Reklama:

swędzenie skóry po opalaniu (356)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
29-07-2008, 12:39:00

Hej 3 dni temu opalałam się Od WCZORAJ zaczęła mnie strasznie swędzieć skóra ..więc użyłam fenistil i teraz takie pytanie ile bedzie trwała ta "kuracja" bo bo odrazu nie zadziałało :(
a moze ktoś zna inny sposub na pozbycie się swędzenia na całym ciele
ODP. PROSZE ODPISZCIE
gość
29-07-2008, 20:00:00

Witam
Nie wiem czy już sobie z tym poradziłaś ale mnie tak samo zaczeło swedzieć po 3 dniach jak wróciłem z nad morza .Kupiłem w aptece krem "Bepanthen" i bardzo pomogło.
Po 20 min wszystko jest ok. A dzieje sie tak od oparzenia słonecznego.
pozdrawiam toomi
gość
20-06-2009, 13:38:00

MASAKRAAA!!!! Ja pracowalem 12 godzin na sloncu i plecy zjarane na schabowego.... zjaralo mnie w czwartek, dzis jest sobota i MASAKRYCZNIE swedzi mnie skora.... :| Ja kupilem ApiPanten... rozprowadzilem go raz no i TROCHE pomoglo............... pisze na nim, zeby 3 razy dziennie stosowac... zobaczymy.... ale zyc sie przez to nie da ;| mam nadzieje, ze 20zl wydane na ten preparat nie pojda w bloto.... -_-
gość
05-07-2009, 20:24:00

Mnie identyko...Masakra...Skakałem po łuzku z bulu...
gość
06-07-2009, 13:08:00

Opalałam się w sobotę dziś mamy poniedziałek. I po wyjściu z wanny tak zaczęły mnie plecy swędzieć,nie mogłam wytrzymać myślałam że zwariuję. Posmarowałam się kremem po opalaniu i jeszcze berdziej zaczęło swędzieć. I przypomniało mi się ,że mam taką mgiełkę chłodzącą "BEAUTY PORMULAS , cooling mist, face&body" i jak tym popryskałam swędzenie zaczęło trochę ustępować. Teraz jeszcze trochę swędzi , ale już nie tak jak wcześniej. To było straszneeee. Ale jeszcze w aptece kupię albo FENISTIL żel , albo ten BEPANTHEN. Nie wiem który lepszy będzie...
gość
07-07-2009, 08:44:00

w niedziele 7 godzin smażyłem się w Stegnie a dziś wtorek i jest swędzenie to kupieł sobie Revaxil, zobaczymy czy pomoże ....
gość
07-07-2009, 17:02:00

ta sama sytuacja, dzis zaczelo a dokladnie przed chwila, wzialem prysznic i zastosowalem feniderme, na razie troszke ustapilo ale nie wiem co bedzie jutro
gość
19-07-2009, 19:32:00

Faktycznie to straszne uczucie ! Współczuje bo dzis dopadło i mnie- po 2 dniach od opalania. Pomógł ( prawie natychmiastowo) PANTHENOL w aerozolu. Masc tez mam chociaz na takie swedzenie lepiej ograniczyc dotyk.
gość
19-07-2009, 21:00:00

Ja opalałem się w piątek do południa a już w sobotę po kąpieli wieczorem okropny świąd klatki piersiowej (dodam że okropnie się poparzyłem przez to słońce głównie na klacie, kolanach plecach i barkach, na szczęście skóra jest mocno czerwona ale nie ma bąbli) stosuje FENISTIL naprzemiennie z KREMEM S.O.S firmy NIVEA i faktycznie ten krem łagodzi to swędzenie. Ogólnie jest źle bo gdy się ponacieram tymi specyfikami to przez 15 min tak swędzi że nie idzie wytrzymać ale spowodowane jest to podrażnieniem skóry.
Współczuje wszystkim tym których to spotyka, jest to bardzo nieprzyjemne uczucie, mam nadzieję że szybko to ustąpi bo uwierzcie ten świąd jest nie do wytrzymania, a drapanie się lub ocieranie swędzących miejsc tylko pogarsza sprawę.
Jak ustąpi mi ten świąd to napisze przez ile dni mnie to trzymało
gość
20-07-2009, 07:08:00

Boże to tak boli przez 20minut myslalem ze umre :/ kupie ten BEPANTHEN i moze pomoze... Cały czas swedzi.... :/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: