Reklama:

Różowe suche plamy na skórze,czerwone krostki (14)

Forum: Skóra

gość
05-02-2018, 19:09:14

Witam
Czy ktoś może mi pomóc co to jest. Od jakiegoś czasu mam na skórze w miejscach delikatnych tułowia ( plecy, brzuch, ramiona )wewnetrzna strona ud, i rąk dziwne suche plamki, najpierw są różowe później bledna i się trochę łuszcza. Po kapieli uwidaczniaja się bardziej. Czasami to swedzi, szczegolnie plecy po kapieli. Byłam u dermatologa ale nic mi nie powiedzial co to jest, pani starsza nawet nie wstała i nie obejrzała mnie, ech, wypisala recepty i tyle, smaruję dwoma masciami Novato i mascia robiona z hydrocortyzonem, kwasem borowym i mentolem, efektu nie ma. Następna wizytę mam za tydzień już u innego dermatologa, ale może ktoś z Was mi pomoże.Pozdrawiam
Początkująca
05-02-2018, 19:23:03

Witam
Czy ktoś może mi pomóc co to jest. Od jakiegoś czasu mam na skórze w miejscach delikatnych tułowia ( plecy, brzuch, ramiona )wewnetrzna strona ud, i rąk dziwne suche plamki, najpierw są różowe później bledna i się trochę łuszcza. Po kapieli uwidaczniaja się bardziej. Czasami to swedzi, szczegolnie plecy po kapieli. Byłam u dermatologa ale nic mi nie powiedzial co to jest, pani starsza nawet nie wstała i nie obejrzała mnie, ech, wypisala recepty i tyle, smaruję dwoma masciami Novato i mascia robiona z hydrocortyzonem, kwasem borowym i mentolem, efektu nie ma. Następna wizytę mam za tydzień już u innego dermatologa, ale może ktoś z Was mi pomoże.Pozdrawiam
Początkująca
05-02-2018, 19:29:45

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
26-02-2018, 20:43:27

Początkująca
26-02-2018, 20:45:19

Początkująca
26-02-2018, 20:47:31

Inga2018 2018-02-05 20:23:03
Witam
Początkująca
26-02-2018, 20:48:25

Początkująca
04-03-2018, 14:46:29

Hej. Ja rowniez mam plamy opisem podobne do twoich. Byłam u dermatologa i powiedział ze to może być reakcja na leki przeciwbólowe. Niedawno brałam antybiotyk + środki przeciwgoraczkowe i mam więcej plam. Biorę lek antyhistaminowy clatra od 10 dni ale na razie nic nie pomaga. Masz może zdjęcia jak to wygląda? Najgorsze ze prosiłam o skierowanie do dermatologa ale nie dostałam go... martwię się co to jest. Mam to na plecach brzuchu i ramionach.
Początkująca
04-03-2018, 15:09:42

Hej, byłam u dermatologa a nawet u dwóch, jeden z nich powiedział mi ze stawia na liszaja płaskiego czerwonego, napisał maści i powiedzial żeby najlepiej wyjechać na wakacje do cieplych krajów i wszystko minie, i nic z tym nie robić, a druga mloda pani doktor powiedziała ze nie wie co to jest, dala inne maści,i clatre dodam iż u niej bylam jak już zmiany na skórze były wysyszone i się trochę łuszczyly. Z liszsjem pewnie będzie trochę walki poki się cieplo nie zrobi, wtedy na sloneczko i zobaczymy.Narazie to skóra w tych miejscach jest sucha i ma blizny, smaruję kremami.
gość
08-03-2018, 07:02:04

Mam DOKŁADNIE to samo!Drobne suche wykwity pojawiają się u mnie na nogach.Zauważyłam,ze problem znika gdy przychodzą słoneczne dni,a wraz z jesienią i brakiem słońca plamki się nasilają.
Dermatologom nie ufam,a o dobrego trudno.Probuję sama rozkminić jak się pizbyć tego nieestetycznego problemu.Słońce to na bank likwiduje.Zdaje się ,ze kremy o oliwkowej konsystencji tez poprawiaja wygląd skóry.Teraz spróbuję jeszcze okładów z siemienia lnianego...zobaczymy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: