Reklama:

Swędzące uczulenie po żelu Traumon (57)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
04-06-2018, 19:40:22

ja miałam to samo, smarowałam kostkę, i zaczęło się od kostki , potem zaatakowało pozostałe partie ciała, męczyłam się dwa tygodnie, potworna swędząca pokrzywka. Najlepsze jest to, że teraz jest reklama w tv tego pseudo leku więc myślę, że będzie więcej takich przypadków.
gość
05-09-2018, 19:43:52

Nim zaczniecie mówić, jaki to Traumon jest zły i niedobry to sprawdźcie czy przeczytaliście ulotkę dot. leku. Ja niestety dostałam bardzo swędzącej wysypki i to z mojej winy bo 3h po nałożeniu maści poszłam w szortach na spacer (pomimo, że słońce było za chmurami) i dostałam foto uczulenia. Myślałam "samo przyszło, samo przejdzie" i przez ponad dwa tygodnie domowej batalii z rozrastającym się rumieńcem poszłam do dermatologa. Dostałam maść i przykaz nawilżania, w moim przypadku, kolana. Już przy pierwszym użyciu maści na receptę poczułam dużą ulgę.
Nie zwlekajcie z wizytą u lekarza bo ta wysypka sama się szybko nie zagoi. Kiedy oczekujemy na wizytę to polecam nawilżać kolano olejkami (używałam olejku z konopi kosmetycznych z hebe i ładnie łagodził ale może być każdy inny olejek lub nawet olej z siemienia lnianego), altacet i zyrtec 1 tabletka wieczorem.
Moja nauka wyciągnięta z tego doświadczenia: Nigdy nie wystawiaj nawet na najmniejsze słońce tych partii ciała, które były wysmarowane maścią przeciwbólową, ponieważ te szybko uczulą każdego.
gość
29-10-2018, 20:16:51

Właśnie wczoraj posmarowałam ociupinką żelu traumon bolące ramię i po ok. 2 godzinach dostałam swędzącego rumienia.Rumień rozlewa mi się na pachę i dalej na pierś pomimo, że zaraz wyszorowałam mydłem posmarowane mniejsce.
gość
20-11-2018, 12:02:08

Czy to możliwe, żeby zaczerwienie skóry i swędzie utrzymywało się po ponad dwóch tygodniach od dnia, w którym zakończyłem stosowanie żelu?
gość
22-11-2018, 00:56:14

po tym dziadostwie mam to samo...wysypka swędzenie...
gość
28-02-2019, 22:45:34

Ja też mam na rękach już tydzień swędzące krosty i nowe dochodzą na dłoniach powinni to badziewie wycofać ze sprzedaży pierwszy raz dostałem uczulenia
gość
21-05-2019, 19:50:19

Tez jestem ofiarą tego zelu. Smarowalam kolano ze wzgledu na ból pod kolanem . Po kilku dniach stosowania skora zaczęła mi piec, kolano spuchlo a na wielu czesciach ciala pojawila sie swedzoca wysypka. Mija drugi tydzien a wciaz pojawiaja sie nowe ogniska alergiczne, inne sie uspokajaja.
gość
16-10-2019, 23:01:27

Witam wszystkich poszkodowanych przez tą truciznę (TRAUMON). Użyłem tylko raz na kręgosłupie i po dobie dostałem wysypki i okropnie swędzoncy rumień . Byłem u dermatologa i przepisał mi Clatra , Encorton i maść Momectun ale ulgi brak i tętno 115. Oczywiście ktoś dopuścił ten niby lek do sprzedaży a w kraju pochodzenia (Niemcy) to by nie przeszło bez odszkodowań .
gość
26-02-2021, 10:34:41

Tragedia ten żel
gość
15-05-2021, 16:07:50

Witam, stosuję zimny prysznic na swędzące miejsca,podobnie jak któryś z wypowiadających się. Po 5 dniach stosowania aerozolu Traumon swędziocha taka, że klękajcie narody 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Lekarz rodzinny gdyba😉i wymyśla , zimna woda daje ulgę na jakiś czas, a jak czytam Państwa to 2 tygodnie muszę przeczekać, jeszcze tydzień 🤦‍♂️Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia wszystkim, a z traumonem won👉👉👉

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: