5 dni sie tym smarujesz, a potem przechodzi ale swiad niestety odczuwasz przez jakies 3 tyg wiec wtedy warto wlasnie sie wspomagac czyms przeciw swiadowi
ja na świad przy świerzbie to stosowałam tylko leki na alergie przez jakieś 2 tygodnie. własnie wszelkie kremy zapychają skóre i mogą strasznie pogorszyć stan skory. teraz jednak moj syn słapał w szkole i nie wiem co najlepiej u niego zastosować..
Choroba spowodowana jest przez pasożyty, a właściwie przez odchody, które zostawiają one w ludzkiej skórze. Odchody te powodują reakcję alergiczną, w wyniku której pojawiają się objawy świerzbu. Ze świerzbem związane jest przede wszystkim bardzo silne swędzenie ciała. Jest to charakterystyczne dla zarażonych tym pasożytem, że nie mogą przestać się drapać. Tak może wyglądać http://www.bolimnie.com/choroba/swierzb Dlatego też za objawy świerzbu uważa się przeczosy. Są to linie na ciele, powstałe właśnie w skutek drapania. Ponadto, na ciele powstają grudki, a także pęcherzyki, które często są rozrywane wskutek drapania.