Reklama:

Swędząca schodząca skóra (13)

Forum: Skóra

gość
23-07-2014, 09:13:34

Witam, mam 21 lat od dawna mam tego typu problemy ze schodzącą skórą. Wcześniej nie przeszkadzało mi bo schodząca skóra była na kolanach i łokciach i myślałam, że jest to alergia na środki czyszczące, zaczęłam nosić długie rękawy i długie spodnie, mimo to nie znikało. Postanowiłam używać kremu nawilżającego ale to również nie skutkowało dopiero po jakiś 5 latach może nawet dłużej w końcu zniknęło, ale pojawiło mi się na powiekach. Wygląda to nieco gorzej powieka jest spuchnięta, swędzi i oczywiście skóra schodzi, zaczęło mi to atakować 2 powiekę.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
gość
17-08-2014, 12:34:56

czesc:) mam podobny problem , bylam u okulisty ale nic konkretnego minie powiedzial dal mi jakies krople i masc, pomoglo na jakis czas. U mnie problemem jest to ze zauwazylam ze zazwyczaj to cos na powiece wyskakuje mi przed okresem.. pwoiedzialam to lekarzowi, wedlug niego to alergia,, skoro alergia czemu mi wyskakuje na 1 oku ?.. juz nie wiem co z tym robic :( cos u Ciebie sie wyjasnilo ?
Początkujący
18-08-2014, 09:18:27

Treść zablokowana przez moderatora

gość
23-11-2014, 17:45:22

Witam, czy udało się dojść co to jest i czym to jest spowodowane? Mam podobny problem, być może identyczny i nie wiem co robić:/
gość
25-12-2014, 00:20:57

Cześć. Ja mialam dokładnie to samo na jednej powiece i pod oczami. Byłam u okulisty i dostałam maść na zapalenie oka. Teraz minęło juz z 10 dni odkąd stosuje maść i zniknęło, ale dzisiaj zauważyłam ze znów sie pojawia. Jestem zmartwiona ponieważ to samo mam na dłoniach i na prawdę nie wiem co z tym zrobić.
gość
16-06-2015, 15:29:09

Czy ktoś znalazł rozwiązanie na tę przypadłość??? Proszę o pomoc.
gość
30-10-2015, 23:52:51

Też się z tym zmagam. Najprawdopopodobniej jest to uczulenie na nikiel, przynajmniej w moim przypadku - nosze metalowe okulary. Nikiel wystepuje tez w wielu kosmetykach, wiec alergia moze sie wzmagac.
gość
02-12-2015, 22:05:04

ja dostałam na to lek na grzybka i zeszło po roku znowu sie pokazało spróbuj clotrimazolum albo terbistatd mi pomoglo
gość
13-02-2016, 22:39:46

Mam coś podobnego od kilku lat na obydwu powiekach i ale nie swędzi i nie piecze ale co dziwne pojawia się tylko zimą. Nie mam pojęcia co to może być a nie konsultowałam tego z lekarzem bo nie przeszkadzało mi tak bardzo i samo znikało. Dodam też, że nie jestem alergikiem
gość
18-08-2016, 07:16:05

ktoś coś, mam to samo od paru dni piecze swędzi, powieka zrobiła się twardsza i czasem widzę jakby za mglą

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: