Reklama:

świerzb (948)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
18-03-2007, 12:39:00

czy po zaprzestaniu kuracji i w trakcie stosowania masci itd czyw tym czasie zarazm innych ? boje sie wychodzic z domu a zanjomi dzwonia podejrzliwe czy aby wszystko u mnie w porzadku ...ma tez pytanie w czasie kiedy juz zaczelam stosowac leki ..przez moj dom przewijaly sie osoby , takie na ktore nie dzialaly zadny prosby ze mam wysypke i ze moge zarazic ...czy te osoby beda zarazone ..zaznacze ze nie bylo kontaktu osobistego tzn podawania reki , calowania itd .
mysza
gość
18-03-2007, 21:47:00

Witaj!Ciesze sie ze Juz wszystko okey i nie masz swierzbu
smaruj teaz sudocremem i bedzie okey
Ja rowniez po kuracji smarowalam sudocremem i wszystko bylo okey i jest do teraz wiec ciesze sie ze moglam CI pomoc
bo sama sie z tym meczyłam i juz sie wyleczylam
Pozdrawiam Ce cieplutko..
Asikk
gość
18-03-2007, 21:55:00

hej myszko!
NIe osoby te nie zaraza sie gdy nie dawalas im reki itp wiec nie masz sie co obawiac a Ty jak juz jestes po kuracji masciami i zelami nie zaraza sie od ciebie podejrzewam ze juz zabilas tego pasorzyta tą kuracja..

A,Zaraża się głównie osoby, z którymi śpi się w jednym łóżku. Natomiast z tego, co czytałam, dzieci zarażają się podczas zabaw, u nich przebiega to szybciej.
A co do pościeli, jeśli masz dużo zmian i zapał zmieniaj codziennie i prasuj materac. To nei zaszkodzi, a na pewno zminimalizuje kontakt z jajami tego świństwa. Jednak na ogół postępuje się tak, że podczas smarowania się pościel może być nie zmieniona, natomiast koniecznie musi być nowa po kuracji.
eliza - musisz zaczac kuracje i prac prasowac itp bedzie Dobrze...
z tego idzie sie wyleczyć..
meczylam sie miesiac palam smarowalam zmienialam posciel codzien i wszystko okey tylko trzeba troche sie pomeczyc..
Pozdrawiam
..Asikk
gość
21-03-2007, 10:59:00

Witam.
Mam od 5 tygodni dziwną pokrzywke : najpierw czerwona plama,swędzi,potem zaczyna grubieć a od drapania robi się strupek. Jestem po antybiotykach i sterydach. Troche pomogly,ale nadal zauważam ze pojawiają się nowe plamy. Lekarz rodzinny rozłożył ręce. Dla pewności zapisała mi kuracje na świerzb Jacutinem.. Jak właściwie można rozpoznać świerzb? Mam tą wysypke tylko na nogach,pośladkch i rękach, z ramion zeszło. Jedna plama pojawiła sie na uchu-ale po dwóch dniach zeszła, kilka na twarzy, po Elocomie zeszly. W domu nikt nie cierpi na tą przypadłość, dlatego wątpie aby to był świerzb. Ale dla pewności wole wiedzieć,jak to wygląda u innych?
Początkująca
23-03-2007, 21:03:00

Asiu goraco dziekuje za rady . czuje sie fizycznie coraz lepiej ...czasem cos zaswedzi ale to zupelnie inny rodzaj swedzenia niz to co było brrrr.. mam nadzieje ze paskudztwa wyzbylam sie raz na zawsze , przynajmniej jestem pełana wiary ze tak bedzie.. powoli zaczynam normalnie funkcjonowac w społecznstwie bez unikania kontaktow z ludzmi ...to z obawy przed zarazeniem kogos ...a tymczasem smaruje cialo sudokremem , piore i prasuje i mysle ze wsyzstko wraca powolutku do normy ...pozdrawiam serdecznie ))
mysza
gość
23-03-2007, 21:17:00

Witah myszko
Bardzo sie ciesze ze juz powoli wszystko wraca do normy
głowa do gory z tego da sie wyleczyc na 100%
tylko trzeba cierpliwosci
Ja ie wyleczylam kiedys owego czasu wiec wyleczycie sie i WY
PozdrOwka
AsiKk
gość
26-03-2007, 22:36:00

eh tez to mam..
tomek
gość
01-04-2007, 19:30:00

Witam przyjaciele.Chciałbym,korzystając z Waszych doświadczeń znaleźć odpowiedź na nurtujące mnie od jakiegoś czasu pytania.Mam bardzo przykrą wysypkę.Jeśli miałbym ją określić medycznie,to chyba najlepszym określeniem byłoby grudkowo-plamowa.Zaczęło się od dłoni i stóp,z tym,że dotyczy to tylko wierzchnich części tych miejsc.Z czasem wysypka przeniosła się na całe ciało ale tylko na miejsca najbardziej delikatnej skóry oprócz narazie głowy.Jest ona bardzo symetryczna i z matematyczną dokładnością dosięga każdego ułamka tej najbardziej miękkiej skóry po obu stronach ciała.Trwa to już kilka miesięcy.W międzyczasie miałem szereg nieprzyjemnych dolegliwości i chorób,jak np ostre zapalenia zatok,jakieś stany zapalne w dolnej części kręgosłupa,zapalenie oskrzeli i inne dolegliwości oddechowe.Byłem u dermatologa.Juz nawet dwa razy.Kuracja Jacutinem nie dała żadnych efektów a lekarz nadal uparcie twierdzi,że to świerzb.Mam wątpliwości.Tym bardziej,że zaczęło się to wszystko jakiś czas po kilku kleszczach,które złapałem jesienią.Lekarz to wszystko olewa i zdecydowanie twierdzi,że mamy do czynienia ze świerzbem,chociaż za pierwszym razem sam miał wątpliwości.Co ciekawe,zanim udałem się do lakarza nic mnie nie swędziało.Dopiero,gdy padła nazwa świerzb,zaczęło swędzieć wszystko.Mam prośbę.Czy objawy,które opisałem są podobne do objawów świerzba,czy rodzaj wysypki i jej symetryczność to klasyczne objawy świerzba,czy wysypka dotykająca tylko najdelikatniejszej skóry to świerzb,czy nie znikające i na nowo pojawiające się grudkowe krosty na wierzchu dłoni i wysypka zamieniająca sie w plamy na wierzchu stóp to objawy świerzba?Smarowałem to nawet najbardziej toksycznymi substancjami i nie znika.Wybaczcie ale nie wierzę lekarzom i ich rutynie.Nie oczekuję tu diagnozy ale odpowiedzi na pytanie,czy to może być świerzb i albo poważne wejście w ten temat i leczenie albo wykluczenie tej ewentualności.
gość
02-04-2007, 22:27:00

swedzenie przy swierzbie nasila sie noca jesli to swierzb to w nocy okopnie by cie swedzialo spac bys nie mogł ..
pozdro
Assik
gość
06-04-2007, 18:13:00

czy z tego da się w ogóle wyleczyc czy tylko da sie to podleczyc bo mi po kuracji przynikło a teraz z nów sie pojawia jestem bliski ześwirowanie nie mogę normalnie życ

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: