Reklama:

Skupisko pęcherzyków na stopach i dłoniach (21)

Forum: Skóra

Początkująca
30-10-2015, 15:09:11

Witam serdecznie. Pisze do Was, ponieważ nie wiem juz jak z tym walczyć. Zaczęło sie to 2 miesiące temu, zauważyłam na stopie małe pecherzyki. Zignorowałam to. Problem zaczął narastać gdy zaczęły mi takie pecherzyki pojawiać sie na dłoniach. Jest to skupisko bąbelków które rozprzestrzenia mi sie na stopach i dłoniach, bąbelki nie są złączone, bardzo swędzi. Byłam u dermatologa, brałam tabletki i smarowałam maścią - po tygodniu powstało tego więcej i utworzyły sie nowe skupiska. Do tego swędzi mnie głowa. Dodam, ze strasznie dbam o higienę i nigdy czegoś podobnego nie miałam. Proszę o pomoc
Początkująca
30-10-2015, 15:14:16

na dloni
Początkująca
30-10-2015, 15:14:21

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
30-10-2015, 15:14:27

Treść zablokowana przez moderatora

Początkujący
09-11-2015, 20:19:24

Witam. moje "kropki" na palcu pojawiły się po wyleczeniu ciężko gojącej się rany kłutej - styczeń 2015. Traktowałem nie gojące się miejsce, kremami, balsamami, oliwą z oliwek, zamrażaczem do brodawek, serią maści i mazideł. Efekt w listopadzie 2015: plamka gdzie pojawiają się kropki tj. maleńkie pęcherzyki z surowicą ? lub innym płynem, powiększyła się przynajmniej 2-3 krotnie. Ustrojstwo to przy normalnym trybie życia swędzi przy dotyku, a przy ocieraniu pęka a skóra się niszczy i złuszcza. Cała seria zdjęć na linku:
www.fotosik.pl/u/artur_ka
Z tego co czytam, na forum przeplatają się wątki przynajmniej 3 różnych schorzeń. Wychodząc z założenia że jedno zdjęcie warte 1000 słów, zamieszczam 10 różnych fotek. Pozdrawiam z nadzieją na oddzew.
PS. leczyłem to coś u 2 dermatologów ... i żadnego postępu...
Początkujący
09-11-2015, 20:50:25

a dodam jeszcze że zrobiłem badania na grzyby i bakterie, i oprócz gronkowca będącego naturalna flora bakteryjną nic mi nie wykryli. Zastanawiam się czy to nie jest jakiś pasożyt może ?
Wikusia123 dobrze sfotografowała "kropki", bo pomimo że są widoczne, obiektywem aparatu fotograficznego ciężko je uchwycić ...
gość
10-11-2015, 16:00:49

Chyba mamy ten sam problem, tez mi sie przy ocieraniu/drapaniu skora niszczy i zluszcza. Dermatolog powiedzial, ze to rodzaj grzybicy, przepisal mi masc i tabletki i nic nie pomoglo.. pojawiaja sie nowe skupiska i problem tylko narasta.
Początkujący
13-11-2015, 18:16:48

jestem po wizycie u dermatologa - wstępna diagnoza: jakiś rodzaj łuszczycy ...
gość
15-11-2015, 15:10:50

Jakie leki/kremy zostaly Ci przepisane?
Początkujący
17-11-2015, 18:24:24

byłem z wizytą u kolejnej dermatolog, która postawiła bardzo przekonującą diagnozę: łuszczyca specyficzny przypadek; przepisała mi oprócz tabletek moczenie w roztworze soli bochenskiej, no i jest o dziwo lepiej z każdy dniem - to tylko leczenie objawów, no ale zawsze coś ... bo przyczyna tkwi w "środku" ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: