Reklama:

Trądzik po tabletkach antykoncepcyjnych (47)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
29-09-2008, 18:22:00

Niestety wszystkie musimy liczyć się z tym , że po odstawieniu tabletek moze pojawić się wysyp tradzikowy. Sama to przerobiłam i miałam na twarzy juz chyba prawie wszystko co znał dermatolog. I co .... i nic. Lekka poprawa po antybiotyku na kilka tygodniu a później znowu to samo. Ale teraz zawzięłam się i smaruję twarz regularnie od 3 miesięcy Acne Derm. Na poczatku trochę mnie wysuszył, skóra się łuszczyła szczególnie tam gdzie robiły sie jakieś wypryski, było lekkie szczypanie na twarzy, ale przetrwałam. I muszę wam powiedzieć, że widzę efekty..wiadomo, że cera nie jest idealna, ale koniec z jakimis gulami i nawet jak coś próbuje się zrobić to zaraz szybko przygasa, Także polecam, spróbujcie, tylko niestety trzeba trochę cierpliwości i czasu...
gość
29-09-2008, 20:48:00

Kurcze widzę, że nie jestem sama. Nigdy nie mialam problemów ze skóra. Potem bralam tabletki Novynete- niby dobre ale po badaniach okazalo sie ze mam zniszczona watrobe. Odstawilam wiec tabeltki. Kilka tygodni pozniej zaczelo mnie wysypywac i ciagnie sie to juz od lutego. Na poczatek glownie czoło a teraz idzie dalej. Smaruje twarz caly czas sudo cremem ale nici. Slyszalam ze maść cholesterolowa pomaga ale jeszcze na sobie nie sprawdzilam. Ide w piatek do lekarza. Zobaczymy co zaleci. Pewnie to co inni. antybiotyk i dalej bede sie meczyc i niszczyc watrobe Dziewczyny powiedzcie czy te Norma Derm albo cos z La Roche Posay na tradzik pomaga?? bo widze na reklamach, ulotkach ale nie wiem czy warto wydawac pieniadze :/ Pozdrawiam
gość
05-10-2008, 00:39:00

Przestałam brac tabletki jakieś dwa miechy temu, mam 22 lata a antykoncpecje stosowałam 1,5 roku. I miałam śliczną skórę aż tu nagle w połowie ostatniego tygodnia na moim czole pojawiły się okropne wypryski, już je załagodziłam. A sposób na to jest następujący : Twarz nalerzy umyć mydłem siarkowym, potem żelem ( użyłam Perfecta No Problem for men - taki akurat był pod ręką, to nic że dla kolesi), potem posmarowaćkremem matującym, (miałam jedynie próbkę Clearasil , a jak ją wykończyłam to użyłam gruszkowego z Perfecty) . Ale to były tylko działania zewnętrzne, do tego wziełam sobie Beta-Karoten oraz Lewitin. Pierwszy pomaga w regeneracji skóry oraz nadaje jej opalony odcień, natomiast lewitin który zawiera drożdze jest ponoć najskuteczniejszy w walce z trądzikiem. Mi pomaga to wszystko bardzo, lewtinu zwiększyłam dawkę do 6 tabletek na dzień.
Efekt : w trzy dni ropne podpuchnięte i zaczerwienione zmiany obejmujące całe czoło zamieniłam w mniejsze grudki, w kolorze skóry. Co prawda te nierówności mnie jeszcze denerwują ale przynajmniej ich z daleka nie widać, no i wiadomo trzeba zobaczyć co będzie za tydzień.
Lekarz mi powiedział że po tym jak przestanie brać się tabletki trądzik jest częstym zjawiskiem. Działa to tak że nasza skóra wydziela więcej sebum.Przez trzy tygodnie bez tabletek, po tym jak się budziłam mogłam normalnie wytrzeć czoło z tłuszczyku, łojotok straszny. Jedynym plusem było to że, póki nie miałam żadnych wypsysków moja skóra się regenerowała i zniknęły mi zmarszczki które miałam po opalaniu w solarium.
Ale wole lekkie zmarszczki niż trądzik.
gość
05-10-2008, 00:43:00

Norma derm nie pomaga. La roche posay bardziej. A tak naprawdę warto wypróbować Ziaję, to dziwne ale dla mnie okazała się o wiele bardziej skuteczna niż te wszystkie zagraniczne kremy. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, bo mysłałam że to polskie tanie g***o . A tu prosze niespodzianka.
gość
20-10-2008, 19:08:00

05-10-2008 o 02:43, gość :
Norma derm nie pomaga. La roche posay bardziej. A tak naprawdę warto wypróbować Ziaję, to dziwne ale dla mnie okazała się o wiele bardziej skuteczna niż te wszystkie zagraniczne kremy. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, bo mysłałam że to polskie tanie g***o . A tu prosze niespodzianka.

Od ziaji mam alergię. tak na prawde najlepiej toleruje la roche posay. Po wakacjach mialam problemy z krostkami i zaskórnikami. i kupilam tonik effaclar. super sie sprawdził.
gość
21-10-2008, 19:10:00

U mnie trądzik wrócił po ciąży (myślę, że to jakieś zaburzenia hormonalne, bo jak inaczej tłumaczyć trądzik w wieku prawie 30 lat?). Stosowałam kosmetyki loreal do tłustej skóry, ale nie za dobrze działały na moją skórę, miałam zaczerwienienia, wysuszenia i ogólnie twarz wyglądała jakoś tak nie bardzo. Ziaji i Norma derm nie próbowałam, słyszałam natomiast o zbawiennym działaniu tych kosmetyków la roche. Zastanawiam się tylko, czy to jest jakaś specjalna seria do tłustej skóry, czy wszystko jedno które się kupi to będzie ok?
gość
24-10-2008, 08:38:00

ta seria dla cery tłustej nazywa się effaclar, a wielką zaletą tych kosmetyków jest to, że nadmiernie nie przesuszają skóry tłustej, co niestety bardzo często się zdarza, jak się używa kosmetyków z alkoholem (zazwyczaj te wszystkie kosmetyki dla młodzieży)
gość
27-10-2008, 13:15:00

TO dobrze wiedzieć, że nie przesusza skóry, bo podczas ostatnie bytności w aptece pani mnie namawiała do kupna, ale nie byłam pewna co to jest i po doświadczeniach z kosmetykami dla tłusten skóry, które ją wysuszają, nie chciałam kolejny raz eksperymentować na twarzy. A pani aptekarka w ramach zachęty wspominała tez coś o jakimś konkursie, gdzie można wygrać kosmetyki effaclar. Chyba poszperam w internecie.
gość
29-10-2008, 20:57:00

Bardzo dobra maseczka na cerę trądzikową jest maseczka z serii AKNORM.
Maseczka niweluje najbardziej przewlekłe zmiany typowe dla cery tłustej i trądzikowej, zapobiega ich powstawaniu i wspomaga regenerację skóry. Powinna być stosowana raz w tygodniu.
Zawiera wyciąg z palmy sabałowej, olej manuka oraz i wyciąg z papai. Wszystkie składniki wzmacniają i uzupełniają swoje działanie.
Wyciąg z palmy sabałowej jest prawdopodobnie najlepszym produktem naturalnym ze zdolnościami do przeciwdziałania trądzikowi. Reguluje wydzielanie subum oraz koi i łagodzi wszelakie podrażnienia.
Nie jest droga - kosztuje około 35 zł, najlepiej kupić ją na www.aptekalink.pl
gość
04-11-2008, 09:37:00

Ja tak samo jak większość osób tutaj najabrdziej zadowolona jestem z serii effaclar. W zasadzie bardzo szybko zauważyłam poprawę cery. Teraz to jakieś wypryski najczęściej pojawiają mi się jak mam okres. Ale bardzo pilnuję tego, żeby nie zaniedbywać tej swojej biednej cery.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: