Treść zablokowana przez moderatora
Gość 2014-09-02 14:24:25
Hej. Moja rodzina od 4 miesięcy leczy się na świerzb (ale on co chwile wracał) dopiero teraz lekarstwa zaczęły chyba działać. Tylko ja przez te 4 miesięce sie nie zaraziłam, używamy innych ręczników, nie śpimy razem, ale korzystamy z tej samej toalety,wanny, umywalki, siadam na tych samych fotelach co oni. Jednak przez 4 miesiące nie zauważyłam żadnego swędzenia, żadnych zmian skórnych. Czy mogę się przestać bać, że świerzb mnie dotknie skoro już tyle miesięcy rodzina go ma a ja nie?
Gość 2010-03-05 00:00:23
Witam,
U mnie dermatolog zdiagnozował świerzb, smarowałem maścią siarkową robioną w aptece po tygodniu ustało świerzbienie, krosty zniknęły prawie całkowicie, potem dosmarowywałem skórę w miejscach gdzie miałem ciągle plamy po świerzbie tą samą maścią, po jakiś 2 tygodniach wykąpałem się i jak wyszedłem z wanny nagle na udach zrobiły mi się nowe krosty i czerwone plamy które zaczęły strasznie swędzieć, w przeciągu dnia zajęły całe uda i ramiona oraz tyłek! Następnego dnia zaczęły mnie swędzieć golenie i przedramiona po drapaniu(powstrzymywałem się jak mogłem) pojawiły mi się chropowate grudki. Czy to może być ciągle świerzb ? W środę idę do dermatologa. Jak okaże się że to znowu świerzb to czy ma ktoś z Was Ivermectin , Lyclear do sprzedania ?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.