Reklama:

Skinoren---czy ktoś go stosowal? (82)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
25-10-2008, 11:48:00

wydaje mi się że preparaty w formie żelu są nieco mocniejsze w działaniu. Jeśli chodzi o skinoren, to żel jest chyba lepszym rozwiązaniem do cery tłustej, natomiast krem ma też chyba w pewnym stopniu właściwości nawilżające.
Początkująca
25-10-2008, 12:21:00

Witam,moi drodzy ja z tradzikiem borykałam sie kilkanascie lat-koszmar!!!!Iluz to ja dermartologów nie odwiedziłam,tez mowili że zalezy to od odzywiania-czekolada,kakao ble ble ble.jezeli jesteście w fazie dojrzewania i macie trądzik łagodny bez ropni i guzków to minie ale jeżeli sa bolace krosty i guzki to juz wymaga leczenia.Powiem tylko ze nalezy zrobic badania czy nie jest to wina zaburzenia gospodarki hormonalnej lub mozna miec np.gronkowca lub paciorkowca.
W młodzienczych latach 20-25 lat stosowałam tabletki Diane 35 są to równiez tabletki antykoncepcyjne ale rewelacyjnie poprawiają wygląd cery tradzikowej.Po urodzeniu dziecka zmiany wróciły niestety a tabletek Diane nie mogłam brać.Dermatolog przepisała mi tabletki terisal i brałam przez pół roku-efekty super:skóra wyjaśniała,mniej się przetłuszczała i nawet ludzie mi mówili że ładniej wyglądam.Chyba po 3 miesiacach od stosowania tetrisalu lekarka przepisała mi skinoren żel 15% jeszcze był na recepte ale i tak dużo kosztował.Pierwszy raz jak posmarowałam to myslałam że się skicham tak piekło i swedziało ale wytrzymałam.Wyjaśniło tez przebarwienia i stosuję go do dzis profilaktycznie choc myślę że skóra już się przyzwyczaiła bo tak ze skóra bywa.Wiadomo tłusta cera i zawsze jakies tam krostki sie pojawia ale bez dramatyzmu,polecaja jeszcze mikrodembrazje na jesień zimę i zastanawiam się jeszcze czy tego nie zrobic bo trzeba sobie tydzień zarezerwować aby nikomu się nie pokazywac po jak skóra schodzi to wygląda się koszmarnie.Teraz jest duzo mozliwości dla młosych ludzi z tradzikem ja juz jestem po 30-stce ale jakos to przezyłam.Tradzik to nie koniec swiata ale mając dwójke dzieci jestem już uczulona na kazdą krostke aby wcześnie zapobiegac.
Pozdrawiam ANIA
Karmenka
Początkująca
25-10-2008, 12:22:00

Witam,moi drodzy ja z tradzikiem borykałam sie kilkanascie lat-koszmar!!!!Iluz to ja dermartologów nie odwiedziłam,tez mowili że zalezy to od odzywiania-czekolada,kakao ble ble ble.jezeli jesteście w fazie dojrzewania i macie trądzik łagodny bez ropni i guzków to minie ale jeżeli sa bolace krosty i guzki to juz wymaga leczenia.Powiem tylko ze nalezy zrobic badania czy nie jest to wina zaburzenia gospodarki hormonalnej lub mozna miec np.gronkowca lub paciorkowca.
W młodzienczych latach 20-25 lat stosowałam tabletki Diane 35 są to równiez tabletki antykoncepcyjne ale rewelacyjnie poprawiają wygląd cery tradzikowej.Po urodzeniu dziecka zmiany wróciły niestety a tabletek Diane nie mogłam brać.Dermatolog przepisała mi tabletki terisal i brałam przez pół roku-efekty super:skóra wyjaśniała,mniej się przetłuszczała i nawet ludzie mi mówili że ładniej wyglądam.Chyba po 3 miesiacach od stosowania tetrisalu lekarka przepisała mi skinoren żel 15% jeszcze był na recepte ale i tak dużo kosztował.Pierwszy raz jak posmarowałam to myslałam że się skicham tak piekło i swedziało ale wytrzymałam.Wyjaśniło tez przebarwienia i stosuję go do dzis profilaktycznie choc myślę że skóra już się przyzwyczaiła bo tak ze skóra bywa.Wiadomo tłusta cera i zawsze jakies tam krostki sie pojawia ale bez dramatyzmu,polecaja jeszcze mikrodembrazje na jesień zimę i zastanawiam się jeszcze czy tego nie zrobic bo trzeba sobie tydzień zarezerwować aby nikomu się nie pokazywac po jak skóra schodzi to wygląda się koszmarnie.Teraz jest duzo mozliwości dla młosych ludzi z tradzikem ja juz jestem po 30-stce ale jakos to przezyłam.Tradzik to nie koniec swiata ale mając dwójke dzieci jestem już uczulona na kazdą krostke aby wcześnie zapobiegac.
Pozdrawiam ANIA
Karmenka
gość
22-12-2008, 23:13:00

Heh.. ja stosowałem Tetralysal i ledwo uniknąłem grzybicy - w czas odstawiłem... 6 tygodniowa kuracja dała nawet efekt... ale po odstawieniu - masakra wysyp straszny!

Kosmetyki Garniera odradzam - posiadają bardzo dużo konserwantów! polecam mydło siarkowe i physiogel no i skinoren - wlasnie zaczalem stosowac a podobno potrafi zdziala cuda!

A do kolezanki wyzej - nie wiem skad masz takie info o mikrodermabrazji, ale doba Ci calkowicie starczy... zaden tydzien na drugi dzien jest ok z tym, ze nie mozesz myc twarzy jakaś dobe bo specjalistyczne gabinety przy mikro dają antybiotyk na ta oczyszczoną skore
gość
31-12-2008, 23:29:00

Ja stosuje od ponad pół roku Skinoren + tabletki Acno. Na pewno cera się poprawiłam, ale jak próbowałem w październiku odstawić Skinoren i smarowałem twarz przez dwa tygodnie Clindacne to była masakra!!! Wystarczy kilka dni i trądzik wraca. Polecam tabletki Acno.

Teraz co tydzień stosuje serum z kwasem pirogronowym i jest jak narazie dość dobrze. Pozdrawiam.
gość
31-12-2008, 23:31:00

I jeszcze chciałbym napisać, że dieta bardzo wpływa na trądzik. Po odstawieniu wszystkiego co zawiera cukier trądzik zmniejszył się o 70%, nie mam już ropnych wyprysków. Dobrze jest też odstawić inne napoje i pić tylko zieloną herbatę i wodę...
gość
06-02-2009, 13:02:00

A gdzie można kupić to serum z kwasem pirogronowym i jak je stosujecie w domu z jakimś tonikiem czy kremem łagodzącym.Prosze o info
Początkująca
06-02-2009, 16:25:00

stosuje skinoren od 2 miesięcy i jestem bardzo zadowolona, krostki znikneły i teraz używam go dla podtrzymania terapii, oprocz tego do pielegnacji skóry używam kremu matującego na dzien IWOSTIN-takze polecam, w swoim skladzie zawiera alfahydroksykwasy ktore delikatnie złuszczaja. pozdrawiam
gość
11-02-2009, 20:01:00

Hej, ja stosowałam żel skinoren. pomagało mi napoczątku, nie wysusza skóry..
gość
17-02-2009, 23:35:00

używam skinorenu i działa muszę przyznać!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: