Reklama:

ŚWIERZB! (273)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
09-07-2014, 13:58:57

Treść zablokowana przez moderatora

gość
21-07-2014, 13:02:32

Mieszkam w UK. Ze świerzbem męczyłem się ok miesiąca. Przez przypadek zaobserwowałem coś ciekawego. Dostałem receptę na perymetrynę i takie coś kupiłem. Świerzb miałem na dłoni na palcach, aż opuchły w ciągu kilku dni. Posmarowałem sie raz na całe ciało. Zużyłem prawie całą tubkę ale już po 1 dniu było widać znaczne efekty. Poszedłem do apteki po 2 tubkę, ale tego juz nie mieli, było tylko Lyclear, niby to samo też 5% perymetryny. I tym się smarowałem ok 2 tygodni, ale wracało. Znalazłem aptekę w której mieli to co pierwszy raz kupiłem i efekt znów super. Także jeżeli macie dostęp to wypróbujcie oba preparaty bo na mnie lyclear nie działa co dziwne. No i nie kupujcie od tych co mają "ostatnie 10 tubek", bo na każdym forum od roku mają tyle samo... nie wiadomo co to jest. Skontaktujcie się z jakimś znajomym w UK i niech Wam wyśle pocztą.
Pozdrawiam
gość
29-07-2014, 19:28:58

gość
02-09-2014, 12:24:25

Hej. Moja rodzina od 4 miesięcy leczy się na świerzb (ale on co chwile wracał) dopiero teraz lekarstwa zaczęły chyba działać. Tylko ja przez te 4 miesięce sie nie zaraziłam, używamy innych ręczników, nie śpimy razem, ale korzystamy z tej samej toalety,wanny, umywalki, siadam na tych samych fotelach co oni. Jednak przez 4 miesiące nie zauważyłam żadnego swędzenia, żadnych zmian skórnych. Czy mogę się przestać bać, że świerzb mnie nie dotknie skoro już tyle miesięcy rodzina go ma a ja nie?
gość
02-09-2014, 12:25:00

Gość 2014-09-02 14:24:25
Hej. Moja rodzina od 4 miesięcy leczy się na świerzb (ale on co chwile wracał) dopiero teraz lekarstwa zaczęły chyba działać. Tylko ja przez te 4 miesięce sie nie zaraziłam, używamy innych ręczników, nie śpimy razem, ale korzystamy z tej samej toalety,wanny, umywalki, siadam na tych samych fotelach co oni. Jednak przez 4 miesiące nie zauważyłam żadnego swędzenia, żadnych zmian skórnych. Czy mogę się przestać bać, że świerzb mnie dotknie skoro już tyle miesięcy rodzina go ma a ja nie?
gość
04-09-2014, 13:42:35

Gościu z 29.07. czy masz do sprzedania jeszcze te maści?.
gość
15-09-2014, 17:14:38

To najprawdopodobniej podrażnienie. mój lekarz powiedział że ta maść wchodzi w reakcję ze zdrową skórą . mnie też tak wysypało i to strasznie piecze oraz swędzi, robi się czerwona plama
Gość 2010-03-05 00:00:23
Witam,
U mnie dermatolog zdiagnozował świerzb, smarowałem maścią siarkową robioną w aptece po tygodniu ustało świerzbienie, krosty zniknęły prawie całkowicie, potem dosmarowywałem skórę w miejscach gdzie miałem ciągle plamy po świerzbie tą samą maścią, po jakiś 2 tygodniach wykąpałem się i jak wyszedłem z wanny nagle na udach zrobiły mi się nowe krosty i czerwone plamy które zaczęły strasznie swędzieć, w przeciągu dnia zajęły całe uda i ramiona oraz tyłek! Następnego dnia zaczęły mnie swędzieć golenie i przedramiona po drapaniu(powstrzymywałem się jak mogłem) pojawiły mi się chropowate grudki. Czy to może być ciągle świerzb ? W środę idę do dermatologa. Jak okaże się że to znowu świerzb to czy ma ktoś z Was Ivermectin , Lyclear do sprzedania ?
gość
27-10-2014, 12:02:05

na to dziadostwo kup Otosol w karzdym sklepie zooologicznym dział w prawdzie trzeba kilka butelek ale działa ; wykąp sie po odkarzaj klamki i rzeczy które wcześniej dotykałeś popierz rzeczy nim ;60 stopniach weś po kapieli na smaruj sie tym cały przez 3 dni no i po sprawie a ciuchy po praniu suche do zamrażalki na 3 dni
gość
27-10-2014, 14:42:04

moj brat to przycholował do chałupy po zarażał mnie ojca leczyliśmy sie z ojcem on tego nie robił i nie robi trwa to juz kilka lat nie mam siły to dziadostwo i takie podejscie jak mojego brata powinno byc ścigane prawnie i leczone takich fenomenów
gość
27-10-2014, 14:58:56

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: