Reklama:

Twarde krostki na dłoni wypełnione cieczą. (32)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
01-06-2007, 19:00:00

Zaczyna się od krostek pęcherzyków wypełnionych cieczą. Swędzą a po rozdrapaniu pękają i pojawia się płyn. Nastęnie skóra powoli się goi cały czas swędząc. Po "wygojeniu" skóra staje się sucha ,wrażliwa i pęka, po czym problem pojawia się od nowa. Jeśli ktoś wie, co to jest -proszę o pomoc!!!!!
[addsig]
emkaola
gość
04-06-2007, 14:41:00

Witam mam te samy obiajwy, lokalizuje sie to glownie na wierzchniej czesci dłoni a mianowicie na "kostkach" (miejscach zgięcia palca. Co to jest?
gość
05-06-2007, 10:38:00

to swierzb!
gość
06-06-2007, 22:12:00

a tam świerzb. ja mialam te same objawy i sie okazalo ze to uczulenie na antybiotyk ktory bralam kilka dni wczesniej.
Początkujący
12-06-2007, 13:45:00

Mam podobny problem. najpierw dziwaczna wysypka ( drobne zgrubienia jak po poparzeniu pokrzywą ) bez zaczerwienień lub podobnych nie swędzi wszystko jest narazie zgrupowane na palcach dłoni na stycznych. Po pewnym czasie owe zgrubienia podbiegają wodą i zaczynają pękać. Skóra po takim pęknięciu twardnieje i odpada płatami jak ze starości czasem pęknięcia aż do krwi. Skóra ma wygląd starej pomarszczonej itp. Zaczeło się w zeszłym roku ale po pewnym czasie znikło w tym roku mam nawrót ale o wiele mocniejszy. Bolesne są pęknięcia na zgięciach stawów... proszę o poradę jeśli ktoś wie co to jest i jak to leczyć... I czy jest to zaraźliwe czy to jakaś błachostka... Nie jest to alergia na antybiotyki... bo nie biorę...
gość
12-06-2007, 17:29:00

czy ktoś wogóle na to odpowiada?
gość
15-12-2007, 11:39:00

Ale durne FORUM! Wszyscy pytają - nikt nie odpowiada. To dla upośledzonych jest?
gość

Ale durne FORUM! Wszyscy pytają - nikt nie odpowiada. To dla upośledzonych jest?
gość

Początkująca
15-12-2007, 23:10:00

Witam!!!
Mam prosbe czy mogłby ktos mi jednoznacznie napisac czy moze zdarzyc sie tak ze ktos kto ma swierzb moze nie zarazic innej osoby???? Lekarz dermatolog stwierdził u mnie swierzb mam krostki na stopach i palcach u raki od jakis dwuch tygodni ale nikt z domownikow nawet osoba z ktora spie od samegoi poczatku tej choroby nie ma takich objawoj jak ja. Czy jest mozliwe ze to jest swierzb??? przeciez swierzb jest strasznie zarazliwy...Z gory dziekuje
dagdzi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: