Reklama:

Schodząca skóra z dłoni :/ (13)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
07-09-2016, 14:59:54

Mam 24 lata i problem: od około 1,5 roku cały czas pojawiają mi się na dłoniach drobne bąbelki (zaznaczone na czerwono). Nie są one wypełnione płynem, ale jest to tak jakby rozwarstwiona skóra. Po pewnym czasie stają się coraz większe, pękają i schodzi skóra. Proces ten znacznie przyspiesza po stycznosci rąk z wodą. Wygląda to tak jak na zdjęciach. po zregenerowaniu pojawiają się kolejne i tak cały czas od ponad roku. Miał ktoś może podobną przypadłość i orientuje się może, czym jest to spowodowane?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc
gość
09-09-2016, 13:47:55

mam tak samo i nikt tu nie wie , więc wątpie żeby ktoś jednoznacznie powiedział co to i co zastosować.
gość
09-09-2016, 19:33:09

kurczę, szkoda... chciałbym się w końcu pozbyć tego problemu
gość
11-09-2016, 10:27:13

Powiem Ci co mi pomogło. Orungal - czyli lek na grzybicę, ale problem wrócił ale to chyba moja wina bo zacząłem znowu wcinać słodycze i raczej nie unikam cukrów itp. Dlatego chcę sobie załatwić receptę na orungal i zrobić powtórkę żeby to sprawdzić. Maści i kremy to chwilowa ulga. Nic innego nie doradzę ale jestem ciekaw co by Ci zalecił lekarz.
gość
09-10-2016, 19:10:37

Moja mama nie dawno miała taki sam problem gdy sypała gołą ręką proszek do pralki. Oprócz pęcherzy miala jeszcze głęboką ranę między palcami. Dermatolog przepisała mamie jakiś plyn który rozciencza się w wodzie i moczy się dłoń przez 10 minut a po wysuszeniu skóry smaruje się maścią . Po 2 dniach rana się zagoila. Nie pamiętam nazwy tych leków ale spytam mamy i napiszę.
gość
15-05-2018, 20:39:29

Witam, czy udało się komuś zdiagnozować tą dolegliwość? Mam to samo :(
gość
21-11-2020, 17:45:15

Mam to od jakiegoś czasu. U mnie to reakcja na kurz 😉
Początkująca
11-03-2022, 12:07:08

do dermatologa, aż ktoś zdiagnozuje ;P
gość
22-05-2022, 20:37:29

Proszę poczytać o potnicy
gość
20-10-2022, 18:46:21

Mam ten sam problem, dermatolog stwierdził że to jakaś lekka łuszczyca przepisał z 4 maści w tym jedna robiona, i jakiś steryd. Oczywiście nic nie pomogło. Jak byłem u podolog zapytałem o te ręce powiedziała że to grzyb dostałem maść i krople. Może trochę łagodziły ale problem pozostał. Ponad rok już mi się to pojawia na trzech tych samych palcach. Pomiędzy wystąpieniami zawsze jest chwila spokoju. Mogę dodać że na kciuku ta skóra mi schodzi pod sam paznokieć który się rozdwaja.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: