Reklama:

swędzące krostki na nogach, i dłoniach (26)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
22-08-2012, 00:41:57

Witam.
od pewnego czasu mam problem ze swędzącymi krostkami na udach, łydkach, kostkach i nadgarstkach..
nie wiem dokładnie co to jest.. ale jestem pewna że to nie świerzb..
mianowice wygląda to jak ugryzienia od pchły ale to nie możliwe ponieważ ja nie posiadam żadnych zwierząt..
strasznie mnie to swędzi, w ciągu dnia nie mam ani jednej krosty po prostu znikają i nic mnie nie swędzi, zaś wieczorem objawy te powracają.. próbowałam kilku maści, na uczulenia, kremów a przede wszystkim chyba przetestowałam wszystkie możliwe środki na świerzba.. i dalej nic od nie których wysypało mnie jeszcze bardziej..
jeżeli ktoś miał podobne objawy to bardzo proszę o pomoc.. z góry dziękuję
gość
30-08-2012, 17:51:17

witam,
No jakbym czytał opis o sobie. Krostki są nie duże i czerwone, powiększają się im bardziej się je drapie. Bywają dni że w ogóle nie dokuczają (nie są podrażnione) a czasem trudno wytrzymać.
Też nie wiem co to i jak się tego pozbyć - może ktoś się zlituje i pomoże....
gość
30-08-2012, 18:33:12

Można to przemywać wodą utlenioną lub kąpiel w takowej buteleczka wody utlenionej na wannę
do smarowania dobrze się sprawdza żel z żywokostu
lub maść ochronna z wit A
Początkujący
15-12-2012, 20:00:38

Od wczoraj mam to samo najpierw zaczęło mnie okropnie swędzieć w okolicach kostek u stóp wieczorem ale nic nie było widać przez dzień było nawet spoko dzisiaj mam krostki najwięcej w okolicach kostek.I zaczęły pojawiać się na dłoniach;/ okropnie to swędzi jak się tego pozbyć?
gość
03-03-2013, 20:50:25

też mam takie Chrostki na łudach .... w dzień nie swędzą ale za to czasami pół nocy nie śpię bo mnie swędzie .... jakiś czas wcześniej miałam szczepienie (HPV) może to od tego ... nie mam pojęcia co z tym zrobić ... obecnie pije wapno z witaminami .... jak komuś przejdzie i znajdzie sposób na to coś to niech mi da znać ... Z góry dziękuje :)
gość
31-05-2013, 20:17:15

Gość 2012-08-22 02:41:57 Witam.
od pewnego czasu mam problem ze swędzącymi krostkami na udach, łydkach, kostkach i nadgarstkach..
nie wiem dokładnie co to jest.. ale jestem pewna że to nie świerzb..
mianowice wygląda to jak ugryzienia od pchły ale to nie możliwe ponieważ ja nie posiadam żadnych zwierząt..
strasznie mnie to swędzi, w ciągu dnia nie mam ani jednej krosty po prostu znikają i nic mnie nie swędzi, zaś wieczorem objawy te powracają.. próbowałam kilku maści, na uczulenia, kremów a przede wszystkim chyba przetestowałam wszystkie możliwe środki na świerzba.. i dalej nic od nie których wysypało mnie jeszcze bardziej..
jeżeli ktoś miał podobne objawy to bardzo proszę o pomoc.. z góry dziękuję
gość
02-06-2013, 21:19:23

Spróbuj kąpieli w soli i oleju
torebka soli na wannę i 3 łyżki olejku po paru kąpielach powinien być efekt
gość
10-12-2013, 21:43:35

czy ktoś z Was był z tym u lekarza? mam wizytę u dermatologa dopiero w poniedziałek, a jest coraz gorzej... tak samo - zaczęło się od kostek, potem było jedno miejsce na plecach, teraz już uda, pośladki i brzuch... najgorzej jest wieczorami!
gość
02-01-2014, 14:25:59

Wieczorna pora pojawiania się krostek i ich rozległość moim zdaniem świadczą o pluskwach. Czy przypadkiem nie zamieszkały w Twoim materacu/łóźku, bo bardzo lubią wybierać się na łowy wieczorami i w nocy.
gość
06-01-2014, 18:32:37

am takie same obiawy od kilku lat bylem z tym u lekarza skierowal mnie na badania na alergie i przepisal mas o nazwie ,,Triderm" pomogla wszystko zniklo raz na 2 lata sie pojawia ale odrazu smaruje ta mascia i mam spokój.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: