Reklama:

Rybia łuska (32)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
24-11-2013, 12:36:06

Dexeryl jest wpaniałym lekiem !!!!!!!!!!!!!!! , polecam każdemu choremu na rybią łuskę . Pierwsze efekty widać po około 1 -2 tygodniach , łuski pod prysznicem po potarciu same schodzą ( tak przynajmniej u mnie było ).
A co do ludzkiej krótkowzroczności to się w pełni zgadzam , ale nie można się załamywać. Dexeryl pomaga , moi znajomi po 3 tygodniach nie mogli wyjść ze zdumienia jak zobaczyli moje zdrowe ręce !!!
gość
03-12-2013, 11:14:10

ja 3,5 letnią córeczkę smaruje od ponad dwóch lat dexerylem. Zużywamy 500g na dwa tygodnie. Uwielbiam dexeryl i jego efekty. Córkę kąpie w oillan 64% parafiny. Efekt świetny!
gość
01-07-2014, 12:16:38

mieszkalemprzez 10 lat na florydzie I moja skura w tym okresie wygladala prawie jak zdrowa. czyli bardzo wilgotne powietrze I duzo slonca dla naszej rybiej skóry. wrucilem do polski I znowu skura wyglada marnie.
gość
18-08-2014, 11:50:27

Witam mam 17 lat i od urodzenia cierpię na rybią łuskę jak byłam mała to używałam francuskiej maści TRIXERA ale ona strasznie sie "błyszczała" a dla młodej dziewczyny jest to strasznie uciążliwe kiedy poszłam do gimnazjum musiałam zmienić maść na tańszą i po kilku latach szukania znalazłam!
MAŚĆ KTÓRA NAWILŻA SKÓRĘ NA 48 GODZIN czyli" NIVEA UKOJNE I PIELĘGNACJA "nie jest droga bo tylko około 20 zł za 400ml (ale miesięcznie to wychodzi 80 zł mimo wszystko to lepsze niż 100 zł za jedno opakowanie kremu z apteki o podobnym składzie ) żeby uzyskać efekt pięknej skóry trzeba się smarować codziennie ja muszę sie smarować cała raz dziennie ale dla mnie to i tak dobrze bo z innymi kremami musiałam się smarować kilka razy dziennie najlepiej jest latem czasem jedno posmarowanie całego ciała stercza na 2 dni ja jednak muszę się smarować codziennie bo inaczej czuje się po prostu koszmarnie (uczucie jak bym była cała obklejona piskiem) na koniec powiem że fakt jest ciężko ale naprawdę da się żyć :) w zeszłym roku poszłam do szkoły średniej i moi znajomi powiedzieli że wyglądam całkiem normalnie
gość
28-08-2014, 20:36:29

Hej, ja mam 20 lat i rybią łuskę od urodzenia. Na początku było bardzo ciężko, ze względu na wygląd nie byłam akceptowana przez rówieśników. Jednak z biegiem lat ludzie przyzwyczajali się do tego. Muszę przyznać, że bardzo mi pomógł pobyt w jednym z Warszawskich szpitali. Miałam również kłopoty ze wzrokiem, ciągłe zapalenia spojówek były bardzo uciążliwe, natomiast znalazłam okulistę, który bardzo mi pomógł.
Dzisiaj mam mnóstwo dobrych znajomych, których liczba rośnie i którym nie przeszkadza moja choroba, która jest prawie niewidoczna. A wszystko dzięki cierpliwości, systematyczności i wsparciu bliskich
gość
14-12-2014, 00:02:49

witam, mam rybią łuskę od urodzenia, niestety moi "przyjaciele" uważają że wystarczy posmarować się balsamem i problem znika!! niestety choćbym wylewała na siebie tonę maści, balsamów itp., dalej mam chorą skórę i dalej jestem sama!!
gość
20-12-2015, 08:42:41

Odkryłem dwa rewelacyjne, jak na mój przypadek ( całe ciało w rybiej łusce) specyfiki : Cedro Balm i Cedro Derm. Cedro Balm stosuję na całe ciało po kąpieli, na wilgotną skórę, wtedy lepiej się rozprowadza. Bardzo wydajny. Zawiera 10% mocznika, dla niektórych osób może być nietolerowany. Cedro Derm to 30% mocznika + kwas glikolowy, stosuję w miejscach o szczególnym zgrubieniu naskórka - wierzch stóp, zagłębienia przy kostkach oraz łokcie i tył ramion nad łokciami. Oba specyfiki doskonale się wchłaniają, a baza nie jest tłusta. Uwaga: nie przesadzajmy z częstym myciem, tez zmiana bielizny nie za często, ale bez przesady.
gość
16-04-2016, 08:11:32

Witam też choruje na rybio łuskie potrzebuje rozmowy
gość
19-04-2016, 13:44:00

Chętnie porozmawiam ale daj jakis namiar :)
gość
25-08-2016, 22:18:37

Witajcie!
Od urodzenia choruję na rybią łuskę. Nie jestem tolerowana przez rówieśników.. Zapraszam was na mojego fanpage na fb ; Rybia łuska którą przeżyłam.
Możecie tam napisać do mnie prywatną wiadomość i poczytać co nieco . Pozdrawiam !

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: