Reklama:

Tetralysal - "wysyp" po tygodniu stosowwania - normalne? (169)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
19-03-2016, 11:59:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
28-03-2016, 11:37:34

Witam . Co do lęku powiem szczerze , że nie polecam . Lek mi w ogóle nie pomógł wręcz nasilil trądzik . Jedynie co wam mogę polecić z leków na trądzik to ***. Nie warto czekać na jakieś super kremy , peelingi i kosmetyczek czy nawet taki lęk jak teralysal. Bo nawet jeśli udało by się wam wyleczyć ( rzadko się zdarza ) to trądzik wróci . U mnie minęło już 85 dni na *** , efekty ... Co tu dużo mówić rewelacja . Pozdrawiam i trzymam kciuki , ze wyleczycie ta jedna z najgorszych chorób na naszym globie
gość
31-03-2016, 22:59:33

rewelacja jest bo bierzesz i trzymam kciuki zeby tak bylo po tym jak odstawisz ... ja jestem po 3 kuracjach ostanią skonczylam w grudniu i obecnie jest tak zle jak nie bylo juz kilka ladnych lat 3mam kciuki
gość
21-04-2016, 18:13:52

arsfdsd
gość
21-04-2016, 18:21:49

Dzień dobry, chciałabym opisać moje doświadczenie z antybiotykiem tetralysal
Tetralysal brałam przez 3 miesiące plus żel glamid i effaclar duo plus. W trakcie leczenia polecam brać leki osłonowe np. Lacidofil - 2 tabletki dziennie po obiedzie.
Skutków ubocznych po tym antybiotyku nie mam, już 4 dni nie biorę leku.
Cera nie ma już wyprysków ( miałam lekki przejaw trądziku )- zostały jedynie blizenki, które smaruję kremem Noscar ( około 40 zł za sztukę).
Jestem zadowolona z leczenia, mam nadzieję, że to paskudztwo mi nie wróci. Krosty miałam tylko w okolicy ust.
Pomocne rady:
- nie wyciskać krost
- tabletki przyjmowac sumiennie
- kupić dobry żel do mycia twarzy
- nie opalać się w trakcie leczenia i po.
Moje leczenie polegało początkowo na braniu przez 10 dni 2 x po 300 mg antybiotyku, następnie, do końca kuracji po 300 mg ( 1 tabletka na dzień). Ponieważ jednak twarz to nie wszystko, pod koniec zmniejszyłam dawkę do 150 mg na dzień. Dawka zalecana przez producenta i mojego dermatologa, tj. 300 mg na dzień, jest dawką dla osoby dorosłej o wadze około 70 kg. Ja tyle nie waże i postanowiłam aż tak nie obciążać organizmu.
Polecam leczyc się i walczyc o zdrowie. Wspołczesna medycyna zdziała dużo
Trzymajcie za mnie kciuki , żeby mi to nie wrociło
gość
28-05-2016, 18:37:39

U mnie na trądzik pomogły tabletki anty, byłam w podobnej sytuacji, łykałam masowo antybiotyki i tylko cierpiała na tym moja wątroba. Teraz wyniki mam dobre. Biorę belarę
gość
21-06-2016, 05:34:57

Witam mam do sprzedania 2 opakowania terysalu 300 mg za 65 zl w tym jedno opakowanie brak 4 tabletkek. kontakt ewka371@wp.pl
gość
17-08-2016, 15:39:38

Witam opowiem o moim leczeniu . udalam sie ostatnio do dermatologa i przepisal mi
- tetralysal 300 2 razy dziennie po 1
- mycie zelem purritin iwostin
-masc na dzien skinoren buzia
- noc na buzie aknemycin
- na plecy na dzien zineryt
- na noc na plecy klindacin T
- ochrona na zoladek asecurin 1 raz po obiedzie
Mam to szystko stosowac miesiac i 16.09 do kontroli narazie zaczelam to stosowac 2 dni o dalszych efektach podziele sie z wami pozniej ? Ale chcialam zapytac co wy o tym sadzicie czy to nie zaduzo jak na pierwszy raz ? 😁
gość
01-03-2017, 20:10:58

Sprzedam 2 opakowania Tetralysal 300 mg za 60 zł + gratis probiotyk , kontakt: luke811@o2.pl
gość
14-03-2017, 16:34:19

Wie ktoś moze czy bardzo mocne wysuszenie sie ust i lekka wysypka na szyi jest normalna przy tym antybiotyku? Miał ktoś moze takie skutki?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: