Reklama:

Soolantra na zwalczenie trądziku? (31)

Forum: Twarz

gość
21-07-2018, 20:33:13

Mam trądzik różowaty od dobrych kilku lat. Jest to odmiana grudkowo-krostkowa. Dotychczas jedynie Rosex mi pomógł, ale ostatnio lekarz polecił mi Soolantrę. Po dwóch dniach od zastosowania twarz stała się mega czerwona, bardzo mnie piekła a ja na następny dzień miałam ślub koleżanki, więc lek odstawiłam na jakieś 3 dni. Skóra się uspokoiła i zaczęłam stosować lek od nowa. Co dziwne, nie było żadnej reakcji na maść. Ani czerwonej skóry, ani pieczenia. Może więc to jest sposób na te efekty uboczne? Lek stosuję już miesiąc na noc, a na dzień Rosex i jest poprawa. Nie mam już grudek, skóra jest gładka, jednak naczynka nadal są widoczne, trochę mniej, ale nadal. Myślałam, że szybciej mi to zejdzie, ale walczę dalej. Pozdrawiam!
gość
01-11-2021, 00:35:35

Mam trądzik różowaty lekarz dermatolog przepisał mi krem Soolantra który po jednorazowej aplikacji spalił mi twarz. Doszło do reakcji alergicznej wylądowałam na SORZ-e usta miałam jak pontony kilka dni nie mogłam jeść. Przed użyciem czytałam ulotka zawsze czytam ulotki leków które przyjmuje. Teraz jest już miesiąc po tej całej akcji i twarz wygląda strasznie. Nawet nie wiem czy wróci do stanu sprzed. Uważam że należy być bardzo ostrożnym chcąc stosować ten lek.
gość
26-11-2021, 10:40:39

W jakiej ilości nakładać na twarz krem Soolantra?
gość
18-02-2023, 20:44:28

Witam.
Pani doktor przepisała mi solantre. Pierwsze dni stosowania, skóra piekła i była zaczerwieniona.
Po tygodniu widze efekty cera ładniejsza sie zrobiła , już nie czerwona;). Wieczorem jak nakładam solantre jeszcze delikatnie szczypie ale już mniej. Stosuje dalej zobaczymy na drugi tydzień jak będzie.
Narazie efekty bardzo dobre:).
gość
15-04-2023, 20:47:57

Ja swój trądzik leczyłam przeróżnymi sposobami - najlepsze i wymarzone efekty przyniosła Soolantra i polecam ten krem każdemu. Po 3 latach gładkiej cery dosłownie z dnia na dzień po locie samolotem dostałam atak trądziku i ponownie Soolantra idzie w ruch, mam nadzieje ze teraz zadziała równie szybko.
gość
25-04-2023, 23:08:51

Soolantra substancja czynna Iwermektyna posiada szerokie spektrum działania przeciwko pasożytom. Posiada także działanie przeciwzapalne (hamuje wydzielanie cytokin). Może spowodować pogorszenie aspektu chorej skóry w pierwszym okresie zastosowania (czas okresu pogorszenia jest zależny od zaawansowania "choroby")
Nie należy panikować. Efekt powinien być widoczny już po 2 tygodniach stosowania.
gość
08-10-2023, 16:09:51

Dziewczyny, a jak z dodatkową pielęgnacją? Używałyście serum, kremów dodatkowo? Jeśli tak, to jakich ???
gość
08-12-2023, 21:09:18

gość 08-10-2023, 18:09:51
Dziewczyny, a jak z dodatkową pielęgnacją? Używałyście serum, kremów dodatkowo? Jeśli tak, to jakich ???
gość
16-12-2023, 21:36:41

Witam! Na moją cerą z trądzikiem rozowatym dermatolog zaleciła: rankiem myć twarz emulsją cerave puźniej rozex na to filtr 50 svr photderm, 2x na dzień tabletki pp i a+e, wieczorem myć twarz svr sensifine 9, na to soolantra puźniej cerave nawilżający.
Czekam na efekty po tygodniu troszkę wysypało na brodzie teraz po 10 dniach robi się lepiej, czekam na dalsze efekty
gość
25-03-2024, 19:52:57

U mnie niestety soolantra się nie sprawdzą. Dostaje swedzacej wysypki. Jakby ktoś chciał to chętnie sprzedam bo mi nie pomaga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: