest :)
gość
20-04-2015, 12:23:30

Tez mam podobny problem. Zauważyłam, że ma na to ogromny wpływ pożywienie i stan nagromadzonych toksyn w jelitach. W zeszłym roku było już tak źle, że calutka napuchłam + egzema + sączące się osocze ze skóry. Muszki owocówki latały za mną po całym domu. Myślałam, że już umrę. Lekarze rozkładali ręce i nic nie kazali mi robić, tylko smarować się wazeliną bo wszystko może mi szkodzić. Jakaś paranoja. Czekali chyba aż się przekręcę. Przeżyłam szok za szokiem chodzac po szpitalach. W końcu postanowiłam sama sobie pomóc i odważyłam sie na detoks 14 dni z 7 dniową głodówke + lewatywy + probiotyk. Oczywiscie trzeba sie przygotować i najpierw odrobaczyć i przejść na odpowiednia diete. Ja pilam tylko swierzo wyciśniete soki. Nie miałam problemu z głodem bo w tym okresie już nawet jeść nie mogłam. Po 7 dniach moj stan polepszył sie o 60% a w szpitalu pytali tylko co zrobiłam, że nastąpiła taka duża poprawa? To ja na to, że smaruję sie wazeliną, którą od nich dostałam. Po dwóch tygodniach kuracji znikły wszystkie egzemy jakie mnie dręczyły od 20lat. Sama nie spodziewałam sie az takiego efektu. Oczy nabrały blasku i praktycznie zniknely wszystkie zmarszczki. Szok. Nie mówiac juz o pryszczach, ktore zniknęly nawet nie wiem kiedy. Wiem, że taką kuracje trzeba co 2-6 .miesiece powtarzac aby sie calkowiciw wyleczyc i trzymac zdrowa diete skladajaca sie w 100% z naturalnych i swierzych produktow. Gdyby wszyscy zaczeli zdrowo sie odżywiać to supermarkety by upadły i apteki by pozamykali. Pozdrawiam Aneta
gość
04-12-2015, 09:42:25

u mnie dokładnie to samo. Pojawiło się po okresie dojrzewania. Przez drapanie skóra pękała i bolała...nie mogłam używać dłoni bo skóra pękała. Nie doprowadź do tego stanu! u mnie też dermatolodzy mówili o uczuleniu, potem o egzemie itp. dawali maści sterydowe (lorinden C itp.) które pomagały, ale tylko na chwilę. u mnie całe szczęście po ciąży wszystko się unormowało i jak na razie od 2 lat mam spokój. Proponuję więc badania hormonalne i wizytę u endokrynologa (wyszedł mi lekki problem z tarczycą). A tak doraźnie to bardzo pomaga moczenie rąk w wodzie z solą. To dobrze osusza te bąbelki (tylko nie wycieraj rąk, ale daj im wyschnąć samodzielnie). Dodatkowo możesz nakładać na ręce taką pastę z sody oczyszczonej z wodą. Jak wyschnie to zmyć. Mnie to naprawdę bardzo pomagało. Pij też raz dziennie czystek (kupisz w aptece lub zielarskim). Jest bardzo dobry na uczulenia itp. Powodzenia!
gość
04-12-2015, 09:45:37

acha, jeszcze dodam coś odnośnie pofałdowanego paznokcia. Paznokcie fałdują się od złego wycinanania skórek lub złego ich obcinania. zostaw paznokieć w spokoju i smaruj go czymś nawilżającym.
gość
28-06-2016, 10:56:17

a nosisz hybryde? to od lakierów hybrydowych. jest grupa na facebooku - poczytaj
gość
16-08-2016, 11:18:28

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: