Reklama:

Sucha, pękająca skóra i małe rany na dłoniach - co się dzieje? (262)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
03-04-2014, 10:26:08

Treść zablokowana przez moderatora

gość
08-04-2014, 20:24:38

Tak jak napisałem w poście z 21-01-2014 - na noc smaruję olejkiem pichtowym (z sosny syberyjskiej – tylko musi to być ten czysty, spożywczy - po prostu pokropić zmienione części skóry i rozsmarować), na to nakładam balsam (stosuję Neutrogenę – konkretnie NEUTROGENA Formuła Norweska Emulsja do Ciała 400 ml Skóra Sucha, taka z niebieskim paskiem) i ostatecznie bawełniane rękawiczki na noc.
Nuetrogena 2 – 3 razy na dobę. Zero sterydów od 5 miesięcy.
Aha, sam olejek nie jest tak skuteczny. Jednak w połączeniu z Neutrogeną działa.
Początkujący
15-04-2014, 02:12:05

witam wszystkich pokrzywdzonych przez 5 lat leczylem sie u dermatologow mialem popekane dlonie jedno pekiecie sie goilo otwieralo sie drugie pekniecia byly b.glebokie rece poowijane bandarzami ,z zycia wyeliminowalem kolorowe mydla,mycie dloni i stop letnia woda,a na rany nakladalem prze tydzien KIT PSZCZELI zakupiony w sklepie pszczelarskim a teraz krem ktory najbardziej nawilza skore to Mediderm lu olejek dla dzieci .Jeszcze raz powtarzam sprobujcie kitu pszczelego niewierzylem w to skora jest gladziutka i nie mam pekniec polecam
gość
01-05-2014, 17:55:58

Się smaruje ;)
gość
24-08-2014, 19:07:21

Mając ogromne problemy z pękaniem skóry na rękach i piętach/krwawiące pęknięcia/ zastosowałem Płyn na pękającą skórę rąk inóg "Dermesa". Po stosowaniu przez ok. tydzień moje stopy i ręce były czyste i gładkie. Wygoiły się pęknięcia i rany a skóra jest teraz niemal aksamitna i odpowiednio wilgotna. Płyn jest w pojemniku 65 ml ze spryskiwaczem i obecnie wystarczy raz dziennie popryskać.Stosowałem najróżniejsze środki ale tak skutecznego dotychczas nie znalazłem jak Dermesa.
Początkująca
25-08-2014, 05:08:14

Z lekarzami tak właśnie jest, trafić na takiego co szybko pomoże to raczej nic prostego.
Początkujący
27-08-2014, 10:29:59

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
29-08-2014, 07:38:42

Ja polecam miód manuka. Drogie, ale warto. Robi się z niego okłady (oczywiście ma też zastosowanie spożywcze). Tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby kupić ten oryginalny. Ja kupowałam w zielonej torebce pl . ale są tez dostepne w sklepach zielarskich. Dziala wspaniale. ! Koi skórę, no i przede wszystkim goi rany.
gość
04-09-2014, 08:36:46

proszę spróbować smarować maścią o nazwie dermovate lub clobederm
gość
09-09-2014, 11:37:58

Domowe sposoby to nie lada wyzwanie, uważające Koleżanki na te różnorodne eksperymenty. Czasem wystarczy wizyta u dermatologa, która jest w stanie pokonać występujący problem. Wyszukajcie jakieś Przyjazne dla Pacjentów Przychodnie i to tam szukajcie odpowiednich porad, zamiast bawić się w domowe doświadczenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: