Reklama:

schodzący naskórek z opuszków palców dłoni (48)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
14-04-2016, 09:16:32

Nikt koledze nie pomoże ??strasznie to wygląda :( .Pewnie boli ?? to jest forum dermatologiczne ?? tylko z nazwy !! ??
gość
01-07-2016, 19:46:00

Mam to samo co gość. I nie wiem jaka jest przyczyną i nic mi nie pomaga
gość
16-03-2017, 14:14:03

Ja też to mam. Nie boli ale denerwuje. Boli jak zdejmując tę suchą skórę pociągniesz i zerwiesz tam, gdzie jeszcze nowej nie ma. Wtedy jest odsłonięte "mięsko" albo nawet krwawienie. Najlepsze, że mam to odkąd pamiętam. Jak byłam mała to lekarz dał mi maść Lorinden A, pomagała zaleczyć ale problemu nigdy nie usunęła. Po latach inny lekarz powiedział mi, że tej maści nie można stosować za długo bo bardzo postarza skórę 🙄 Nadal nie wiem co to jest i jak się tego pozbyć.
gość
17-04-2017, 20:32:24

Ja mam identycznie, ale tylko na palcu wskazujacym prawej reki. Robi sie tak przy kazdej chorobie/przeziebieniu. Najpierw skora na palcu piecze, potem robi sie coraz twardsza i w koncu schodzi. Nikt nie ma pojecia co to. Paznokiec wyglada paskudnie, bo co co jakis czas odslania coraz nizej, wiec co chwila konczy sie i jest pofalowany.
gość
18-04-2017, 21:17:11

Witam też borykam się z tym problemem, tyle że u siebie nie umiem znaleźć przyczyny, bo nie biorę żadnych leków praktycznie w ogóle. Pojawiało się cyklicznie tylko na prawym kciuku, ostatnio zaczęło pojawiać się na innych palcach, najpierw lekko sucha skóra w postaci małej rany, która rozrastała się na cały palec i powodowała schodzenie skóry, czy ktoś wie jak z tym walczyć?
gość
08-06-2017, 15:19:31

Witam. tak samo schodzi mi skóra i też nie wiem co robić z tym.Na początku twardnieje potem schodzi .Moze ktoś pomoże
gość
18-06-2017, 18:00:27

problem podobny jest u mnie,sytuacja pojawia sie co roku przed latem i tylko wyłacznie wtedy. Na początku pojawia sie małe zgrubienie (jak na zdjęciu) później skóra schodzi i w sumie troche jej w tym pomagam. Kciuk jest cały stwardniały skóra popękana i po jakis kilku dniach sie goi.Jak sie już zagoi to znowu pojawia sie i tak do zakończenia "sezonu". Problem mam od kilku lat w lato.
zdjecie:
[URL=https://images84.fotosik.pl/644/e41499587e8cf797.jpg][IMG]https://images84.fotosik.pl/644/e41499587e8cf797med.jpg[/IMG][/URL]
gość
21-06-2017, 19:06:30

Witam mam podobny problem co roku wiosna lato schodzi mi skóra z palców dłoni itd robi się sucha schodzi i tak w kółko do jesieni potem samo mija bardzo to uciążliwe stosowałem juz setki kremów i maści byłem u kilku dermatologów i nic bardzo nie estetycznie to wygląda i uciążliwe strasznie rok w rok to samo nie chce się goic nowy naskórek zaraz schnie i odpada
gość
28-06-2017, 13:48:39

Witam, u mnie to samo. Co roku juz od kilkunastu lat, przed latem schodzi mi skora z wszystkich opuszkow. Trwa to naogol pare tygodni i potem mija. Nie znam przyczyny.
Gość 2017-06-21 21:06:30
Witam mam podobny problem co roku wiosna lato schodzi mi skóra z palców dłoni itd robi się sucha schodzi i tak w kółko do jesieni potem samo mija bardzo to uciążliwe stosowałem juz setki kremów i maści byłem u kilku dermatologów i nic bardzo nie estetycznie to wygląda i uciążliwe strasznie rok w rok to samo nie chce się goic nowy naskórek zaraz schnie i odpada
gość
29-06-2017, 21:53:36

mam ten sam problem od kilku lat. macie kontakt z roślinami? rzepak, pomidory jakieś kwiaty? zmieniliście otoczenie?
Gość 2017-06-18 20:00:27
problem podobny jest u mnie,sytuacja pojawia sie co roku przed latem i tylko wyłacznie wtedy. Na początku pojawia sie małe zgrubienie (jak na zdjęciu) później skóra schodzi i w sumie troche jej w tym pomagam. Kciuk jest cały stwardniały skóra popękana i po jakis kilku dniach sie goi.Jak sie już zagoi to znowu pojawia sie i tak do zakończenia "sezonu". Problem mam od kilku lat w lato.
zdjecie:
[URL=https://images84.fotosik.pl/644/e41499587e8cf797.jpg][IMG]https://images84.fotosik.pl/644/e41499587e8cf797med.jpg[/IMG][/URL]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: